. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Bušinka B. (Bušinka) ID 18787
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.7.2007
Naposledy: 14.9.2008 15:11
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Moja majonéza bez vajec



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, mlieko, soľ, korenie, horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto vianoce som prvýkrát robila zemiakový šalát a teda aj túto majonézu. Je super, ľahká, rýchla a lacná.

Do vyššej nádoby si nalejeme 2 dcl oleja a postupne prilievame 1 dcl mlieka. Mixujeme ponorným mixérom, až z toho vznikne hustá biela hmota, ktorú ochutíme soľou, korením a lyžičkou horčice. To už podľa chuti ako kto má rád.

Neskúšala som, ale vraj sa to s iným mixérom alebo šľahačom nepodarí. Mal by byť ponorný. Toto však nemám overené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2008, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Musaka



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso, zemiaky, baklažán, cibuľa, cesnak, bazalka, oregano, soľ, korenie, na bešamel : maslo, múka, mlieko alebo smotana, strúhaný syr.

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán nakrájame na kolieska a na troške oleja opražíme z oboch strán a odložíme. Mäsko orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme, pridáme oregano, prípadne iné korenie podľa vlastnej chuti. Medzitým si nakrájame zemiaky na plátky (ako baklažán) a buď ich krátko vypražíme, alebo klasicky uvaríme v osolenej vode. Ja som ich vyprážala, bolo to dobré ale pre niekoho možno dosť mastné. Ďalej si uvaríme klasický bešamel: rozpustiť maslo, pridať múku, opražiť a zaliať mliekom. Ochutíme to soľou, korením a bazalkou, príp. muškátovým orieškom. A začíname vrstviť: Pekáč málinko vymastíme, ak je kvalitný, ani netreba mastiť, keďže v mäsku aj v baklažáne je oleja dosť. Naspodok dáme baklažán, potom zemiaky, mäsko, znovu zemiačky a celé prikryjeme baklažánom. Vrch polejeme bešamelom. Dáme zapiecť, pred dopečením postrúhame syr a dopečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2010, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedľa vo vajíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

Zvyšná knedľa (z nedeľného obeda napr.), syrokrém, cestíčko (klasické z vajíčka a hladkej múky), soľ, koreniny podľa vlastnej chuti, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Ak nám ostane knedľa z predošlého dňa, dám ju na chvíľu do mrazničky - lepšie sa bude s ňou pracovať, avšak nemala by byť príliš zmrznutá. Nakrájam ju na plátky, potriem syrokrémom z oboch strán, obalím v cestíčku a jednoducho vypražím na oleji z oboch strán. Jednoduchá a rýchla večera počas bežného týždňa.
Pozor, je to veľmi sýte jedlo - ale veľmi chutné s čerstvou zeleninkou (paradajka, paprika alebo nejaký šalát ako kto rád).
Nie je to síce príliš zdravé jedlo, ale občas na spotrebovanie zvyškov v chladničke si ho doprajeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.7.2007, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu