
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
![]() Šunková misa I. pre inšpiráciuPOTREBNÉ PRÍSADY šunka, syr, suchá saláma, klobáska, zeleninka POSTUP PRÍPRAVY Všetko za Vás spravia Vaše šikovné ruky:-) a trošku fantázie k tomu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.1.2010, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Zemiaky alá kávové zrnáPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky - ľubovolné množstvo, trošku oleja, slaninku, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Očistíme ľubovolné množstvo zemiatko v podľa veľkosti nádoby(plechu), v ktorej ich budeme piecť. Zemianky prekrojíme na polovicu pozdĺžne a na vrchu urobíme výrez (viď obrázok). Z výrezu nám zostanú akoby hranolčeky, tie si zatiaľ odložíme - budeme ich potrebovať. Plech vytrieme olejom (ja odporúčam potrieť olejom zmiešaným so soľou a cesnakom), naukladáme polovičky zemiakov, zľahka posypeme korením na pečené zemiaky. Do výrezu každého zemiaku uložíme nakrájanú slaninku (nešetríme:-) Dáme piecť. CCa 10 minúťt pred dopečením rozhádžeme tie hranolčeky na zemiaky, dopečú sa zároveň s touto pochúťkou, spolu s nimi si milovníci cesnaku môžu ním zemiaky dozdobiť :-) Je to mňamky večera, rýchla, nie moc pracná. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.2.2011, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Výýýýborné linecké kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 25 dg práš. cukru, 1 CERA, 1/2 Helie, 2 žĺtky + 1 celé vajce, 1/4 balíčka prášku do pečiva a 4 balíky Zlatý klas. POSTUP PRÍPRAVY Všetky vymenované suroviny zmiesime (trvá to trošku dlhšie, ale s cestom sa výborne pracuje). Vykrajujeme kolieska (srdiečka, kvetinky hviezdičky:-))), pečieme pomalšie len do zlatista. Vychladnuté spájame lekvárom - sú výborné. Pozn. z jednej tejto dávky vám vyjde cca 90 ks spojených koláčikov-mäkké, sypké, výborné, chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.8.2009, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Trasená tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 balíka detských piškót, asi 2 dl uvarenej čiernej kávy, 2 pudingy vanilkové Olé (bez varenia), 2 kompóty (mandarinky, jahody...) 1/2 dl šľahačkovej smotany (stačí 30 %-tná) POSTUP PRÍPRAVY tortovú formu vyložíme piškótami, ktoré sme ponamáčali v čiernej káve (asi 2-3 vrstvy na seba). Do uzatvárateľnej nádoby si vylejeme obe smotany ja pre istotu pridám aj 1 stužovač), pridáme dva Olé pudingy a kompóty aj so šťavou. Nádobu zavrieme a dobre potrasieme. Zmes vylejeme na piškóty a necháme v chladničke stuhnúť. Trtička je hotová za 15 minút a je dobrá, osviežujúca. Neodporúčam pridávať ananásový kompót kvôli tomu, že torta sa potom zle krája. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Falošná treskaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tvaroh, 1 väčšia mrkva, 3 zavárané uhorky, 2 menšie cibule, majolka POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu najemno postrúhame, uhorky a cibulu nadrobno nakrájame. Pridáme majolku, dochutíme soľou, vegetou a všetko dobre zmiešame. Výborne chutí aj na chlebíku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.4.2008, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Gaštanové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Na piškótu: 4 vajcia, 6 pol.lyžíc kr.cukru, 6 pol.lyžíc polohr.múky, 1 dl oleja, 1 pol.lyžica kakaa, 1 bal. prášku do pečivaNa plnku: 1/2 masla, 3 pol.lyžice práš.cukru, 1 kocka gaštanového pyré, 1 bal. Zlatého klasu, 3 dl mliekaNa karamelovú šľahačku: 4 pol.lyžice kryš.cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahčky + 1 stužovač POSTUP PRÍPRAVY Piškóta: Celé vajcia vyšľaháme, pridáme olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Premiešame, dáme piecť, necháme vychladnúť - natrieme plnkou. Plnka: Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. maslo, práškový cukor a gaštanové pyré dobre vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše. Na plnku dáme karamelovú šľahačku. Karamelová šľahačka: cukor upálime na karamel, no prv než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami a stužovačom a vyšľaháme. Navrch môžeme nastrúhať čokoládu, zákusok chutí famózne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2008, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Rýchly cestovinový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, kukurica v konzerve, tatárska omáčka, vegeta, olivy, syr POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si cestoviny (ja mám rada farebné maličky coop), pridáme do uvarených kukuricu, olivy (podľa vlastného uváženia), syr nakrájaný na malé kocočky a tatársku omáčkzu. Dochutíme soľou a vegetou. Recept je dobrý hlavne vtedy, ak sa vám ohlási nečakaná návšteva ako mne včera:-)))) - šalátik bol hotový za 15 minút a chutil výborne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Kapustné lokšePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrubej múky, 1 pohár sudovej kapusty (resp. 1 sáčok kupovanej) 1 pochúťková smotana, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 2 dlô oleja a 3 kávové lyžičky soli POSTUP PRÍPRAVY Ak nemáme moc radi kyslú kapustu, môžeme ju premyť pod vodou. Komu to nevadí, tak všetky prísady spolu zmiesi, aj keď zo začiatku sa nám to môže zdať, že je to nezmiesiteľné. Krásne a rýchlo sa z toho vypracuje cesto. Na doske si z toho urobíme akoby valec a krájame "knedlíčky", ktoré vydlabeme na placky. Tie kladieme na vymastnený plech a pečieme. Nie sú hrubé, asi tak do 1 cm. Vrch môžeme pred pečením potrieť pochúťkovou smotanou, v ktorej sme vymiešali 1 káv. lyžičku vegety a prelisovaný cestnak (kto má rád). Môžeme aj klasicky rozgúľať a vykrajovať nejakou umelou myštičkou lokše (asi o priemere 10cm, sle mne sa viac osvedčilo krájanie (ako knedľu) a vydlabkanie rukou na lokeš. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 30.11.2008, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karolkova štrúdlaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 Hera, 40 dg hladkej múky, 1 pochúťková smotana, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Prísady spolu zmiesime (uvidíme koľko múky nám cesto prijme. robíme z toho 4 záviny, nevygúľame veľmi natenko, aby sa nám pri pečení nepotrhali. Ľubovoľne naplníme (tvaroh, mak, orechy, jablká, vanilka, hrozienka, škoricový cukor...) - náplň polejeme roztopeným maslom. Vrch potrieme vajcom a pečieme. Chutí výborne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané tyčinky z pizze v práškuPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g varených zemiakov, 1 krabica pizze v prášku, 250 g Hery a soľ POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáje, potrieme vajcom, posypeme rascou )prípadne makom, sezamom) a radielkom nakrájame tyčinky. Pečieme na vymastenom plechu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |