. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mariana A. (elinka5) ID 192022
mimibazar.sk/elinka5
Oblasť: Stará Ľubovňa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.3.2011
Naposledy: 4.7.2021 13:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Fantastické medové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 5 dkg masla, 2 PL mlieka, 2 PL medu, 15 dkg prášk. cukru, 1 celé vajce, 1 kávova lyžička sódy bikarbony, 40 dkg hladke múky plnka: 0,5 litra mlieka, 20 dkg prášk. cukru, 2 PL hladkej múky, 2 PL hrubej múky, 1 van. cukor, 200 gr. masla, čokoláda: 1 čokoláda na varenie, 1/3 cery, 1 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme cesto. Všetko okrem múky šľaháme 10 minút nad parou, elektrickým mixerom. Odstaviť, do toho pomaly vmiešať muku a spracovať cesto. Dopracujeme na doske. Rozdeliť na 3 časti, nechať odstáť 10 minút.
Na plech dáme papier na pečenie, rozváľkame cesto a popicháme vidličkou, pečieme asi 7 minut pri 180 C.
Do zlatista.

Plnka: Uvaríme kašu z mlieka, cukru a muky. Má byť taká hustejšia, asi ako puding, tie lyžice múky majú byť veľké, s kopčekom. Kašu necháme vychladnúť. Maslo si necháme von z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Maslo si vymiešame najprv samostatne, do masla vmixujeme vychladenú kašu.

Na plech dáme 1 plát a rozotrieme 1/2 plnky, dáme 2 plát a druhú 1/2 plnky, prikryjeme 3 plátom. Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme asi 4 kg múky, alebo cukru. Na 12 hodín necháme odstáť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 25.3.2016, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Výborné mäkkučké pečené buchty



POTREBNÉ PRÍSADY

500gr hladkej muky special,1 kocka droždia,1 kypriaci prášok do pečiva,300ml mlieka,3 lyžice cukru,1 dcl oleja,soľ,1 vajce na potretie,plnka podľa toho, čo máte doma: mak, orechy, džem, alebo puding.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je veľmi jednoduchý aj pre gazdinky, ktoré nemajú dosť skúseností s pečením. Ako ja.Z mlieka, cukru a droždia si vyrobíme kvasok. zapracujeme doňho múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej, soľ. Vypracujeme cesto, ktoré má byť vláčné, má sa lepiť na ruky. necháme nakysnúť. obsah cesta sa má zdvojnásobiť. Na dosku si vyberáme trochu cesta a len rukou si ho vytvarujeme na placku, nemusíme valčekom, a ukladáme plnku.Ja nerobím v tvare buchtičiek, ale do takých veľkých rožkov. Potrieme vajíčkom a necháme na plechu, kam sme dali papier na pečenie, asi 10minut nakysnúť.\\r\\nA šup do rúry, ktorá je nahriata na 180 C. Pečieme asi 15 minut do zlatohneda.Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.5.2011, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu