
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Torta George HamiltonPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 100g masla*100g práškového cukru*4ks žltok*125g polohrubej múky*1/2 balenia prášku do peč. \Plnka: 1/2 L smotany na šlahanie 30%*2ks vanilkového cukru*2ks stužovač šlahačky*500g jahôd alebo džem. \Bielková poleva: 4ks bielok*120g práškového cukru*1ČL citrónovej štavy(nemusí byť). POSTUP PRÍPRAVY Tento recept bol nájdený ako inšpirácia na blogu "Praktikák sok gyerekhez" a pridaný na Varecha.sk.Recept sem pridávam aj ja,z troch dôvodov.Prvý je,že na mimibazar sa nič podobné nenechádza a za skúšku určite stojí, s tým súvisí aj druhý dôvod,že je to neskutočne mňamková torta,osviežujúca a pri tom ľahká,chutná.Tretí,že to piekla moja maminka,tak sa idem pochváliť,aká je šikulka :) \1.Pripravíme si piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme vanilkový cukor, rozpustené maslo, múku a PDP. Dostaneme tuhšiu hmotu, ktorú rozdelíme na 2 časti. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, pridáme cukor a podľa chuti citrónovú šťavu. Jednu časť žĺtkovej hmoty dáme do tortovej formy, na ňu natrieme 1/2 bielkovej peny a upečieme korpus. To isté spravíme aj s druhou polovicou žĺtkovej hmoty s bielkovou penou. Dostaneme 2 korpusy. Ten, ktorý pôjde hore, tak hneď po upečení rozrežeme asi na 12 častí, kým je to ešte vlažné a mäkké. \2.Kým nám chladnú korpusy, tak si vyšľaháme smotanu so stužovačmi a vanilkovým cukrom. Primiešame nadrobno pokrájané jahody, ale dá sa aj s jahodovým džemom, ktorým pokvapkáme smotanu, aby sa džem dostal skoro všade. \3.Dolný korpus vrátime do tortovej formy, ak sme ho odtiaľ vybrali a natrieme plnkou. Položíme na ňu pokrájaný horný korpus. Necháme vo forme trocha odstáť, aby sa chute spojili. Ja som ho spravila večer a ráno bol výborný, lebo chuť čerstvých jahôd prešla celou plnkou a mierne kyselkavá chuť plnky bola príjemným protikladom k sladkému cestu. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.5.2013, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() strašne jednoduchý,bielý chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY *500g hladkej múky* 250ml vlažnej vody*kávová lyžička soli* polievková lyžica cukru*30g droždie*60ml oleja*na potrenie slaná voda POSTUP PRÍPRAVY Velice jednoduchý,no strašne mňamózny chlebík...Do pekárničky som si dala všetky prísady a nechala vypracovať cesto.Vybrala,zapracovala troška múky aby sa tak nelepilo,vytvarovala chlebík a nechala na plechu ešte 30min kysnúť.Medzitým nechala predhriať rúru na 250 stupňov celzia.Keď chlebík už pól hodinu kysol,potrela som ho slanou vodou,šupla som ho do rúry,stiahla na 190 stupňov a cca 30min nechala piecť,kým nemal krásnu farbu..........A hotovo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Cestoviny so syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY presne množstvá neudávam,robila som to od oka.cestoviny(akékoľvek,naposledy som použila špagety a papardelle),tavený syr(použila som bez príchute,ale aj syrokrém šunkový,bol super),mlieko,cibuľa,cesnak(ja dávam granulovaný ale samozrejme sa dá aj čerstvý) šunka alebo slanina,čo komu čo chutí a je v chladničke :D POSTUP PRÍPRAVY 1.Klasicky sa dali variť cestoviny. 2.Očistená cibuľa,nakrájaná nadrobno,sa vložila do panvice,zaliala olejom a nechala sa dusiť do sklovata(ja som ju nechcela do hneda až,chutí mi to viac) 3.Pridal sa tavený syr,vytláčacieho treba veľa,dala som trojuholníky na cibuľu,nech sa syr rozpustí.Nechala som to pár minút tak. 4.Podliala mliekom,poriadne postláčala syr,ak zostanú hrudky,je to len dobre :) Kto chce redšie,viac mlieka,kto hustejšie menej. 5.Poriadne posypala cesnakom,zamiešala,pridala kocky slaninky a nechala som bublať(troška vždy zamiešať) kým sa dovaria cestoviny 6.Precedila cestoviny,vyliala na to omáčku a je :) Musela som niečo z biedných prísad domácnosti,na obed vymyslieť,takže ma muselo napadnúť niečo z toho,čo sa nachádzalo v chladničke a vytvorila som toto,každému to moc chutilo,večer už neboli a zabralo mi to max 20-30min aj s varením cestovín,strašne mi chutili ako príloha paradajky :D rýchle ale chutné,teda nám to chutilo.na foto je ešte brokolicová fašírka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.5.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |