končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Bábovka so salkomPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 100g kryš. cukor, 1 vanilínový cukor, 250 g polohrubej múky, 100 ml oleja, 100 ml mlieko, 1PDP, 1ČL sódy bikarbody, kakao, 7 PL salka POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vymiešame s cukrom do penista, postupne pridáme olej a miešame, mlieko a salko, jemne premiešame, pridáme múku, PDP, 1ČL sódy b.. Do formy naleje viac ako polovicu hmoty a do zvyšnej primiešame kakao. Vylejeme do formy a dáme piecť. Ja bábovky robím na 180. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2010, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Lahodné oblátkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g kryš. cukru, 120 g margarín, kondenzované mlieko, 100 g nahrubo nasekaných orechov, 2 PL vody, 4ks tortových oblátok POSTUP PRÍPRAVY Recept od maminy. Z kryštálového cukru a vody pripravíme karamel, do ktorého postupne pridávame margarín, orechy a kondenz. mlieko. Zmes privedieme do varu, necháme mierne vyhladnúť a natrieme na oblátky. Prikryjeme papierom na pečenie , niečím zaťažíme a dáme do chladu. Na druhý deň pokrájame a pokvapkáme horkou čokoládou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Čerešňové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškový cukor, 100 g masla, 1 balíček pudingu, 2 lyžice rumu, 2 lyžice mlieka, 1 lyžica kakaa, ,čerešňový kompót, kokosová múčka POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od maminy. Všetky prísady spolu zmiešame, formujeme guľky, do stredu zabalíme čerešňu (prípadne višňu), obalíme v kokosovej múčke. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
CuketaPOTREBNÉ PRÍSADY cuketa, olivový olej, korenie 4 farbieb, soľ, citrón POSTUP PRÍPRAVY Cuketu môžeme ošúpať ( ja ju nechávam celú), nakrájame na kolieska asi 0,5 cm hrubé, môžeme jemne posoliť ( ja vôbec nesolím) , z oboch strán opečieme na olivovom oleji, po chvíľke okoreníme , opäť jemne a keď je cuketa trošku do hneda vyberieme, položime na servítku pokapeme citrónom a môžeme konzumovať. Musím povedať, že takúto cuketu milujem. Môže sa podávať ako pochúťka k vínu, alebo aj ako príloha k mäsu ja si ju dávam len tak na večeru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 28.4.2009, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapečené cestoviny s kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 1-2 polievkové lyžice oleja, rajčiny v konzerve, alebo čerstvé, 2-3 PL kečupu, soľ, kuracie prsia, cestoviny ( rúrky), mozzarella ,čierne olivy, bazalka, maslo na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu, cesnak najemno nakrájame. Zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak, krátko opečieme, vmiešame paradajky, kečup, pridáme bazalku ( nebojte sa jej pridať, dodá omáčke dobrú chuť), dochutíme soľou a dusíme asi tak 15 minúť . Omáčka by nemala byť veľmi riedka. Občas premiešame. Mäso, nakrájané na kocky opečieme v oleji ( ja som ho mala predtým namočené v olivovom oleji, kde som pridala 1 strúčik cesnaku a trošku horčice) , cestoviny uvaríme v horúcej vode. Uvarené, vlažnou vodou prepláchnuté cestoviny zmiešame s omáčkou. Frmu si vymastíme maslom, polovicu cestovín zmiešaných s omáčkou dáme do vymastenej misy, rozložíme kuracie mäso, poukladáme olivy, postrúhame syr a polejeme zvyšnou omáčkou. Opäť postrúhame syr. Dáme zapiecť tak na 20-30 min. Niekedy na mäsko dávam na kocky opraženú slaninku, miesto olív. DOBRÚ CHUŤ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Rybacia pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1x konzerva tuniak s paradajkovou omáčkou ( Isabel), 3x varené vajcia, 4x karička, trošku masla, menšia cibuľa, trošku obyčajnej horčice, soľ POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame a vymixujeme OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.8.2021, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
PrvotinaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Môj prvý pokus. Nie je dokonalá, ale nabudúce to možno bude lepšie. Veľké poďakovanie za rady Gabike ID 42443 a za inšpiráciu Magdalénke ID 798 a Lucke ID 44529. ĎAKUJEM. POSTUP PRÍPRAVY mramorový korpus, čokoládova plnka + domáci malinový džém ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 18.9.2008, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 600g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 200g masla, 100g práškový cukor, 1/2 ČL soli, 1/4 mlieka 1 1/2 kg jabĺk, 6 PL citrónovej šťavy, 125g krupicového cukru, 1 ČL mletej škorice, 100g hrozienok, 100g posekaných lieskových orieškov, 100g práškového cukru, 2PL citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Múku, prášok do pečiva, maslo, cukor, soľ a mlieko zmiešame na cesto a necháme 1 hodinu odležať prikryté v chladničke. Na hrubom strúhadle nastrúhame jablká, pridáme citrónovú šťavu, cukor ,škoricu, hrozienka, lieskovce a premiešame. Cesto rozvaľkáme a trochu cesta odložíme bokom na ozdobu koláča. Cesto dáme na plech aj bočné steny plechu. Rozotrieme jablkovú zmes a zo zvyšného cesta vyrežeme pásiky a vytvoríme mriežky. Koláč pečieme na 200. Z cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu a natrieme na horúci koláč. krájame až vychladnutý koláč. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.9.2018, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cuketová polievka na dva spôsobyPOTREBNÉ PRÍSADY Základ : cuketa, mrkva, zeler, cesnak, bazalka, oregáno, soľ, sušená zelenina ( ja používam soľčanku). Na prvý spôsob potrebujeme bryndzu. Na druhý spôsob potrebujeme vinný ocot z bieleho vína. POSTUP PRÍPRAVY Cuketu, mrkvu, zeler si nakrájame na menšie časti. V hrnci rozohrejeme olej osmahneme dva veľké, pretlačené strúčiky cesnaku pridáme pokrájanú zmes zeleniny , zalejeme vodou a pridáme soľčanku. Varíme tak, aby zelenina bola mäkká, vhodná na rozmixovanie. Pridáme bazalku, oregano. Ak varíme prvý spôsob pridáme bryndzu. Rozmixujeme. Okoštujeme a podľa potreby dosolíme. Druhý spôsob: postup ten istý, iba miesto bryndze pridáme vinný ocot, ale ten pridávame až keď polievka je dovarená a pridávame opatrne. Koštujeme. Polievočku naservírujeme, pridáme opečený rohlík, môžeme aj postrúhaný syr a vňaťku, alebo pažítku. Rada: Polievku nezahusťujem múkou, tak tej cukety musí byť toľko, aby polievka po vymixovaní bola hustejšia. Ja používam 1 veľkú cuketu, 2 väčšie mrkvy a kúsok zeleru - pozri obrázkovú prílohu. Keď pridávam bryndzu, tak toto množstvo stačí. DOBRÚ CHUŤ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2008, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Kukuričné hrudky , alebo kukuričné muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4l mlieka, 200g jemnej kukuričnej krupice, 30g hladkej múky, 1ČLprášok do pečiva, 1ČL soli, 1PL cukru, 1 vajce a 40 g zmäknutého masla. Na vymastenie formy použijeme maslo a strúhanku. POSTUP PRÍPRAVY Recept mám z jednej knihy.Sú výborné, keď sa konzumujú hneď za tepla. Takže kukuričnú krupicu zalejeme horúcim mliekom a necháme 10 minút postáť, aby sa napučala. Pridáme ostatné suroviny a zmiešame. Cesto dáme do pripravených okrúhlych formičiek a dáme piecť. Keďže ja také formičky nemám, dávam ich do formy na muffiny. takže sa dá povedať, že sú to kukuričné muffiny. Pečieme na 200C tak 20-30 minút. Hrudky hneď po upečení vyklopíme a na povrchu natrhneme dvoma vidličkami a vložíme studené maslo a podávame. Sú výborné na raňajky miesto pečiva napr. k praženici. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |