končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Najlepší punčovíPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme na cesto: 25 vajec, 25 lyžíc polohrubu muku,25 lyžíc praškovy cukor,5 kávových lyžic kypriaci prašok a červená farba do cesta, marhulovy džem...na sirup 300ml voda,100ml sirup jahodovy,puncova a rumova aroma 3-4lyzic cukru par kvapiek citrona...na polevu 300g praškoveho cukru 1-2lyz.sirupu POSTUP PRÍPRAVY Cesto:5 vajicok, 5lyzic cukru,5 lyzic muky a 1kavova lyzicka kypriaceho prasku....zltka vymiesame s cukrom pridame muku s kypriacim praskom a pridame vyslahane bielka poriadne vymiesame a dame na plech s papierom na pecenie a pecieme 15min. na 180stupnouv rnZopakujeme este 2 krat aby sme mali 3 biele cesta do poslednych dvoch pridame farbu a dame piect aby boli krasne ruzove cesta nechame vychladnut...budeme mat 3 biele a 2 ruzove cesta.rnrnUrobime si sirup: 300ml vody, 100ml sirup ja som dala jahodovy, rumova a punčova esencia, 3-4 lyzicky cukru a farba cervena rnVsetko spolu uvarime aby sa cukor rozpustil a podla chuti doplnime puncovu a rumovu aromu mozme dat aj par kvapiek citronurnrnBiele cesto natrieme marhulovym dzemom a zakrijeme ruzovym cestom ktore popolievame uvarenym sirupom zakrijeme bielim cestom ktore natrieme dzemom nesetrime nim a zase zakrijeme ruzovim cestom ktore oblejeme zvysnym sirupom a zakrijeme poslednym bielim cestom a zatazime na hodinku dve rnrnPotom urobime polevu 300g praskoveho cukru,1-2lyzicky sirupu u mna to bol jahodovy a troska mlieka vsetko spolu poriadne vymiesame na hustotu co tecie ale velmi velmi pomaly aby vam poleva nestiekla.rnrnNechame vsetko stuhnut cez noc krasne sa cesra medzi sebou nasiaknu a mozme papat rnDobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 31.3.2018, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Snikers-jednoduchsia verzia ale za to vyyybornaPOTREBNÉ PRÍSADY množstvo je na plech 20x25cm cesto: 225g hladkej muky 75g praskoveho cukru 175g masla Arasidovy karamel: 5 lyzic krystal.cukru 1 salko 200g masla 250g slanych arasidov coko poleva 150g cokolady 100g masla 3 lyz.oleja POSTUP PRÍPRAVY cesto: zo surovin vymiesame cesto a odlozime na 1/2 hodinu do chladnicky.Cesto rozvalkame a prelozime na plech o rozmeroch 20x25cm.Pecieme asi 10min. pri teplote 200stupnou.Po upeceni nechame vychladnut Arasidovy karamel: Cukor nechame skaramelizovat az do peny,pridame maslo,po jeho rozpusteni pridame salko.Hmotu varime 10min.do zhustnutia a potom pridame arasidy a varime 1minutu.Hmotu vyleje na plech a nechame stuhnut Coko poleva:Cokoladu rozpustime nad parou pridame maslo a 3lyz.oleja a vymiesame do hladka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.3.2016, 6:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové kocky na pive so špenátom a zemiakovou knedlouPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg bravčového mesa,2cibule,cesnak,rajcinovy preplat-staci maly 100g,soľ,cierne korenie,rasca,1-2dcl piva Na špenat:1balik špenatu,1cibula,2PL hladkej muky,1hrncek mlieka,cesnak,stripka muskatového orech, soľ Na zemiakovu knedlu: asi 1kg zemiakov,12PL hrubej muky,vajicko,soľ POSTUP PRÍPRAVY Meso,cibulu,cesnak si nakrajame na kocky a dame do zapekacej misy s olejom,pridame pretlak,korenie,sol,rascu a zamiesame.Pečieme vo vyhriatej trube na 220 stupnou.Ked je meso uz dozlatova upecene pridame pivo a este pecieme dalej.Ked je uz meso mekke a zda sa ze je malo vypeku pridame este 1dcl piva a vypneme no nechame vo vyhriatej trube. A ide sa na špenat: na oleji si orestujeme cibulku do zlatova a zaprasime 2lyzickami hladkej muky pridame hrncek mlieka a spenat miesame aby sa nespravili hrudky ,povarime a pridame sol,cesnak,muskatovy orech. Na knedlik: kilo zemiakov si uvarime a nechame poriadne vychladnut.Potom ich nastruhame najemnucko pridame vajicko a muku.Vypracujeme si hustu masu-do šulca, nesmie sa to lepit vtedy je muky akurat! Do vriacej a osolenej vody hodime knedlik a varime 20-25 minut.Po vybrati hned natrieme troska olejom aby sa na povrchu nespravil "sliz" Na tanier dame s kazdeho troska :-) Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.5.2011, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |