
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie kusky pikantno/sladka marinada. SKUSTE NIECO NOVE a VYBORNEPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracich prs Na marinadu:3 lyzice oleja, 50 ml pomarancoveho dzusu, 1 lyzica hnedeho cukru, 1/4 pretlacenej strednej cible, 2 stredne-velke struciky cesnaku - pretlacene\r\n\r\n1 caj. lyz oregana\r\n\r\nkusok pretlacenej cili papricky\r\n\r\n1 cajova lyzicka palivej papriky\r\n\r\nkorenie a sol podla chuti\r\n\r\ntrocha vody a mala lyzicka gustinu ak chcete omacku z marinady kremovu, ak nemate gustin aj muka posluzi\r\n\r\n neskor primiesame med alebo marhulovy dzem a horcicu POSTUP PRÍPRAVY A ideme na to OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.2.2013, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Polievka z pecenej mrkvyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mrkvy 1 veľkú cibuľu kúsok zázvoru 2 strúčiky cesnaku 1 lyžicu olivového oleja 600 ml zeleninového alebo mäsového vývaru soľ, čierne korenie, 3 lyžice majonezy POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky 2 × 2 cm. Cesnak a zázvor na malé kocky cca 2 × 2 mm. Všetko vložíme do pekáča, zmiešame s olejom a pečieme ca 30 min. pri 220 °C do zlatohnedej farby. Do pekáča prilejeme horúci vývar. Polievku prelejeme do nádoby, pridáme majonezu, prepasírujeme alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Jemne dochutíme soľou a čiernym korením. Ja som ju dnes vyskusala a nam teda chutila, tak dufam ze aj vam bude. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Uruguajsky steak so zelenymi fazulkamiPOTREBNÉ PRÍSADY NA STEAKY POTREBUEME: steakove maso, chilli papricky, ruzove a zelene korenie, sol, oivovy olej NA FAZULKY POTREBUJEME: cerstve zelene fazulky, cesnak, olivovy olej, slaninu NA SMAZENE ZEMIAKY POTREBUJEME: zemiaky, struhanku, pikantnu zmes korenia na zemiaky, olej na smazenie NA AVOKADOVY DIP POTREBUJEME: 4 lyžice majonezy ,1 zrelé avokádo,1 lyžicu pálivej sladkej thajskej omáčky,1 malú cibuľu,1 strednú rajčinu,Šťavu z polky limetky,Štipku soli,Čerstvé mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY STEAKY: nasolime, polejeme olivovym olejom a polozime navrch prerezanu, jadierok zbavenu chilli papricku. Po cca pol hodinke mozeme dat smazit na panvicu. z kazdej strany cca minutu a potom do vopred vyhriatej rury 200stupnov vlozime na 6-8 min dopiect. zalezi od hrubky steakov a od toho ako ich mate radi, ci uz krvavsie alebo uplne prepecene (na tie budete potrebovat viac ako 8min) FAZULKY: vlozime do vriacej vody na par minut, dokym nemaju chut varenych nie vsak rozvarenych!!!! scedime a okamzite vlozime do LADOVEJ VODY. takto nam lusky zostanu ako cerstve a nebudu gumene a bez farby. scedime po par minutach a nechame odkvapkat. na panvicu si dame trochu olivoveho oleja a pridame cesnak, slaninku a osmazime. Na koniec pridame scedene lusky a spolu jemne osmazime. Staci len zo 3 minutky. .........................................................................................................................................................SMAZENE ZEMIAKY: zemiaky si osupeme, nakrajame na kocky a sparime. Struhanku si zmiesame so zmesou korenia a zemiaky v nej vyvalame. Nasledne dame smazit na oleji a odkvapkat v sitku alebo na servitke. Zemiaciky su krasne chrumkave:-) .....................................................................................................................AVOKADOVY DIP: avokado si osupeme, zbavime kostky a roztlacime vydlickou. Pridame na drobunko nakrajanu cibulku a na male kocky nakrajanu paradajku. Dalej pridame stavu z limety, thajsku omacku a majonezu. sol a korenie je lepsie na koniec a podla chuti. ................................................................................................................VERIM ZE VAM BUDE CHUTIT AKO AJ NAM VCERA CHUTILO, Mozno pre niekoho trosku slavnostnejsie, no ja som mala vsetko doma tak to nejako extra naklady neboli. Prajem dobru chut. a obrazky pridam len ich musim pozmensovat:-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2012, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Pav - PeacockPOTREBNÉ PRÍSADY kakaovy korpus, vanilkovy korpus, vanilkovy krem, potahovka, farby na icing - praskove, trblietky, pevne nervy POSTUP PRÍPRAVY Jednu jedinu chybu som urobila, co som nikdy nerobila a teraz tym ze mam male babo som sa jej dopustila. a to bolo ze som si bielu potahovku kupila..... a stalo ma to topenie plnky.... inak ostatne bolo robene z marshmallow na figurku a pera a to bolo super:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (14) posledné: 13.8.2012, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Vanilkovy krem do torty s rumovou aromou (moj oblubeny)POTREBNÉ PRÍSADY 1 l mlieka, 3 zlate klasy, 8 lyzic kr. cukru, 2 vanilkove cukre, 750g masla, rum. aroma POSTUP PRÍPRAVY Kremu je dost takze ak robite malu torticku netreba ho tolko. Kedze mame drobceka, ktoreho dojcim, nedavam rum....ale aromu a tu podla chuti. Z mlieka, vanilkoveho cukru a zlatych klasov si uvarime puding. Varime ho za staleho miesania a co sa tyka chladnutia, aby sme sa vyhli hrudkam.......chladimeho tak, ze kazde 2 minutky premiesame. aby sme nemali na vrchu kozu a aby zostal pekne kremovy. A netreba ho nechat uplne do studena vychladit. Maslo si vymiesame s krystalovym cukrom do peny a postupne pridavame vychladnuty puding. a aromu az na koniec. Kto nechce, nemusi:-) Mozno tu uz nieco take je, lebo receptov tu je hrrrrrrrrrba. Tak ak je, prosim nehnevajte sa. Ja len pripajam moj krem, ktory nam chuti a rada ho pouzivam, ak sa pecie torta. obzvlast ak robim hebucky kakaovy korpus. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 29.3.2014, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Ratatouille s mletym masom {vyborne s ryzou}POTREBNÉ PRÍSADY 0.6kg mleteho masa, 2 male cukiny, 1 baklazan, 1 cibula, 2 paradajky, 1 paprika -mozte aj dve ak mate mensie, 150ml paradajkoveho pretlaku, susena bazalka, oregano a tymian, olej, sol, syr-akykolvek mate radi, na posypanie...plesnive neviem ci su dobry napad:-/. POSTUP PRÍPRAVY Cibulu si nakrajame na vacsie kocky, osolime a udusime na troche oleja, pridame mlete maso a udusime. Ked nam masko zhnedne, pridame nakrajanu cukinu, baklazan, papriku a premiesame. Prikryte dusime 5 min. Medzitym si pripravime zalievku z paradajkoveho pretlaku do ktoreho dame este cca 60ml vody, susenu bazalku na stipku lyzicky a v takom istom mnozstve aj oregano a tymian. Mnozstvo soli si treba zvolit podla chuti. Ja solim len cibulku na zaciatku, samozrejme trosku viac ale to je vsetko. Pretrepeme zalievku a spolu s na kocky nakrajanymi paradajkami pridame k masku. premiesame a vsetko vylejeme do janskej misy. Zakryjeme foliou a pecieme 25min pri 180stupnoch. Po uplynuti 25min vyberieme. poukladame syr a dopecieme...je lepsie syr nedopekat do zlata, len ho nechat stiect. Podavame s ryzou. Mnaaaaaaaaaaam. \\r\\nTento recept robievam velmi rada, lebo obcas mi uz maso na stave alebo sote ani nejde krkom a toto je velmi chutne spestrenie:-) Moja polovicka najprv ani dobnut nechcela a nakoniec to dopadlo ze som si musela odlozit do krabicky, aby som mala na druhy den obed:-D OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 12.3.2013, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Palacinkove BURITA - ani chlapi neohrnu nosomPOTREBNÉ PRÍSADY Palacinky na slano: ja som robila z pol litra mlieka, jedneho vajicka, dvoch lyzic oleja, pol lyzicky soli a uprimne od oka muky. Mala panvica na palacinky.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nPlnka do burit: 400g mleteho masa {ja som mala cisto len hovadzie}, 250 gramov cerstvych sampionov, jedna cibula, 1 kapia - z pohara - marinovana/olejova/ aku mate, sol, mlete cierne korenie, chilli mlete, cervena paprika sladka, olej POSTUP PRÍPRAVY Ja robim palacinky v mixeri {obycajny mixer s nozmi}, vsetko na palacinky tam vylejem/vysypem a rozmixujem. Nemam hrudky a je to jednoduche. \\r\\nPlnka> na oleji si osmazime cibulku do makka s trochou soli, pridame na nakrajane sampiony/ako mate radi ci vacsie alebo uplne na drobno. Prikryjeme a podusime. \\r\\nKed nam sampiony zmaknu trosku zhnednu pridame mlete masko, osolime, okorenime podla chuti / ja trosku stiplavejsie a podusime, nakoniec pridame na kocky nakrajanu kapiu a odstavime. \\r\\nPo vychladnuti palacinky plnime a to tak ze do stredu dame zhruba dve lyzice zmesi, bokmi palacinky z lava a prava zmes prikryjeme a z vrchu zavinieme. Aby sa nam burito nerozbalilo, mozme pouzit sparadlo na uchytenie\\r\\nMne takto vyslo 12 ks, obalime v klasickom trojobale alebo ak niekto radsej zdravsie je tu varianta posypat syrom vlozit do truby na 220 stupnov zapiect. \\r\\nMoja varianta bola ta nezdrava takze klasicky trojobal a sup vysmazit{. Smazi sa to rychlo tak neodbiehajte:-D Ako prilohu som urobila zemiakove pyre a zeleninovu oblohu.\\r\\nPre mojho draheho je obcas tazke varit , lebo nie vsetko slovenske mu chuti a ja jedlo z Karibiku neovladam, no toto mu velmi chutilo, takze dufam ze bude aj vam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2011, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |