
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Moja majonéza bez vajecPOTREBNÉ PRÍSADY olej, mlieko, soľ, korenie, horčica POSTUP PRÍPRAVY Tieto vianoce som prvýkrát robila zemiakový šalát a teda aj túto majonézu. Je super, ľahká, rýchla a lacná. Do vyššej nádoby si nalejeme 2 dcl oleja a postupne prilievame 1 dcl mlieka. Mixujeme ponorným mixérom, až z toho vznikne hustá biela hmota, ktorú ochutíme soľou, korením a lyžičkou horčice. To už podľa chuti ako kto má rád. Neskúšala som, ale vraj sa to s iným mixérom alebo šľahačom nepodarí. Mal by byť ponorný. Toto však nemám overené. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2008, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
MusakaPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso, zemiaky, baklažán, cibuľa, cesnak, bazalka, oregano, soľ, korenie, na bešamel : maslo, múka, mlieko alebo smotana, strúhaný syr. POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame na kolieska a na troške oleja opražíme z oboch strán a odložíme. Mäsko orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme, pridáme oregano, prípadne iné korenie podľa vlastnej chuti. Medzitým si nakrájame zemiaky na plátky (ako baklažán) a buď ich krátko vypražíme, alebo klasicky uvaríme v osolenej vode. Ja som ich vyprážala, bolo to dobré ale pre niekoho možno dosť mastné. Ďalej si uvaríme klasický bešamel: rozpustiť maslo, pridať múku, opražiť a zaliať mliekom. Ochutíme to soľou, korením a bazalkou, príp. muškátovým orieškom. A začíname vrstviť: Pekáč málinko vymastíme, ak je kvalitný, ani netreba mastiť, keďže v mäsku aj v baklažáne je oleja dosť. Naspodok dáme baklažán, potom zemiaky, mäsko, znovu zemiačky a celé prikryjeme baklažánom. Vrch polejeme bešamelom. Dáme zapiecť, pred dopečením postrúhame syr a dopečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2010, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Knedľa vo vajíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY Zvyšná knedľa (z nedeľného obeda napr.), syrokrém, cestíčko (klasické z vajíčka a hladkej múky), soľ, koreniny podľa vlastnej chuti, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Ak nám ostane knedľa z predošlého dňa, dám ju na chvíľu do mrazničky - lepšie sa bude s ňou pracovať, avšak nemala by byť príliš zmrznutá. Nakrájam ju na plátky, potriem syrokrémom z oboch strán, obalím v cestíčku a jednoducho vypražím na oleji z oboch strán. Jednoduchá a rýchla večera počas bežného týždňa. Pozor, je to veľmi sýte jedlo - ale veľmi chutné s čerstvou zeleninkou (paradajka, paprika alebo nejaký šalát ako kto rád). Nie je to síce príliš zdravé jedlo, ale občas na spotrebovanie zvyškov v chladničke si ho doprajeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 12.7.2007, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |