. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

OVOCIE

Babovka z kompotu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 menší jahodový kompot ( plechovka ) 20 dkg polohrubá mouka 10 dkg cukr krupice 2 vejce 3 lžíce oleje půl balíčku prášku do pečiva máslo a hrubá mouka na vymazání formy

POSTUP PRÍPRAVY

Cukr a žloutky vyšleháme do husté pěny, postupně přilijeme olej. Zapracujeme do těstíčka mouku,prdopeč a přilejeme šťávu z kompotu.Vymícháme sníh z bílku a vmícháme do těsta. Vymažeme si máslem bábovkovou formu a vysypeme hrubou moukou, nebo strouhankou. Do formy nalijeme těsto, mužeme do něj vložit i ovoce, já jsem nedal. Upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Poznámka:

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.1.2011, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Ananasovy salat-s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ananás, 4 kivi, 400 g jahôd,1 vanilkový cukor, 4 lyžice amareta, mandľové lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

Ananás a kivi ošúpeme a narežeme na polkolieska. Rozložíme na tanier a pokvapkáme amaretom.
Jahody s vanilkovým cukrom rozmixujeme a prelejeme ovocie.
Mandľové lupienky opražíme na suchej panvici a posypeme šalát.
Podávame dobre vychladené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Ananasovy rez



POTREBNÉ PRÍSADY

Piskot:4 vajicka, 120g krystalovy cukor, 120g polohruba muka, Krem : 270g maslo, uvareny puding, stredna plechovka ananasu na kocky (340g, krystalov cukor. Zelatina, lekvar podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelime bielka od zltok. Zltka slahame a hned na zaciatku pridame do nich 2 lyzice vody. Ked zbeleju tak pridame do nich polovicku cukru a slahame do hustej peny. Preosejeme do nich muku a vymiesame Vyslahame so zbytkom cukru bielky do tuheho snehu a opatrne vmiesame do masy. Na rovny plech polozime peciaci papier a upecieme piskotovoy plat. V 5dcl osladeneho mlieka uvarime 2 vanilkove pudingy. Nechame ho vychladnut. Maslo vyslahame s 3 lyzicami cukru do peny a pomaly k nemu po lyziciach zaslahavame puding. Stavu z kompota zlejem. Niekolko lyzic stavy zaslaham priamo do kremu. Vychladnuty piskot rozrezem na 4 rovnake pasy. Kazdy pas vykropim stavou. Prvy plat natriem kremom a na krem naukladam nadrobno nakrajane kusky ananasu. Takto naplneny plat na jeho povrchu potriem pikantnou marmeladou. Podobne naplnim aj druhy plat a nalepim ho na ten prvy. Do sacku na zdobenie si odlozim asi 3 lyzice kremu. Povrch rezu znovu potriem lekvarom a cely ho obotriem zvyskom kremu. Na povrch rezu sackom po celom obvode naspricujem ako keby ohradku. Dovnutra ohradky poukladam nahusto zbytok nadrobno nakrajaneho ananasu. V ostatku stavy uvarim zelatinu a zalejem nou povrch rezu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.1.2011, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Ananasovy dezert



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ananas 2 mandarinky, al. 1 pomaranc 2 vanilkove cukry alebo aroma 3 vajcia (rozdelene na zltky a bielky) 2PL bieleho rumu (moze byt aj obycajny) 4 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

Ananas nakrajame na 1/8-ky (alebo na male kusky) a poukladame do zapekacej misy. Manrarinky olupeme a mozeme (nemusime) nakrajat na kusky a poukladame na ananas. Zltky vymiesame s van. cukrom a rumom. Z bilekov urobime sneh. Vymiesanymi zltkami polejeme ananas, potom polejeme medom a snehom to vsetko zakryjeme. Zapecieme asi na 200°C, 15min pod alobalom a potom este cca. 10min bez alobalu a bud zvysime teplotu, alebo zapneme cirkulaciu vzduchu.

Porcie mozeme ozdobit slahackou a cokoladovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.1.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

tejfeles lepény"- smotanový posúch, Maďarský



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubej múky, 30 g droždia, 1OO ml mlieka, 1 CL kryštáľového cukru, 2 vrchovaté PL bravčovej masti, 2 vajcia, 500 ml mlieka, 1 CL soli Plnka: 500 g kyslej smotany, soľ, 2 vajcia, oškvarky /ak nemáme masť, môžeme použiť olej/

POSTUP PRÍPRAVY

Do vandlíka preosejeme múku. Do misky dáme cukor, rozdrobené droždie, zalejeme mliekom, vrch posypeme 1 PL múky a necháme dobre vykysnúť. Do múky dáme vajcia, soľ, bravčovú masť a vykysnutý kvások. Dobre vypracujeme za postupného prilievania vlažného mlieka na redšie cesto. Spodok a vrch posypeme múkou a prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť 1 hodinu na teplom mieste.

V mise rozšľaháme 500 ml kyslej smotany s vajcami a osolíme. Vymastíme plech bravčovou masťou a vylejeme naň vykysnuté cesto, ktoré roztlačíme dlaňou rovnomerne po celom plechu až k okrajom. Na cesto vylejeme rozšľahanú smotanovú zmes a na povrch rozložíme oškvarky. Vložíme do trúby predohriatej na 180°C a pečieme 30-40 minút. Vyberieme a čiastočne vychladnutý posúch pokrájame na obdlžniky a ihned podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.1.2011, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Domace udene klobasy



POTREBNÉ PRÍSADY

Na celkove mnozstvo kupujeme 2/3 bociku a 1/3 lopatky. Koreniny su rozpisane na 10 kg masa. 200g sol 200g cesnak (v povodnom recepte bolo pisane 15dkg, ale nasa rodina si to upravila na 200 g a niekedy aj viac, chutia nam tak) 40 g paliva cervena mleta paprika 80 g sladka mleta paprika 20 g mlete cierne korenie Creva...niekedy sa hovorilo, ze na kg masa je treba meter criev, ale skutocnost je taka, ze tych criev je treba viac.

POSTUP PRÍPRAVY

Maso pomelieme, cesnak pokrajame nadrobno a vymiesame s koreninami. Koreniny zmiesame vsetky a zalejeme troskou vody, aby vznikla taka konzistentna kasicka...pozor na vodu, nieze si naplnite klobasy vodou!!!
Bocik sa melie na vacsej dierke ako pliecko. Treba dat pozor na velkost dierky, ak zvolite malu, tak klobasa sa bude akokeby rozpadat.
Plnime do criev. Po naplneni ich dame zaudit. Udit by sa mali 3 dni. Treba velky pozor na horuci dym, aby Vam klobasy neuvaril a vsetka praca je zbytocna. My davame klobasy do mraznicky, nevyschnu a su stale ako cerstve. Cerstve lobasy hned po vyudeni, ktore chceme konzumovat, varime minimalne 20 minut, aby nam takpovediac *nezaskodili

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.1.2011, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč z kyslého mlieka



POTREBNÉ PRÍSADY

Na okrúhlu tortovú formu: 400 ml kyslého mlieka, 400 ml kryštálového cukru, 400 ml polohrubej múky, 75 ml oleja, 3/4 čl sódy bikarbóny, hrozienka namočené v rume (ja som použila amaretto), 2 pl kakaa, čokoládové špičky alebo stružlinky na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Kyslé mlieko zmiešame v mise s cukrom, preosiatou múkou a s olejom. Hrozienka obalíme múkou, aby nespadli na dno koláča, pridáme sódu bikarbónu, premiešame a nakoniec zľahka primiešame kakao, aby cesto získalo mramorovú podobu.
Pečieme v rúre predhriatej na 170 stupňov 35-40 minút.Po upečení necháme vychladnúť na mriežke, potom preložíme na podnos, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme čokoládou.
Tento nenáročný, ale chutný koláč som robievala, keď boli deti malé. Teraz máme neďaleko domu automat na čerstvé surové mlieko, čo veľmi oceňujem, lebo nie všetko sa dá robiť z pasterizovaného mlieka. Ako napríklad tento koláč.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.1.2011, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Falošná slepačia polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

dužina z jednej veľkej tekvice - tykev - podlhovasté biele, zelené plody, alebo z prerastenej cukety voda trochu oleja niekoľko zrniek čierneho korenia koreňová zelenina - mrkva, petržlen, kúsok zeleru, cibuľa, kúsok kalerábu, papriky soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Dužinu z tekvice, vlastne odpad, čo by sme vyhodili - s dobre vyvinutými semenami dáme variť do vody. Osolíme, kvapneme olej, pridáme zeleninu, varíme asi 3/4 hodiny. Dochutíme podľa seba. Scedíme. Získame polievku, chuťovo podobnú slepačej. Uvaríme si do nej zvlášť rezance, alebo krupicové halušky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu