končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
VÍNOVÉ KREHKÉPOTREBNÉ PRÍSADY 2 Palmariny 1/2 kg hladkej múky 8PL bieleho vína POSTUP PRÍPRAVY vsetko spolu zmiesame, a vykrajujeme lubovolne tvary, pecieme na teplovzdusnej rure 170 °C cca 18min. obalujeme v praskovom cukre s vanilkovym ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2012, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rodinna zeleninovaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej (mast, maslo - podla toho kto co pouziva), 4 velke mrkvy, 2 petrzleny, 1/4zeleru alebo 1 pastrnak, krupica (hruba muka), 2 slepacie bujony, 1ČL drvena rasca, 2ČLsladka paprika, štipka cierneho korenia, štipôčka muškátového orieška, 1 vajce, trochu mlieka POSTUP PRÍPRAVY zeleninu postuhame na vacsom stuhaku (pre male deti odporucam maly stuhak), do hrnca dame olej a zeleninu zaciname pomalicky restovat ( ak sa bude trochu pripekat, pridajte trosku oleja) po chvilke pridame cca 1 dcl vody a dalej dusime. Ked je zelenina mäkšia, pridame do nej 2PL krupice + 1dcl vody a dalej dusime. Do masy uz mozeme pridavat červenú sladkú papriku, rascu, korenie a muskatovy oriesok. Zalejeme vodou, pridame2 bujony a varime cca 10-15min. Mezdi tym si pripravime halusky: 1 vajicko, trochu mlieka a krupicu, cesto nie huste, take trosku redsie. Ked nam polievka vrie cez sito na halusky zavarime do polievky halusky a polievku dohustime takto: v miske, v kt. sme mali zarobene cesto na halusky nechame trosicku cesta, toto rozriedime vodou a vylejeme do polievky. Aaaa hotovo.....kto ma rad hrasok moze si dat aj hrasok, popripade petrzlenovu vnatku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2013, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Zubáč s cesnakomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olivový olej, soľ, bylinná soľ, 1 celý cesnak, drvená rasca, bazalka, maslo POSTUP PRÍPRAVY na dno misy nalejeme olivový olej a pretlačíme 1/2 cesnaku, poukladáme filety zo zubáča, dobre osolíme, pridáme rascu, bylinnú soľ, bazalku a pretlačíme druhú 1/2 cesnaku, pokvapkáme olivovým olejom a na vrch poukladáme hrubčie pláty masla ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.10.2012, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubovica s haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY HUBOVICA S HALUŠKAMI 1cibuľa 350g húb 2 zemiaky 250ml smotany na varenie zeleninový vývar mlieko soľ mleté čierne korenie mletá rasca hubové korenie halušky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, pridáme rascu, zalejeme zeleninovým vývarom, vložíme huby a dusíme. Prilejeme smotanu na varenie zmiešanú s múkou a hubovým korením. Na záver pridáme uvarené halušky, môžeme dochutiť bryndzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
VANILKOVÁ MLIEČNA RYŽA - rýchla, jednoduchá a výbornáPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček ryže\\r\\n0,5l mlieka\\r\\n1 vanilkový puding\\r\\n50g masla\\r\\ncukor\\r\\n1 vanilkový cukor\\r\\nsoľ POSTUP PRÍPRAVY Postup na mliečnu ryžu je jednoduchý. NEprepláchnutú ryžu dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby ryža bola zaliata, pridáme štipku soli. Varíme na miernom ohni do zmäknutia, ryža musí byť úplne mäkká, bez vody. Medzi tým si uvaríme vanilkový puding, do ktorého pridáme 1 vanilku, cukor, štipku soli. Do uvareného pudingu vmiešame maslo a potom pridávame horúci uvarený puding do ryže. Poriadne premiešame, odstavíme z ohňa.\\r\\nMliečnu ryžu podávame ako teplý alebo studený dezert. Ozdobiť môžeme podľa chuti grankom, škoricou, ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.6.2015, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |