
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Paradajková omáčka na cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg paradajok, najlepšie sú také domáce čerstvé zo záhradky, alebo z trhu, aby pekne voňali, olej, cibuľa, cesnak, soľ, bazalka, parmezán, cestoviny. Rozpis je asi na tri porcie. POSTUP PRÍPRAVY Paradajky zalejeme v mise vriacou vodou, chvíľu necháme a ošúpeme. Nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu a na tenké plátky asi dva strúčky cesnaku. Chvíľu porestujeme, pridáme 2/3 ošúpaných a nakrájaných paradajok a zopár potrhaných lístkov bazalky. Prikryjeme pokrievkou a necháme pomaly dusiť. Osolíme podľa chuti. Občas premiešame, paradajky pustia šťavu, takže môžete nechať pokrievku na hrnci, tak aby para aj unikala von. Ide o to, aby sa tá šťava vyvarila. Asi po 3/4 hodine pridáme pretlačený jeden strúčik cesnaku, ostatné paradajky a znovu bazalku. Dusíme odokryté ešte asi 10 minút. Podávame z akýmikoľvek cestovinami, špagetami, posypané podľa chuti parmezánom. Tá chuť omáčky je neskutočná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.5.2013, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Cuketovo mozarellový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto, 1 mladá cukina, 1 rajčina, bazalkové pesto, 1 mozarella, čerstvá bazalka POSTUP PRÍPRAVY Ja používam hotové vyvaľkané cesto Billa. Cesto rozložte, nechajte ho na pečiacom papieri, všetky 4 okraje zahnite 1 cm dovnútra a mierne pritlačte. Cesto potrite bazalkovým pesto. Cukinu pokrájajte na tenké koliečka, posoľte a opečte na troche oleja na panvici. Cukinu uložte pekne koliečko vedľa koliečka na cesto, navrch poukladajte rajčiny pokrájané na tenké koliečka. Pečte pri 200 stupňoch, 20 minút. Ak by sa Vám kraje cesta dvíhali, popichajte ich nožíkom. Na upečený horúci koláč potrhajte na malé kúsky mozarellu a čerstvú bazalku. Je to nenormálne chutné...krehké a chrumkavé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2013, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() CHEESECAKEPOTREBNÉ PRÍSADY 11 g práškovej želatíny alebo 7 plátkov, 200 g čokoládových BB keksov, 90 g rozpusteného masla, 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 150 ml írskeho karamelového likéru, napr.Baileys, 140 ml do polotuha ušľahanej šľahačky 2 vajcia, 140 g práškového cukru, jahody na ozdobenie. POSTUP PRÍPRAVY 1. 5 lyžíc studenej vody dajte do misy, nasypte želatinu a nechajte bobtnať 5 minút. Potom dajte misu na vriaci vodný kúpeľ a zahrievajte želatínu dokiaľ nie je číra. Medzitým nadrobte rukami sušienky, zalejte roztopeným maslom, nasypte a utlačte do tortovej formy priemer cca 20 cm. Dajte chladiť. 2. Tvaroh zmiešajte s mascarpone, likérom a želatinou. Nakoniec primiešajte šľahačku a vajcia vymiešané s cukrom do peny. Zmes vylejte na sušienkový základ. Chlaďte cca 3 - 4 hodiny. Moje poznatky: Je výborný, skvele vyzerá, je to môj prvý pokus, veľmi sa vydaril, behom chvíle bol zjedený. Nemala som doma Baileys, chcele som ho kúpiť, ale skoro som odpadla v obchode, že 17 €. Tak som našla niečo podobné za 6,90€. Šľahačku som vyšľahala celú normálne do tuha. Keksov som dala dva balíky a pridala som tiež maslo. Formu som mala priemer 23 cm. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.10.2013, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie plackyPOTREBNÉ PRÍSADY Asi 600 gramov kuracích rezňov, jedna stredná cibuľa, 3 strúčiky cesneku, 4 vajcia, 2 lyžice solamylu, pochutiny - vegeta, mleté korenie, soľ, mletá červená paprika, majoránka. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie rezne pokrájame na malilinké kocečky, dáme do misy a postupne pridávame najskôr pochutiny - podľa seba, cibuľu, cesnek - tak isto podľa seba. Premiešame, pridáme rozšľahané vajcia a solamyl. Všetko dôkladne premiešame, dáme do chladničky odstáť. Pri smažení naberáme hmotu veľkou lyžicou a vylievame na rozpálený olej. Opekáme do zlatistej farby. Placky sú veľmi chutné, dajú sa jesť a za tepla aj na studeno. Často ich robím na oslavy. Môj tip je, že opečenú placku vždy ochutnám a zmes potom ak je treba ešte dochutím. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.5.2013, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |