. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

M. B. (MaťaB) ID 21225
Oblasť: Pezinok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.8.2007
Naposledy: 8.2.2020 9:01
Aktualizácia: 30.10.2019 8:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 10
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MÚČNIKY, POHÁRE

Burizónové gulky



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg kryšt. cukor, 1 salko, 25 dkg maslo (ja som dala 2/3 palmarín a 1/3 cera) , 3 balíky obyč. burizónov

POSTUP PRÍPRAVY

prve si pekne skaramelizujeme cukor, uplne na hladko, bez hrudiek. Treba to robit na miernom ohni, aby nezhorel. Pridat salko a chvilu na miernom ohni rozvarit, ostane pekna hladká kaša. nakoniec maslo a zasa miesat az do úplneho spojenia. Do hotovej zmesi nasypat burizóny.
Ked to trochu vychladne, urobte z toho gulky... ruky je dobré namačat si v studenej vode, potom sa to nelepí.
Dobrú chut..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.3.2008, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MEDOVÝ KRÉMEŠ super



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg hladkej múky, 10 dkg práškový cukor, 5 dkg palmarín, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 1 PL medu, štipka soli, 2 čl. sody bicarbony, trochu rumu
plnka : 1l. mlieko, 2 zlaté klasy, 3 žltky, 2PL hladkej múky, 20 dkg cukru, 1 palmarín, trochu rumu
čokoládova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme zmiešaním vsetkých ingrediencii, kym zostane pekne hladké. Na tri hodiny treba dat do chladu oddychovať.. rozdelit na polovicu, na pomúčenej doske rozvalkat na velkosť plechu. Pomocou valčeka preniest na vymasteny a omúčený plech - ale na opačnú stranu.!!!!! ked sa cesto upečie - trva to chvilku , pri 200 st. c. .. je ho treba hned také teplé nožom podobrať a presunút z plechu dolu - na dosku... Cesto bude o chvílu tvrdé - takze ho môzete potom bez problémov premiestnit kam chcete.
Na plnku si uvarte mlieko, zl. klasy, zltky a múku..pekne na hustú kašu.. .. vychladnutú kašu potom po malych mnozstvach ručnym mixerom vmiesavame do palmarínu , ktory sme si predtym rozmixovali s praskovym cukrom... a ku koncu priliat pomaly trochu rumu na vônu..
Plnku natriet na jeden medový plát, prikryt ju druhym a trochu pritlačit... najlepsí bude o pár hodín, kym tie pláty trochu plnkou zmaknú.
Na vrch dajte čokoládovú polevu.. ak nie je, stači to decentne pocukrovat.
dobrú chuť :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 25.12.2010, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JABLKOVÁ ŠTRÚDLA



POTREBNÉ PRÍSADY

1 žĺtok
1 smetol, (palmarín, hera)
35 dkg hladkej múky,
štipka soli ,
12 PL studeného mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

prísady zmiešame dokopy, rozdelíme na 3 časti, vyvalkáme cesto.. a tradičny postup - strúhané jablka, podla chuti bud mak, strúhanka al. tvaroh.. trochu prisladit.. zavinuť, upiet pri 180-200 st. celzia tak 30-40 min.
Je to velmi jednoduchy, lacny a rychly recept. Nemá sa na tom čo pokaziť, a su aj lepsie ako z lístkového cesta..
skúste, neobanujete...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2010, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľovy koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

3 celé vajícka, 25 dkg kryšt. cukor, 1 dcl oleja..1 velký pohár (7dcl) kompótových marhuľ (ovocie aj nálev), 35 dkg polohrubej múky, 2 ČL. sody bicarbony,
džem na potretie,
čokoládova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme vajíčka s cukrom a chvílu šlaháme elektrickym šlahačom. Pridáme olej, kompot (OVOCIE AJ NALEV) , múku aj bicarbonu.. a vsetko spolu vymiešame.
vylejeme na olejový , vymúčený plech, pecieme pri 200 st. C...

este teplý koláč potrieme džemom, polejeme čokoládovou polevou.
Vychladit..kym čokoláda stuhne..
je výborný sám o sebe, ale ked chceme sviatočnejší, tak na nakrájany tak kôpky šlahačky..
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu