končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Medové pláty: 80 masla, 120 g cukru, 3 PL medu, 1 KL sódy bikarbony, 1 PL octu, 2 vajcia, perníkové korenie alebo škorica, 250 g polohrubej múky a 250 g hladkej múky. Plnka: 0,5 l mlieka, 1 zlatý klas, max 50 g cukru, 250 g masla (pravého) plus čokoládová poleva. POSTUP PRÍPRAVY viď fotopostup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 9.12.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*** Najštavnatejší jabĺčkový koláčik ***POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 450 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2-3 PL mlieka, 4 žĺtka, 125 g masla (maslo, hera, palmarin) 200 g práškového cukru, kakao, nastrúhaná citrónová kôra. Prvá vrstva na cesto: marhuľový či šípkový džem Druhá vrstva na cesto - jablková plnka: 10 jabĺk (cca 1 kg), škoricový cukor, vanilkový cukor, hrozienka. Tretia vrstva: 4 bielka a 100 g cukru. POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
lievance - dolkyPOTREBNÉ PRÍSADY Kvások: 2 - 3 dcl mlieka, 20 - 30 g čerstvého droždia, troška cukru (nemusí byť práškový) Cesto: 250 g polohrubej múky, 70 g práškového cukru, 2 celé vajcia, 50 g masla alebo 5 PL oleja. Na dochutenie hotových doliek: džem, vanilkový cukor, škoricový cukor .... POSTUP PRÍPRAVY Do teplého (nie horúceho) mlieka rozdrvíme kvasnice a zasypeme trochou cukru (môžeme pridať aj jednu dve polievkové lyžice hladkej múky). Zakryjeme to tanierom a necháme kvások vykysnúť. Keď je kvások vykysnunutý, do misky dáme múku, cukor, vajcia, vykysnutý kvások, roztopené maslo alebo ked nie je maslo tak olej - celé to premiešame vareškou či mixérom - má to byť mierne tekuté. Necháme vykynúť na teplom mieste, najlepšie je to zakryť čistou utierkou. Mne to kysne cca 30 minút. Ak máme panvicu na dolky tak to pečieme na panvici na dolky, je to tak jednoduchšie a dolky sú krásne vysoké. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |