
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() TVAROHOVO-COKOLADOVY MEDOVNIKPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tvaroh /taky co nema hrudky/, 1 biely jogurt, 2 polievkove lyzice medu, nastruhana cokolada na varenie /alebo horka cokolada/, medove platy /2 kusy/, ovocie POSTUP PRÍPRAVY zmiesame tvaroh s jogurtom a medom. nadobu /najlepsie v tvare kvadra alebo kocky/ pokryjeme potravinovou foliou a pripravujeme kolacik. ako spodnu vrstvu dame nalamane medove platy - 1/2 jedneho platu nalamana na 1-2cm kusky. pokryjeme tvarohovou zmesou a posypeme nastruhanou cokoladou. nalameme dalsiu polovicu medoveho platu. a zasa pokryjeme tvarohovou zmesou. na to znova dame kusky 1/2 medoveho platu, pokryjeme tvarohovou zmesou a posypeme cokoladou. poslednu vrstvu medoveho platu uz nelameme, ale ulozime vcelku - aby to po prevrateni tvorilo pevny zaklad. dame do chladnicky odlezat a na druhy den vyklopime na tacku, ozdobime ovocim a posypeme cokoladou. kolacik je veeelmi chutny a osviezujuci.... ps: cely postup je zjednodusene takyto - medove platy - tvaroh - cokolada - medove platy - tvaroh - medove platy - tvaroh - coklada - medove platy :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
OPEKANE PRSIA NA MEDEPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie alebo morcacie prsia, olivovy olej, med, korenie na hydinu, sol POSTUP PRÍPRAVY v miske zmiesame olivovy olej s medom - pomer 1dcl oleja a 2polievkove lyzice medu /malo by to vystacit na 1kg maska/ a do tejto zmesi nalozime jemne vyklepane, osolene a hydinovym korenim ochutene prsia. nechame aspon 12 hodin odstat v chladnicke a potom iba opekame - grilovacia panvica alebo obycajna teflonova a olivovy olej. to je vsetko :-) papame s opekanymi zemiakmi... je to velmi jednoduche, rychle a hlavne je to mnam-mnam :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BROKOLICOVO-SYROVE FASIRKYPOTREBNÉ PRÍSADY 500g brokolica, 20-30dkg akykolvek tvrdy syr, 2vajicka, struhanka POSTUP PRÍPRAVY brokolicu uvarime alebo uparime do makka. prelozime do vacsej misky a rozpucime vidlickou. pridame nastruhany tvrdy syr - struhame na tych malych slzickach, cele vajicka a vsetko spolu dobre premiesame. osolime a okorenime ciernym korenim. tvarujeme male gulky, ktore obalujeme v struhanke. takto pripravene gulky polozime na pekac /kde sme predtym dali papier na pecenie/ a rukou ich stlacime tak, aby vznikol tvar fasirky. pecieme v stredne vyhriatej rure 20minut, potom fasirky pretocime a este pecieme dalsich 20minut. podavame s varenymi zemiakmi a omackou. omacka - zmiesame majonezu s kecupom, polievkovym korenim a pridame troskou feferonovej pasty a oregana. pomer majonezy a kecupu je asi tak 2 ku 1. omacku neodporucam detom ;-) inak je to fajnacka papanicka ;-))) dobru chut!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 9.2.2014, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
FAZULOVY SALATPOTREBNÉ PRÍSADY 1male leco /moze byt aj velke, zalezi od chuti/, 1-2dcl kecupu, 1paradajkovy pretlak, 1hrasok v konzerve, 2stredne cibule, 20dkg dietnej salamy, 4-5feferoniek, 4-5paprik kapia v oleji, 1/4l oleja, 1liter uvarenej fazule, 4 na tvrdo uvarene vajicka, vegeta, worcestrova omacka, sol POSTUP PRÍPRAVY postup je veeeelmi jednoduchy - vsetko nakrajame na kocky priblizne rovnakej velkosti, dobre spolu premiesame a dame na 24 hodin do chladnicky - chute musia prejst do seba, inak to no nie je az take dobre :-))) papame az na druhy den - ako priloha je chlieb alebo pripadne nejake masko ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2009, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
LAHKY ZEMIAKOVY SALATPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov, 800g jablk, 150g hrasku bez nalevu, 1kysla smotana, 1biely jogurt, 1cibula, sol, cierne mlete korenie, petrzlenova vnat /pripadne zeler - podla chuti/ POSTUP PRÍPRAVY zemianky uvarime v supke, ocistime a pokrajame na kocky, cibulu na tenke rezance a ocistene jablka postruhame /na struhadle tie vacsie slzicky/. pridame hrasok a zalejeme smotanou, v ktorej dobre premiesame jogurt so solou, trochou cukru a mlete korenie. podla chuti mozno do salatu pridaj aj uvaren a na male kocky nakrajany zeler - je to velmi dobre a salat to ozvlastni :-) ps: kto neznesie surovu cibulu, treba ju nakrajat a prevarit v octovej vode ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2009, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
TVAROHOVE GULKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tvaroh /najlepsi ten s hrudkami/, detska krupica, 2 mensie zltka, sol, cukor, maslo POSTUP PRÍPRAVY tvaroh zmiesame so zltkami, pridame stipku soli /naozaj iba minimum soli/ a zahustime detskou krupicou - mnozstvo krupice zvolime tak, aby hmota nadobudla konzistenciu, ktora sa da rukami tvarovat -najlepsie su male gulky /priemer cca 2-3cm/. vo vyskom hrnci privedieme do varu vodu a do nej nahadzeme tvarohove gulky. hotove su,ked vyplavaju na povrch. gulky vyberieme a ulozime do misy - vzdy posypeme krystalovym cukrom a maslom - vznikne tak sladka omacka. vyborna papanica pre deticky /aj pre ich maminky... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
RYBIE FILE S JABLKAMIPOTREBNÉ PRÍSADY rybie file /je uplne jedno aky druh a tvar/, maslo, jablka nizkotucny jogurt, mlieko, kari korenie, krystalovy cukor, sol, tekute korenie, citronovy koncetnrat, horcica POSTUP PRÍPRAVY v ohnovzdornej mise udusime file: misu vymastime maslom, rozlozime file,na ktore poukladame kusky masla a podlejeme vodou. dusime do polomakka. potom odstranime prikryvku z misy a na file poukladame ocistene a na tenke platky nakrajane jablka /najlepsie zlte jalbka alebo take, ktore nie su kysle/. pecieme vrure uz bez vrchnej casti misy - odokryte. ked su jablka makke, vsetko zalejeme omackou a este chvilu dopekame. omacka: nizkotucny jogurt, mlieko, kari korenie, krystalovy cukor, sol, tekute korenie, citronovy koncetnrat, horcica - vsetko spolu poriadne premiesame a nevarime, pridame na file a v rure sa vsetko spolu prevari. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
PECIENKY S POROM A SAMPIONMI V SMOTANOVEJ OMACKEPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie pecienky, maslo, olej, cerstve sampiony, por, sladka smotana, mlieko, hladka muka, sol, mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY na hlbokej panvici roztopime maslo s olejom /50:50/, pridame na kolieska nakrajany por, o chvilu pokrajane sampiony a vsetko spolu podusime. potom pridame ocistene a nakrajane kuracie pecienky, osolime, okorenime a znova podusime az kym pecienka nie je makka. nakoniec pridame sladku smotanu zmiesanu s hladkou mukou /ak mame malo smotany, dolejem mlieko/ a chvilu povarime aby cela omacka zhustla. podavame s ryzou alebo cestovinami. mnozstvo surovin volime podla svojej chuti - nic sa tym nepokazi, ak sa da viac poru alebo pecienok, alebo sa urobi vacsie mnozstvo omacky :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() HYDINOVE SOTE S ANANASOMPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie alebo morcacie prsia, sladka smotana, cibula, olej, konzerva sladkeho ananasu krajaneho na kocky, sol, mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY najskor maso nakrajame na kocky; na oleji spenime cibulku do sklovita, pridame nakrajane masko, osolime, okorenimie a dusime, kym maso nie je makke. pridame ananas z koznervy aj so stavou a este chvilu podusime. nakoniec prilejeme sladku smotanu a nechame prejst varom /v pripade potreby zahustime gustinom/. podavame s hranolkami alebo dusenou ryzou. mnozstvo surovin zvolime podla poctu osob - pre 4osoby staci do 1kg masa, 1smotana a 1konzerva ananasu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 5.11.2007, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
TEKVICOVE PALACINKY / PLACKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne velka tekvica /pripadne cukina/, hladka muka, 2 vajicka, sol, majoranka, 2-3struciky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY tekvicu ocistime, jadierka odstranime. takto pripravenu tekvicu nastruhame /male slzciky na struhadle/ do misky a posolime. chvilku pockame, aby pustila vodu, ktoru musime vyliat. pridame 2cele vajicka, cesnak /mnozstvo podla vlastnej chuti - nemal by byt v palacinke najvyraznejsi/ a majoranku. zmiesame a do tejto hmoty postupne pridavame hladku muku - cesto sa nesmie roztekat ani byt privelmi huste. pecieme na teflonovej panvici - bez oleja. podavame s cerstvou zeleninou alebo ako prilohu k dusenemu masku /masko dusene na rozny sposob - na mrkve, hrasku, zmesi zeleniny, .../ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |