
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
CUKROVINKY |
![]() Čokoládová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 6 vajec ,5 lyžíc kryštálového cukru , štipka sódy bikarbóny , 4 lyžice kakaa . Plnka: 400 ml mlieka , 4 lyžice hrubej múky ,1 žĺtko ,3 lyžice kakaa ,6 lyžíc práškového cukru 1 vanilkový cukor. POSTUP PRÍPRAVY Šesť bielok šľaháme do peny a postupne pridávame kryštálový cukor a žĺtky. Napokon pridáme sódu bikarbónu a kakao. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry asi na 10 minút. Plnku si pripravíme tak, že uvaríme hustý krém zo 4 lyžíc hrubej múky, 400 ml mlieka a 1 žĺtka. V prázdnej miske si vymiešame maslo a pridáme do nej vychladnutý krém. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 1 vanilkový cukor a 2 lyžice práškového cukru, do druhej pridáme 3 lyžice kakaa a 3 lyžice práškového cukru. Plnku natrieme na upečenú roládu, zrolujeme, potrieme zvyšnou plnkou a polejeme čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (9) posledné: 19.7.2012, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Nadstavený piškótový korpusPOTREBNÉ PRÍSADY 10 vajec, 10 PL horúcej vody, 40 dkg kryš.cukru , 400g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva . POSTUP PRÍPRAVY Žltka šľaháme s cukrom 4 minúty šľaháčom. Pridáme vodu a šľaháme na hustú penu . Vyšľaháme bielka na tuhú penu . Do žltkovej peny pridáme 1/3 múky , do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva . Pomaly , ručne s metličkou miešame cesto. Pridáme asi polovičku bielkovej peny a zase múku . postupne tak pridávame penu a múku . Poriadne premiešame ale opatrne , aby sa pena " nezlomila". Pečieme na plechu , ja používam papier na pečenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 29.6.2012, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Vianocne medovnikyPOTREBNÉ PRÍSADY 450g hl múky, 100g hery, 100g praš.cukru, 2 vajcia, 120g medu, 1 KL sody bikarbony, škorica, kypriaci prášok do perníka . Poleva: 2 bielky, 200g praš. cukru, citronová štava POSTUP PRÍPRAVY Piecť pri teplote 170°C 10min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 17.12.2012, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() KakaovE RezyPOTREBNÉ PRÍSADY kakao: 40 g prášek do pečiva: 1/2 kiwi vejce: 1 cukr moučkový: 200 g mléko: 250 ml mouka hladká: 200 g jahody poleva citrónová POSTUP PRÍPRAVY Krok 1: Mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, vejce a mléko smícháme. Chvilku šleháme, pak nalijeme na menší pekáček vyložený papírem na pečení a zvolna upečeme. Vychladlý moučník rozkrojíme na dva díly a jeden z nich potřeme polevou připravenou podle návodu (místo vody používám citronovou šťávu) a ozdobíme podle chuti a možností. Krok 2: Oba díly spojíme pikantní marmeládou. Ještě než poleva zcela ztuhne, ji poklademe čerstvým sezonním ovocem. Po zaschnutí polevy moučník nakrájíme ostrým nožem na stejnoměrné díly. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.7.2010, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Bánánovo-čokoládové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g másla 100 g cukru 1 vajce 3 stredně velké banány 250 g múky trošku soli 2 lyžičky prášku do pečiva 100 g jemnej horkej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Máslo vymiešame do peny. Cukor a rozmačkané banány pridáme do vyšlahaného masla. Múku, sol, prášok do pečiva, zamiešame spolu s nahrubo posekanou alebo postrúhanou čokoládou a vmiešame do pripravenej zmesi. Cesto plníme do 3/4 formičiek a pečieme při 180 °C asi 25-30 minut. Upečené, vychladené ozdobíme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 21.5.2011, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |