. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria S. (Majuska46) ID 151429
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.5.2010
Naposledy: 19.7.2016 15:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Fajnové jablkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g lístkového cesta, 1 kg jabĺk, kr. cukor, mletá škorica, olej Smotanové cesto: 300 ml kyslej pochúťkovej smotany (mne stačilo aj 250 ml), 50 ml oleja, 80 g pr. cukru, 120 g hrubej múky, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 80 g mletých orechov (ja som skúšala aj mandle a bolo to fajné), 2 ČL kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, prvú časť si rozvaľkáme na tenko, prenesieme na vodou opláchnutý plech (použila som väčší), popicháme vidličkou a pokvapkáme olejom. Pridáme naň polovicu ošúpaných, nahrubo postrúhaných jabĺk, poprášime mletou škoricou a trochou kr. cukru (záleží od kyslosti jabĺk). Na jablká rozotrieme smotanové cesto, ktoré sme si pripravili takto: Smotanu rozmiešam s pr.cukrom a olejom, potom pridám hrubú múku, v ktorej sme rozmiešali sódu bikarbónu, kakao a orechy.
Na smotanové cesto dáme druhú polovicu postrúhaných jabĺk, pocukríme a posypeme škoricou. Zakryjeme druhým rozvaľkaným lístkovým cestom, popicháme vidličkou a dáme piecť na 25-30 minút pri 200 stupňoch.
Po vychladnutí posypeme pr. cukrom. Koláčik je šťavnatý a ľahulinký. Prajem príjemné mlsanie :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2013, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Naša cícerová polievočka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks cícer v konzerve (ja som použila Bonduelle), 2 ks mrkvy, 1 stredná cibuľa, 2-3 zemiaky (záleží od veľkosti), bujón alebo Solčanka alebo najlepšie vývar, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, trošku čerstvého zázvoru

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu očístíme a nakrájame na kolieska, cibuľu ošúpeme, zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Na roztopenom masle si orestujeme mrkvu, pridáme zemiaky, po chvíli odkvapkaný cícer, pridáme korenie, rascu, papriku, zalejeme vývarom alebo vodou (ktorú potom dochutíme bujónom alebo Solčankou), pridáme cibuľu v celku a necháme variť do zmäknutia. Potom cibuľu vyberieme (ja ju vyhadzujem), a odoberieme z polievky mrkvu, zemiaky a cicer (aby sme potom mali do čoho zakusnúť), no a zbytok rozmixujeme. Pridáme zeleninku, prípadne dochutíme soľou a trochou čerstvo nastrúhaného zázvora a hotovo. Táto polievočka je veľmi rýchla a chutná. Keď používate cícer zo sáčku, tak ho namočte deň vopred do vody a varte ho ako prvý, bo sa varí dlhšie ako mrkva a zemiaky. :) Prajem Vám dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.1.2013, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Fantastické linecké kolieska



POTREBNÉ PRÍSADY

750 g hladkej múky, 350 g práškového cukru, 2 Hery, 3 žĺtka, citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín zmiesime cesto, ktoré dáme do chladu aspoň na 30 minút. Rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré pečieme pri 180 stupňoch. Po vychladnutí spájame džemom (ja používam ríbezľový) a posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 133 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 2.2.2017, 6:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cuketka na Barborkin spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

2 mladé cukety, 2 veľké rajčiny, 1 stredná cibuľa, 200 g šunky (môže aj nemusí byť), soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, strúčik cesnaku, čerstvé lístky bazalky (nemusia byť), 400-500 ml kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle alebo oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky (plátky) pokrájanú cuketu, orestujeme. Potom pridáme na kocky pokrájané rajčiny a šunku, osolíme, okoreníme čiernym korením a pod pokličkou dusíme (pozor, aby ste z toho nemali kašu, chceme, aby cuketka bola chrumkavá). Pred koncom pridáme mletú červenú papriku, potrhané lístky bazalky, pretlačený cesnak a rozmiešanú kyslú smotanu. Necháme trošku pobublať a odstavíme...hotofka! Najlepšie to chutí s chlebíkom..ja som skúsila aj s cestovinami a bolo to fajné :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.11.2012, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ŽERBÓ REZY že eňo ňuňo :)



POTREBNÉ PRÍSADY

450g polohrubej múky, 280g masla alebo rastlinného tuku, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 20g droždia, 3 polievkové lyžice mlieka, 1 vajce, 1 žĺtok, lekvár (ja som použila slivkový), 150g mletých orechov, 150g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilkového cukru Poleva : 140g práškového cukru, 4lyžice vody, 70g stuženého tuku, 3lyžice kakaa ( toto sú údaje z receptu od mojej tety, ale ja som roztopila mliečnu Milka čokoládu s trochou Cery a bolo to trošku iné, ale fajné lahodné)

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky posekáme maslo alebo postrúhame rastlinný tuk, pridáme preosiaty cukor, v mlieku rozmiešané droždie, vajce a žltok. Všetko spolu zamiesime a rozdelíme na 3 diely. Každý diel osobitne na tenko rozvaľkáme, vaľkom prenesieme na plech potrieme rozmiešaným lekvárom, posypeme polovicou zomletých a s cukrom a vanilkovým zmiešaných orechov, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, znova potrieme lekvárom, posypeme orechmi prikryjeme tretím rozvaľkaným cestom a pomaly upečieme. Trocha vychladnuté vyklopíme na dosku a studené polejeme kakaovou polevou.
POLEVA: Cukor s vodou varíme za stáleho miešania 4-5 minút. Do misky dáme stužený tuk, preosiate kakao a pomaly za stáleho miešania prilievame sirup. Keď je už poleva hladká a dosť hustá, môžeme ju hneď použiť ak zhustne ale nie je hladká pridáme opatrne po kvapkách horúcu vodu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 2.4.2012, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírka kyklop



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho), 1-2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, troška hladkej múky alebo strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, sušený majorán \r\nNa plnku: vajcia uvarené natvrdo (ja som použila 2 vajcia, ktoré som po uvarení rozkrojila po dľžke), kyslé uhorky, kápia

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny poriadne premiešame. Polovicu dáme na vymastený, strúhankou vysypaný srnčí chrbát. Do stredu naukladáme vajcia a plátky kápie a uhorky. Prikryjeme druhou polovicou zmesi. Pofŕkame olejom a dáme do vyhriatej rúry piecť do zlata. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2012, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nenáročný megaľahký perník



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky, 2 vajcia, 500 ml mlieka, 1 dcl oleja, 1 kypriaci prášok do perníka, 300 g práškového cukru, 50 g kakaa, džem na potretie (odporúčam nejaký kyselkavý - napr.ríbezľový) Na polevu:100 g čokolády na varenie, 50 g Cery

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky sypké suroviny spolu dobre premiešame. Pridáme vajcia, olej, časť mlieka a rozmiešame, podľa potreby doriedime zvyšným mliekom. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Necháme vychladnúť, potrieme džemom a prelejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili tak, že sme roztopili vo vodnom kúpeli čokoládu a Ceru. Môžeme zdobiť šľahačkou. Zjedol sa tak rýchlo, že som ho nestihla ani odfotiť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový rezy od svokričky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20 dkg masla, 30 dkg hrubej múky, 8 dkg práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce Tvarohová plnka: 30 dkg jemného tvarohu, 20 dkg v šupke uvarených a nasledovne pretlačených zemiakov, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 žĺtky Sneh: 20 dkg práškového cukru, 4 bielky

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme nasledovne: maslo postrúhame, pridáme múku, cukor, vajce, PDP a zmiesime cesto, rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech - upečieme do polovice. Nedopečené cesto vyberieme a natrieme tvarohovou plnkou a snehom. Dopečieme.
Tvarohovú plnku si pripravíme tak, že žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme tvaroh, zemiaky, vanilkový cukor a premiešame.
Sneh: Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, vložíme do vodného kúpeľa a šľaháme dotuha. Je to vynikajúci koláčik. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.10.2011, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Americký koláč od Zuzky



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 1 hrnček (250ml) práškového cukru, 1 hrnček jemnej strúhanky, 1 hrnček mletých orechov, 500ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky\r\nKrém: 3 bielky, 1 hrnček práškového cukru, 1 čokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme orechy, strúhanku a zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou posypaný plech a upečieme. Smotany zmiešame so stužovačom, vyšľaháme a natrieme na vychladnutý plát cesta.\r\nPripravíme krém:\r\nZ bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zapracujeme zmäknutú čokoládu, ktorú som si roztopila v mikrovlnke (treba dávať pozor, aby čokoláda nebola teplá..takže treba zapojiť člena rodiny, aby vám miešal čokoládu do vychladnutia). Krém natrieme na šľahačku a dáme na 3-4 hodiny do chladu. Tento koláč mám od manželovej kolegyne a je fantastický a ľahučký. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 16.2.2012, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Viedenský kuglóf



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 250 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 250 ml vajcového likéru, 150 ml oleja, 250 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku \r\nNa polevu: 100 ml vajcového likéru, 180 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme cesto: Do mixéra dáme vajcia, práškový a vanilínový cukor a všetko spolu mixujeme. Do hustej masy pridáme vajcový likér, olej a polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Všetko spolu dobre znova vymixujeme. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 50 minút.Pripravíme polevu: Vajcový likér a práškový cukor dobre spolu vymiešame. Na upečený kuglóf rovnomerne rozotrieme polevu a necháme stuhnúť...je tam trosku citit ten alkohol, ale je to mnamka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.11.2012, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu