. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena K. (ALENAK) ID 16914
EUROCENTRUM, s.r.o.
.
mimibazar.sk/alenak
Oblasť: Nové M. nad Váhom
Telefon: 0327430630
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.5.2007
Naposledy: 15.4.2022 22:28
Aktualizácia: 8.8.2017 5:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
31449271
DIČ SK2020380978
HODNOTENIE 403
RODINNÉ FOTOGRAFIE 58
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 23
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Paradajková omáčka na cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg paradajok, najlepšie sú také domáce čerstvé zo záhradky, alebo z trhu, aby pekne voňali, olej, cibuľa, cesnak, soľ, bazalka, parmezán, cestoviny. Rozpis je asi na tri porcie.

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky zalejeme v mise vriacou vodou, chvíľu necháme a ošúpeme. Nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu a na tenké plátky asi dva strúčky cesnaku. Chvíľu porestujeme, pridáme 2/3 ošúpaných a nakrájaných paradajok a zopár potrhaných lístkov bazalky. Prikryjeme pokrievkou a necháme pomaly dusiť. Osolíme podľa chuti. Občas premiešame, paradajky pustia šťavu, takže môžete nechať pokrievku na hrnci, tak aby para aj unikala von. Ide o to, aby sa tá šťava vyvarila. Asi po 3/4 hodine pridáme pretlačený jeden strúčik cesnaku, ostatné paradajky a znovu bazalku. Dusíme odokryté ešte asi 10 minút. Podávame z akýmikoľvek cestovinami, špagetami, posypané podľa chuti parmezánom. Tá chuť omáčky je neskutočná.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.5.2013, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cuketovo mozarellový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, 1 mladá cukina, 1 rajčina, bazalkové pesto, 1 mozarella, čerstvá bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Ja používam hotové vyvaľkané cesto Billa. Cesto rozložte, nechajte ho na pečiacom papieri, všetky 4 okraje zahnite 1 cm dovnútra a mierne pritlačte. Cesto potrite bazalkovým pesto. Cukinu pokrájajte na tenké koliečka, posoľte a opečte na troche oleja na panvici. Cukinu uložte pekne koliečko vedľa koliečka na cesto, navrch poukladajte rajčiny pokrájané na tenké koliečka. Pečte pri 200 stupňoch, 20 minút. Ak by sa Vám kraje cesta dvíhali, popichajte ich nožíkom. Na upečený horúci koláč potrhajte na malé kúsky mozarellu a čerstvú bazalku. Je to nenormálne chutné...krehké a chrumkavé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2013, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

CHEESECAKE



POTREBNÉ PRÍSADY

11 g práškovej želatíny alebo 7 plátkov, 200 g čokoládových BB keksov, 90 g rozpusteného masla, 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 150 ml írskeho karamelového likéru, napr.Baileys, 140 ml do polotuha ušľahanej šľahačky 2 vajcia, 140 g práškového cukru, jahody na ozdobenie.

POSTUP PRÍPRAVY

1. 5 lyžíc studenej vody dajte do misy, nasypte želatinu a nechajte bobtnať 5 minút. Potom dajte misu na vriaci vodný kúpeľ a zahrievajte želatínu dokiaľ nie je číra. Medzitým nadrobte rukami sušienky, zalejte roztopeným maslom, nasypte a utlačte do tortovej formy priemer cca 20 cm. Dajte chladiť.

2. Tvaroh zmiešajte s mascarpone, likérom a želatinou. Nakoniec primiešajte šľahačku a vajcia vymiešané s cukrom do peny. Zmes vylejte na sušienkový základ. Chlaďte cca 3 - 4 hodiny.

Moje poznatky:
Je výborný, skvele vyzerá, je to môj prvý pokus, veľmi sa vydaril, behom chvíle bol zjedený. Nemala som doma Baileys, chcele som ho kúpiť, ale skoro som odpadla v obchode, že 17 €. Tak som našla niečo podobné za 6,90€. Šľahačku som vyšľahala celú normálne do tuha. Keksov som dala dva balíky a pridala som tiež maslo. Formu som mala priemer 23 cm.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.10.2013, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie placky



POTREBNÉ PRÍSADY

Asi 600 gramov kuracích rezňov, jedna stredná cibuľa, 3 strúčiky cesneku, 4 vajcia, 2 lyžice solamylu, pochutiny - vegeta, mleté korenie, soľ, mletá červená paprika, majoránka.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie rezne pokrájame na malilinké kocečky, dáme do misy a postupne pridávame najskôr pochutiny - podľa seba, cibuľu, cesnek - tak isto podľa seba. Premiešame, pridáme rozšľahané vajcia a solamyl. Všetko dôkladne premiešame, dáme do chladničky odstáť. Pri smažení naberáme hmotu veľkou lyžicou a vylievame na rozpálený olej. Opekáme do zlatistej farby. Placky sú veľmi chutné, dajú sa jesť a za tepla aj na studeno. Často ich robím na oslavy. Môj tip je, že opečenú placku vždy ochutnám a zmes potom ak je treba ešte dochutím.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.5.2013, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu