
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Burizónové gulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg kryšt. cukor, 1 salko, 25 dkg maslo (ja som dala 2/3 palmarín a 1/3 cera) , 3 balíky obyč. burizónov POSTUP PRÍPRAVY prve si pekne skaramelizujeme cukor, uplne na hladko, bez hrudiek. Treba to robit na miernom ohni, aby nezhorel. Pridat salko a chvilu na miernom ohni rozvarit, ostane pekna hladká kaša. nakoniec maslo a zasa miesat az do úplneho spojenia. Do hotovej zmesi nasypat burizóny. Ked to trochu vychladne, urobte z toho gulky... ruky je dobré namačat si v studenej vode, potom sa to nelepí. Dobrú chut.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 22.3.2008, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() MEDOVÝ KRÉMEŠ superPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg hladkej múky, 10 dkg práškový cukor, 5 dkg palmarín, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 1 PL medu, štipka soli, 2 čl. sody bicarbony, trochu rumu plnka : 1l. mlieko, 2 zlaté klasy, 3 žltky, 2PL hladkej múky, 20 dkg cukru, 1 palmarín, trochu rumu čokoládova poleva POSTUP PRÍPRAVY Cesto si pripravíme zmiešaním vsetkých ingrediencii, kym zostane pekne hladké. Na tri hodiny treba dat do chladu oddychovať.. rozdelit na polovicu, na pomúčenej doske rozvalkat na velkosť plechu. Pomocou valčeka preniest na vymasteny a omúčený plech - ale na opačnú stranu.!!!!! ked sa cesto upečie - trva to chvilku , pri 200 st. c. .. je ho treba hned také teplé nožom podobrať a presunút z plechu dolu - na dosku... Cesto bude o chvílu tvrdé - takze ho môzete potom bez problémov premiestnit kam chcete. Na plnku si uvarte mlieko, zl. klasy, zltky a múku..pekne na hustú kašu.. .. vychladnutú kašu potom po malych mnozstvach ručnym mixerom vmiesavame do palmarínu , ktory sme si predtym rozmixovali s praskovym cukrom... a ku koncu priliat pomaly trochu rumu na vônu.. Plnku natriet na jeden medový plát, prikryt ju druhym a trochu pritlačit... najlepsí bude o pár hodín, kym tie pláty trochu plnkou zmaknú. Na vrch dajte čokoládovú polevu.. ak nie je, stači to decentne pocukrovat. dobrú chuť :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 25.12.2010, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLKOVÁ ŠTRÚDLAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 žĺtok 1 smetol, (palmarín, hera) 35 dkg hladkej múky, štipka soli , 12 PL studeného mlieka POSTUP PRÍPRAVY prísady zmiešame dokopy, rozdelíme na 3 časti, vyvalkáme cesto.. a tradičny postup - strúhané jablka, podla chuti bud mak, strúhanka al. tvaroh.. trochu prisladit.. zavinuť, upiet pri 180-200 st. celzia tak 30-40 min. Je to velmi jednoduchy, lacny a rychly recept. Nemá sa na tom čo pokaziť, a su aj lepsie ako z lístkového cesta.. skúste, neobanujete... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2010, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľovy koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 3 celé vajícka, 25 dkg kryšt. cukor, 1 dcl oleja..1 velký pohár (7dcl) kompótových marhuľ (ovocie aj nálev), 35 dkg polohrubej múky, 2 ČL. sody bicarbony, džem na potretie, čokoládova poleva POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme vajíčka s cukrom a chvílu šlaháme elektrickym šlahačom. Pridáme olej, kompot (OVOCIE AJ NALEV) , múku aj bicarbonu.. a vsetko spolu vymiešame. vylejeme na olejový , vymúčený plech, pecieme pri 200 st. C... este teplý koláč potrieme džemom, polejeme čokoládovou polevou. Vychladit..kym čokoláda stuhne.. je výborný sám o sebe, ale ked chceme sviatočnejší, tak na nakrájany tak kôpky šlahačky.. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |