končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
CHUŤOVKY |
Zapekané plnené bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 150g oravskej slaniny, 100g mäkkého syra, 100g tvrdého syra, kyslá smotana, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšia postrúhaná cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Oravskú slaninu opražíme a vložíme do misky kde sú pripravené ostatné suroviny. Celé premiešame. Pripravenou zmesou naplníme bagety a dáme na 10 minút zapiecť do vyhriatej rúry. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantné sotéPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, 2 cibuľky, mletá červená paprika, mrazená zelenina, kukurica, mexické korene, čierne korenie, soľ, olej, fazuľa v čili omáčke POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame nadrobno cibuľku. Kuracie prsia nakrájame na slíže. Do hrnca nalejeme olej a keď bude horúci pridáme cibuľu. Necháme smažiť do zlatista. Pridáme kuracie prsia. Necháme orestovať, pridáme červenú papriku, pomiešame a pridáme trošku vody. Zmiešame a pridáme mrazenú zeleninu a kukuricu. Postupne dochutíme, zalejeme vodou aby mäso plávalo, prikryjeme a necháme variť, kým sa mäso nedovarí. Nakoniec pridáme fazuľu v omáčke na zahustenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 12.1.2014, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ríbezľový koláč so snehomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 žĺtka, 2 vajcia, 25 dkg práškového cukru, 20 dkg masla (HERA), ½ bal. prášku do pečiva, \r\n1 bal vanilkového cukru, 25 dkg hladkej múky\r\nPena : 4 bielka, 20 dkg práškového cukru, červené ríbezle POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiešame a dáme ho piecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Keď je cesto napoly upečené, dáme naň penu a ríbezle. Dopečieme. Dávame pozor, aby nám pena neprihorela. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.7.2013, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Horúca čokoládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tabuľku kvalitnej horkej čokolády, 200 ml šľahačkovej smotany, 250-350 ml mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 PL práškového cukru, šľahačka a kakao na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu nalámeme na kocky a vo vodnom kúpeli za pridania 1 PL šľahačkovej smotany a 1 PL mlieka necháme rozpustiť a vymiešame dohladka. V druhom hrnci prihrejeme mlieko so šľahačkovou smotanou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, rozmiešame metličkou ale nenecháme zovrieť. Len prihrejeme. Pridáme rozpustenú čokoládu, rozšľaháme dohladka s metličkou a necháme za stáleho šľahania zovrieť. Potom odstavíme. Čokoládu rozdelíme do sklenených priesvitných pohárov na stopke, asi 1,5 - 2 cm pod okraj, každý pohár ozdobíme kopčekom šľahačky zo spreja a posypeme kakaom alebo grankom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.2.2013, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cesnaková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 nátierkové maslo, 2-3 kocky taveného syru, cesnak podľa chuti, 1-2 PL tatárskej omáčky, tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Pomazánkové maslo rozmiešajte s taveným syrom, cesnakom, nastrúhaným tvrdým syrom a zjemnite tatárskou omáčkou. Všetko rozmixujte ponorným mixérom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.12.2012, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Domáce pizza cestoPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej múky (Castello typ 530 – dostať ju v Lídli)\r\n1/3 kocky droždia\r\nštipka soli\r\n1 PL olivového oleja\r\n1,5dl teplej vody POSTUP PRÍPRAVY Do múky pridáme štipku soli a droždie predtým rozpustené v teplej vode a olivový olej. Cesto vymiesime pomocou ručného miešača (so špirálami) a dopracujeme ručne (ak je mokré pridáme múku, ak suché pridať teplú vodu). Necháme 2 hodiny kysnúť. Potom rozvaľkáme na papieri na pečenie. Na cesto dáme paradajkovú omáčku (napr. Mutti – dostať v Kauflande), ja som dala kečup. Do nich dáme trochu oregana a olivového oleja. Premiešame a dáme na cesto (pozor dávať tesne pred dávaním do rúry). Na omáčku dáme napr. mozarellu, šunku a pod. Pečieme dokým mozarella nezačne chytať farbu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia plnené parenicouPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, parenica, strúhanka a vajcia na obaľovanie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia umyjeme, trochu vyklepeme a narežeme na ich strede malý vačok. Do vačku vložíme kúsok parenice (asi 4cm štvorec). Rezne potom obalujeme najprv vo vajíčku, potom v strúhanke, znova vo vajíčku a znova v strúhanke (taký dvojobal :)). Rezne vyprážame v oleji a podávame napr. so zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |