. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína Ú. (Katka Ú) ID 153310
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.5.2010
Naposledy: 19.6.2015 14:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Torta George Hamilton



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100g masla*100g práškového cukru*4ks žltok*125g polohrubej múky*1/2 balenia prášku do peč. \Plnka: 1/2 L smotany na šlahanie 30%*2ks vanilkového cukru*2ks stužovač šlahačky*500g jahôd alebo džem. \Bielková poleva: 4ks bielok*120g práškového cukru*1ČL citrónovej štavy(nemusí byť).

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept bol nájdený ako inšpirácia na blogu "Praktikák sok gyerekhez" a pridaný na Varecha.sk.Recept sem pridávam aj ja,z troch dôvodov.Prvý je,že na mimibazar sa nič podobné nenechádza a za skúšku určite stojí, s tým súvisí aj druhý dôvod,že je to neskutočne mňamková torta,osviežujúca a pri tom ľahká,chutná.Tretí,že to piekla moja maminka,tak sa idem pochváliť,aká je šikulka :)

\1.Pripravíme si piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme vanilkový cukor, rozpustené maslo, múku a PDP. Dostaneme tuhšiu hmotu, ktorú rozdelíme na 2 časti. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, pridáme cukor a podľa chuti citrónovú šťavu. Jednu časť žĺtkovej hmoty dáme do tortovej formy, na ňu natrieme 1/2 bielkovej peny a upečieme korpus. To isté spravíme aj s druhou polovicou žĺtkovej hmoty s bielkovou penou. Dostaneme 2 korpusy. Ten, ktorý pôjde hore, tak hneď po upečení rozrežeme asi na 12 častí, kým je to ešte vlažné a mäkké.

\2.Kým nám chladnú korpusy, tak si vyšľaháme smotanu so stužovačmi a vanilkovým cukrom. Primiešame nadrobno pokrájané jahody, ale dá sa aj s jahodovým džemom, ktorým pokvapkáme smotanu, aby sa džem dostal skoro všade.

\3.Dolný korpus vrátime do tortovej formy, ak sme ho odtiaľ vybrali a natrieme plnkou. Položíme na ňu pokrájaný horný korpus. Necháme vo forme trocha odstáť, aby sa chute spojili. Ja som ho spravila večer a ráno bol výborný, lebo chuť čerstvých jahôd prešla celou plnkou a mierne kyselkavá chuť plnky bola príjemným protikladom k sladkému cestu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.5.2013, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

strašne jednoduchý,bielý chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

*500g hladkej múky* 250ml vlažnej vody*kávová lyžička soli* polievková lyžica cukru*30g droždie*60ml oleja*na potrenie slaná voda

POSTUP PRÍPRAVY

Velice jednoduchý,no strašne mňamózny chlebík...Do pekárničky som si dala všetky prísady a nechala vypracovať cesto.Vybrala,zapracovala troška múky aby sa tak nelepilo,vytvarovala chlebík a nechala na plechu ešte 30min kysnúť.Medzitým nechala predhriať rúru na 250 stupňov celzia.Keď chlebík už pól hodinu kysol,potrela som ho slanou vodou,šupla som ho do rúry,stiahla na 190 stupňov a cca 30min nechala piecť,kým nemal krásnu farbu..........A hotovo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Cestoviny so syrovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

presne množstvá neudávam,robila som to od oka.cestoviny(akékoľvek,naposledy som použila špagety a papardelle),tavený syr(použila som bez príchute,ale aj syrokrém šunkový,bol super),mlieko,cibuľa,cesnak(ja dávam granulovaný ale samozrejme sa dá aj čerstvý) šunka alebo slanina,čo komu čo chutí a je v chladničke :D

POSTUP PRÍPRAVY

1.Klasicky sa dali variť cestoviny.
2.Očistená cibuľa,nakrájaná nadrobno,sa vložila do panvice,zaliala olejom a nechala sa dusiť do sklovata(ja som ju nechcela do hneda až,chutí mi to viac)
3.Pridal sa tavený syr,vytláčacieho treba veľa,dala som trojuholníky na cibuľu,nech sa syr rozpustí.Nechala som to pár minút tak.
4.Podliala mliekom,poriadne postláčala syr,ak zostanú hrudky,je to len dobre :) Kto chce redšie,viac mlieka,kto hustejšie menej.
5.Poriadne posypala cesnakom,zamiešala,pridala kocky slaninky a nechala som bublať(troška vždy zamiešať) kým sa dovaria cestoviny
6.Precedila cestoviny,vyliala na to omáčku a je :)
Musela som niečo z biedných prísad domácnosti,na obed vymyslieť,takže ma muselo napadnúť niečo z toho,čo sa nachádzalo v chladničke a vytvorila som toto,každému to moc chutilo,večer už neboli a zabralo mi to max 20-30min aj s varením cestovín,strašne mi chutili ako príloha paradajky :D rýchle ale chutné,teda nám to chutilo.na foto je ešte brokolicová fašírka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.5.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu