
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
ČO DOM DAL |
![]() Raňajkové chlebíkyPOTREBNÉ PRÍSADY Chlieb, vajíčka, tvrdý syr, šunková saláma, soľ, (vegeta), mleté čierne korenie, olej, cibuľa, horčica, kečup. POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka, soľ, korenie a strúhaný syr vymiešame. Chlieb z jednej strany namočíme do pripravenej hmoty a na vrch položíme salámu. Takto pripravený chlieb opražíme na oleji z oboch strán. Po opražení natrieme horčicou (kečupom) a posypeme najemno nakrájanou cibuľou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Šalát z ľadového šalátuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ľadový šalát, mrkva, jarná cibuľka, kaleráb, paradajky, pór, mäkká saláma, olivový (repkový) olej, cestoviny, olej, soľ, korenie, (vegeta). POSTUP PRÍPRAVY Kaleráb a mrkvu nakrájať a opražiť na oleji. Pridať nakrájaný pór a trošku soli. Podliať troškou vody a chvíľu podusiť. Cestoviny uvariť a preliať olejom. Všetky ostatné potraviny nakrájať a spolu jemne premiešať s olejom. Soľ, korenie, vegeta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.5.2011, 18:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() PampúšikPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 6 lyžičiek strúhanky, soľ, sóda bikarbóna, olej, cibuľa, paradajka, horčica, kečup POSTUP PRÍPRAVY Na jedno vajce - dve lyžičky strúhanky. Vajcia, strúhanku, soľ a trošku sódy vymiešame. Na 2 lyžiciach rozohriateho oleja pomaly pražíme z oboch strán. Natrieme horčicou, kečupom a ozdobíme cibuľou a paradajkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (16) posledné: 8.12.2012, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Brokolicová omáčka s cestovinouPOTREBNÉ PRÍSADY Brokolica, čerstvé šampiňóny (poprípade konzerva), cibuľa, hladká múka, olej, smotana na šľahanie, korenie, vegeta, soľ, voda. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme šampiňóny, trošku podlejeme vodou, okoreníme, osolíme, pridáme vegetu a dusíme asi 15 - 20 minút. Dolejeme vodou a pridáme nakrájanú brokolicu. Varíme, kým brokolica nezmäkne. Pridáme sladkú smotanu a zátrepku z vody a z hladkej múky. Krátko povaríme, dochutíme. Kto má rád kyslejšie, može pridať citónovú šťavu a trošku cukru. Podávame s cestovinou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.2.2012, 0:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Drožďová praženica po našomPOTREBNÉ PRÍSADY Olej, cibuľa, droždie, vajcia, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, majorán. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Znížime teplotu a pridáme droždie. To sa najprv v oleji rozpustí - prisypeme mleté čierne korenie. Neskôr sa začne zrážať. Vtedy pridáme rozšľahané vajcia s vegetou - soľou. Zvýšime teplotu a prisypeme majorán. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
![]() Hlivový paprikášPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie hlivy, jedna cibuľa, 3 bobkové listy, 1/2 - 1 ČL mletej červenej papriky, voda, soľ, vegeta, korenie, 1 kyslá smotana, 1 sladká smotana, 1 - 2 PL citrónovej šťavy, 2 - 3 PL hladkej múky, 1 ČL cukru. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu si opražíme na oleji do polomäkka, pridáme nakrájanú hlivu, mletú červenú papriku, bobkové listy, trošku podlejeme vodou (asi 4 - 6 dl) a dusíme pod pokrievkou 15 minút. Pridáme kyslú smotanu rozmiešanú so sladkou smotanou. Povaríme. V hrnčeku si rozmiešame asi 1 dl vody s 2 - 3 PL hladkej múky a prilejeme to k hlive. Chvíľu varíme a pridáme šťavu z citróna a cukor. Podľa toho, ake husté to chceme mať, prilejeme ešte vodu, alebo múkou ešte prihustíme. Dochutíme. Podávame s cestovinami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 29.10.2013, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() České buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 kg hladkej múky, 3 žĺtka, 2 dl oleja, 3 polievkové lyžice sušeného mlieka, štipka soli, 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 1 kocka droždia, teplá (nie horúca) voda podľa potreby. Plnka: tvaroh, vanilkový cukor, kryštálový cukor, hrozienka. Na vrch: marhuľový alebo slivkový džem + posýpka z rastlinného masla, práškového cukru a polohrubej múky. POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 1 hodinu. Z vykysnutého cesta odkrajujeme kúsky (výjde asi 24 kusov). Každý kúsok naplníme tvarohovou plnkou. Takto spravíme buchty, ktoré dáme na jemne Herou vymastený plech. Na plechu malou naberačkou na polievku urobíme do každej buchty väčšiu jamku, do ktorej dáme asi 1 lyžičku džemu a vrch posypeme pripravenou posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C do slabo hneda. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 8.12.2012, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Plnka ku porcovanému kuraťuPOTREBNÉ PRÍSADY 6 rožkov, 6 vajec (žĺtka a bielka osobitne), cca 8 - 10 lyžíc mlieka, korenie, soľ, vegeta, cca 2 cibule, petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Rožky nakrájať na menšie štvrtinky, pridať žĺtka, osmažené cibule na oleji, mlieko, nasekanú petržlenovú vňať a nakoniec jemne primiešať tuhý sneh zo 6 bielok, korenie, soľ, vegetu. Kurča rozporcovať, poukladať na plech, potrieť olejom rozmiešaným so zmesou na kura a udusiť pod alobalom. Chvíľu pred dopečením plnku poukladáme medzi rozporcované kura, na každú časť položíme kúsok masla a zalejeme 1 smotanou na šľahanie. Dopečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2011, 17:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Cesnakové posúchyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 kg hladkej múky, 2 hrste polohrubej múky, 1/2 l mlieka, kocka kvasníc, 1 dcl oleja, 1 lyžička soli, 2 lyžice kryštálového cukru. PLNKA: 1 Hera, 1 lyžička soli, cca 8 strúčikov cesnaku. POSTUP PRÍPRAVY Cesto vymiesime a necháme kysnúť 1 hodinu. (! mlieko do cesta vpracujeme teplé, nie studené !). Plnku pripravíme zmiešaním Hery so soľou a asi 8 pretlačenými strúčikmi cesnaku. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, rozváľkame a potrieme každú časť 1/4 plnky. Všetky stočíme do štrúdle a utľapkáme. Nakrájame na šikmo a poukladáme na vymastený plech (!nie nahusto!). Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme pri 200 °C dozlatova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2011, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |