. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Dominika F. (dominika28) ID 205697
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.6.2011
Naposledy: 28.6.2016 8:39
Aktualizácia: 16.11.2014 20:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 9
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia 500g, 1 velke jablko, oravska slanina, platkovy syr, sol, cierne korenie, olivovy olej

POSTUP PRÍPRAVY

Maso naklepeme, osolime, okorenime a oprazime na olivovom oleji. Dame do zapekacej misky. Navrch poukladame pokrajane kusky jablka ( najlepsie je ak je jablko kyslejsie ) a zakryjeme platkami slaniny. podlejeme vypekom v ktorom sa predtym prazilo masko ( nie vyssie ako jablka a slanina ) Pecieme 15 min. kym sa slaninka neoprazi. Potom zakryjeme platkom syra a pecieme este asi 5 min. Priloha moze byt ryza ale aj opekane zemiaky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.8.2016, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Kotlíkový guláš- jednoduchý :)



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hovädzieho mäsa, 2 PL bravčovej masti, 4 cibule, mletá sladká paprika, čierne mleté korenie, drvená rasca, striedka z 1 veľkého krajca chleba, 5 zemiakov, 3 cesnaky, mleté čili korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, premiešame a hneď pridáme mäso nakrájané na kocky. Keď mäso začne púšťať štavu pridáme soľ, čierne korenie a rascu. Zalejeme horúcou vodou a dusíme zakryté 1 hod. Občas premiešame. Potom pridáme prelisovaný cesnak, roztrúsenú striedku z chleba, čili korenie a zemiaky nakrájané na kocky. Dusíme ďalšiu hod. až kým mäso nezmäkne. Niekedy to trvá aj dlhšie ako 2 hod. záleži od tuhosti mäsa.

Je jednoduchý lebo som robila guláš prvý krát a bol vynikajúci :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.6.2012, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pivné rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 50 dkg Hladkej múky, 1 ČL soli, 1 dcl oleja, 5 dkg droždia, 3 dcl mlieka, 1 ČL kryštál. cukru NA POTRETIE: 3-5 cesnakov, Hera

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások, nechame vykysnúť. Spravíme si cesto s múky, kvásku, soli a oleja. Necháme vykysnúť. Rozdelíme na 2 časti. Rozvaľkáme na guľatý plát hrubý asi 3-4 mm. Ten radličkou rozdelíme na 12 častí (akoby ste krájali tortu). Heru roztopíme, pridáme do nej prelisovaný cesnak. Potrieme ním rozvaľkané cesto a jednotlivé trojuhoľníčky zrolujeme od širšej casti po špic. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vtedy zapneme trúbu na 200-220 stupňov. Kým sa vyhreje, rožteky pekne nakysnú. Natrieme ich žĺtkoma posypeme nastrúhaným syrom, makom alebo sezamom.Kto ako chce :) Pečieme do zlatova asi tak 20-25 min.

Tieto rožky sa síce volajú pivné ale žiadne pivo v nich nieje. To sa len vraví.... je to chutné pri pivku alebo vínu ako slaná chuťovka.

Nemala som práve syr ale dá sa urobiť aj len tak posypané vegetou :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.9.2011, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kysnuty broskynovy kolacik s posypkou



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto:350g polohrobej muky, 30g drozdia, 2 zltky, 2 PL praskoveho cukru, stipka soli, 30g Hery, 250 ml vody, tuk na vymastenie plechu posypka:100 hrubej muky, 100 praskoveho cukru, 50g Hery ....a samozrejme broskyne asi 5-6 ks

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si urobime cesto nech nam pekne kysne :) Z drozdia, vody a cukru si spravime kvasok. Zmiesame s ostatnymi ingredienciami na cesto. Vznikne nam vlacne cesto. Nechame kysnut asi 1/2 az tristvrte hodinky. Medzitym si nakrajame broskyne na hrubsie pasiky a urobime posypku. Plech si vymastime Herou ( uz nemucime ) Nakysnute cesto roztiahneme na plechu, mastnymi rukami to ide najlepsie, a nan pokladieme broskyne (mozne ich trosku zatlacit do cesta) a posypeme posypkou :)) Pecieme v predohriatej trube na 180 stup. asi 25-30 min. Dobru chut !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2011, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Francúzske zemiaky - jednoduché a podľa mňa najchutnejšie



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, párky na grilovanie (ja som naposledy kúpila párky so syrom a omotané slaninkou-mňam), vajíčka, 1 sladká smotana, tvrdy syr, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ošúpeme zemiaky a pokrájame na kocky. Pokrájame aj údeninu na kolieska. Do janskej misy dáme trocha oleja, zemiaky , údeninu a pomiešame aby sa omastili zemiačiky. Osolíme. Dáme piecť do trúby. Medzitym si uvaríme vajíčka na tvrdo. Ošúpeme a pokrájame na kolieska. Postrúhame tvrdy syr. Keď sú už zemiačiky upečené pridáme vajícka, posypeme syrom a zalejeme sladkou smotanou. Necháme ešte trošku popiecť. Ale to len možno na 5 minút a máme hotové.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rybací nákyp - veľmi, veľmi dobrý :))



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filé (ja som dala Pangasius 2 filety ale môže byť hociaké filé), ryža, čierne mleté korenie, červená mletá sladká paprika, hladká múka, soľ, 1 KL kari korenia, 1 KL koriandra mletého, pol KL mletej škorice, pol KL čili korenia, polovicu cibule nakrájanej na drobno, postrúhaný tvrdý syr (ja dom použila Eidam), kečup, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, čierne korenie, červenú papriku a soľ zmiešame a v tejto zmesi obalíme rybku po oboch stranách. Opražíme na oleji a odložíme na bok. V tomto výpeku opražíme cibuľku do sklovita, pridáme kari, koriander, škoricu a čili. Chvíľku opražíme a pridáme ryžu. Zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Janskú misu omastíme olejom, dáme polovicu uvarenej ryže, potom filé, na to kečup (kto koľko chce), postúhaný syr. Na to druhú polovicu ryže, znova kečup a syr. Zapečieme v trúbe na 200 stupňov asi 25-30. Myslím si, že si pochutnáte. Ja to zbožňujeme aj keď ryby veľmi nemusím :) Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu