končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
zapečené kuracie prsia so šparglouPOTREBNÉ PRÍSADY 3 ks (nie páry) kuracích prs, 6 stoniek špargle, 10 dkg šunky, smotana na varenie, 100g eidamu, zdravá vegeta, mčk, muškát. orch mletý, POSTUP PRÍPRAVY tento recept vznikol ako úplná improvizácia. večer som vybrala kuracinu a do rána som nemala ani páru čo s nou. potom som v obchode kúpila šparglu a v hlave sa začal rysovať plán. kuracie prsie nakrájame na menšie kúsky, zálaží na vás. uložíme na spodok zapekacej misy. celé som to posypala 1 KL vegety, okrem toho už nič iné. na to ošúpanú a pokrájanú šparglu asi na 2cm kúsky, na to pokrájanú šunku na kocky (najskôr nebola v pláne ale mala som takú čo bolo treba už spotrebovať) na to postrúhať syr a zaliať smotanou na varenie, ešte trošku pokoreniť (ja dávam ozaj len stipôčku) a trošku toho muškátu. piekla som najskôr zakryté alobalom necelú hodinu na 170, ked bolo masko maké alobal dala preč, pridala na 190, ked začal hnednúť syr na vrchu, trúbu som vypla, ešte sa to dorobilo tým zostatkovým teplom (takto varím/pečiem skoro všetko) p.s. zabudla som odfotit celý pekáčik :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
lasagne so špenátom a rajčinovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček mrazeného špenátu, plátky lazaní (počet podla velkosti zapekacej formy ale cca 10 - 12) 4 vajcia na tvrdo, dva párky, 2PL mrazených šampinonov, 200 g syra, rajčinový pretlak cibula, sol, bazalka, oregano, 2 str. cesnaku POSTUP PRÍPRAVY najskôr rozmrazíme špenát, pridáme syr (musí sa roztopiť) a postrúhané vajcia na tvrdo (alebo prepasírované) a osolíme v druhom hrnci na tuku osmahneme cibulku, opečieme párky na kolieska pokrájané a hríbiky, zalejeme pretlakom, môžeme ochutiť bazalkou a oreganom a pretlačíme ceesnak ked máme omáčky hotové zapneme trúbu na 180°C. formu vytrieme oliv. olejom, dáme plátky lazaní NEVARENÉ tak aby pokryli dno ale nesmú!!! sa prekrývať. na to dáme špenátovú omáčku, zase lazane a na ne rajčinovú omáčku. takto striedame. na vrch by mal ísť ešte syr strúhaný ale ja som nemala. a to farebné mám preto lebo mi zostalo z každej omáčky málo tak som ich dala obe na jednu vrstvu. piekla som asi 1/2 hodinu, a treba kontrolovať aby boli aj lazane mäkké kedže sa nevarili ale inak je to výborné a chutné :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.8.2011, 23:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinový šalát náš oblúbený :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 vrtulky, 2 mrkvy, asi tak hrsť mrazeného hrášku, 40 dkg šunky alebo salámy, konzerva kukurice, majonéza, sol korenie POSTUP PRÍPRAVY cestoviny uvaríme bežným spôsobom, mrkvu pokrájame na kocky a hrách prepláchneme pod vodou. ja dávam mrkvu aj hrach variť nad paru, zelenina zostane krásne farebná a jemne chrumkavá (dávam do sitka variť nad vodu), z kukurice vodu nevylievam ale dám všetko do šalátu, ten potom nie je taký suchý, salám tiež nakrájame na kocky, ked všetko vychladne tak to zmiešame a pridáme majonézu. osolíme a okoreníme podla vlastnej chuti ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.5.2014, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Grécky šalát a la ja :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 šalátová uhorka, 2 - 3 stredne velké rajčiny, 1/2 sáčku olív, 1 balkánsky syr (cca 10 dkg), olivový olej, citonová šťava, (môže byť aj koncentrát čo sa dáva do čaju) POSTUP PRÍPRAVY všetky suroviny pokrájame na kocky rovnakej veľkosti, olivy môžeme nechať v celku alebo na polovice prekrojiť, podla toho ako sa vám bude chcieť. všetko zamiešame a zalejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, veľmi nesolíme lebo balkánsky syr aj olivy sú dosť slané. dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
ovocné mussliPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky ovsených vločiek, 1 balíček kokosu, 1/2 balíčku lanových semiačok, pohár medu (asi ako od tatarskej), normálne maslo, sušené alebo kandizované ovocie podla vlastného výberu (hrozienka, ananás, papaya, brusnice, banán, atď.) orechy alebo rôzne iné oriešky POSTUP PRÍPRAVY na plech dáme kúsky masla, stačí len tak kade tade dať plátky pokrájané. na to nasypeme vločky, na ne dáme kokos a na koniec lanové semiačka. NEMIEŠAME! a zalejeme celým pohárom medu. dáme do trúby zapiecť asi na 20 - 30 min. na 180°C. ked vyberieme necháme trošku vychladnúť a teraz môžeme primiešať rôzne ovocie alebo oriešky. z tohoto množstva mi vystačilo na 3l pohár. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2010, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
výborná vajíčková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec uvarených natvrdo, 4 trojuholníčky syra (najlepšie bez príchute), 1 cibuľa, cca 2 cm hrubý plátok zmäknutého normálneho masla, soľ POSTUP PRÍPRAVY Takto som to robila ja: Aby som si uľahčila prácu použila som kuchynský robot. Veď na to je aby pomáhal :-D. Najskôr som ošúpala cibuľu a dala do robota. Použila som nože na sekanie. Tie mi cibuľku pekne na jemno rozsekali. Potom som pridala všetky ostatné ingrediencie a znova zapla robot. keď to bolo do hladka vymiešané podla chuti som osolila. hotovo a prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
pórová polievočkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 por, 2 mrkvy, 4 zemiaky, 2 vajcia, zeleninový bujon, sol, korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY por pozdlžne prekrojíme, dobre vyumývame a pokrájame na polkolieska. mrkvu ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame. v hrnci rozohrejeme olej a mrkvu s pórom chvílku opekáme. medzitým ošúpeme zemiaky, umyjeme a pokrájame na menšie kocky. zeleninu v hrnci zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme kocku bujonu a zemiaky. varíme kým zemiaky nezmäknú. potom podla chuti dosolíme a dokoreníme. na záver vlejeme do polievky rozhabarkované vajcia a hned vypneme plamen. pred podávaním ešte môžeme každú porciu ozdobiť petržlenovou vňaťkou. dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |