. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Sláva B. (Brielle) ID 176582
Oblasť: Hlohovec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.11.2010
Naposledy: 22.12.2016 16:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

SLADKÉ JEDLÁ

DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Na buchtičky: 20 dl mlieka, 1 čl cukru, 20g kvasníc, 2 čl oleja, 2 žĺtky, 2 hrnčeky hladkej múky, Štipka soli, Maslo na vymastenie plechu Na puding: 0,7 l mlieka, Puding ľubovoľnej príchute (ja som na želanie brata použila karamelový), 2 bielka, 125 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby dáme mlieko s kvasnicami, vložíme do hrnčeka s teplou vodou a necháme dozrieť kvások. Potom pridáme žĺtky a vymiešame, aby tam neboli žlté bodky, nakoniec pridáme a rozmiešame olej. Do misy nasypeme múku, štipku soli a zmes, ktorú sme si spravili. Vymiešame a necháme asi 30 min kysnúť. Potom vypracujeme cesto, z ktorého si spravíme „šulčeky“, ktoré si nakrájame na kocky. Plech potrieme roztopeným maslom (ja ho zvyknem roztopiť v mikrovlnke) a začneme ukladať kocky, pričom potierame aj tie, hlavne z bokov, aby sa ľahko oddeľovali. Poukladané a potreté kocky necháme ešte trošku nakysnúť. Počas toho, ako kysnú, si môžete dať vyhriať rúru na 200°C. Pečieme asi 25-30 min, nemusia byť tmavé, stačí, že sú dozlatova upečené. Budú krásne chrumkavé. Medzitým, ako sa pečú buchtičky, si spravíme puding. V mlieku rozmiešame práškový puding s cukrom a za stáleho miešania varíme. Keď zovrie, necháme ešte asi minútku-dve variť a vypneme. Bude sa zdať redší, ale tak to má byť :) Vyšľaháme bielky s cukrom a dáme do nich asi dve polievkové lyžice uvareného pudingu a premiešame, aby sa sneh s pudingom nezrazil. Takto „oteplený“ sneh primiešame do pudingu, ktorý takto nebude ani príliš riedky, ani hustý a navyše keď zostane dlhšie stáť, nespraví sa na ňom „šupa“ a nestuhne. Prajem dobrú chuť ,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.1.2014, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Parfé



POTREBNÉ PRÍSADY

200g bieleho jogurtu, 1 mango- očistené, odkôstkované a pokrájané na kúsky (alebo 1 konzerva manga- scedená), 2 ČL číreho tekutého medu (podľa chuti), 60g mletých mandlí, 1 lyžica hnedého cukru... suroviny sú približne pre 2 osoby.

POSTUP PRÍPRAVY

Kúsky manga a med rozmixujeme dohladka. Vznikne mangové pyré. Zmiešame cukor a mleté mandle. Vezmeme si pohár a na dno dáme lyžicu jogurtu, na ktorú pridáme lyžicu mangového pyré a posypeme mletými mandľami. Vo vrstvách v takomto poradí pokračujeme až pokým nie je pohár plný.Parfé je dobrá a zdravá pochúťka.. prajem Vám dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.2.2011, 9:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu