
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Fajnové jablkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g lístkového cesta, 1 kg jabĺk, kr. cukor, mletá škorica, olej Smotanové cesto: 300 ml kyslej pochúťkovej smotany (mne stačilo aj 250 ml), 50 ml oleja, 80 g pr. cukru, 120 g hrubej múky, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 80 g mletých orechov (ja som skúšala aj mandle a bolo to fajné), 2 ČL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, prvú časť si rozvaľkáme na tenko, prenesieme na vodou opláchnutý plech (použila som väčší), popicháme vidličkou a pokvapkáme olejom. Pridáme naň polovicu ošúpaných, nahrubo postrúhaných jabĺk, poprášime mletou škoricou a trochou kr. cukru (záleží od kyslosti jabĺk). Na jablká rozotrieme smotanové cesto, ktoré sme si pripravili takto: Smotanu rozmiešam s pr.cukrom a olejom, potom pridám hrubú múku, v ktorej sme rozmiešali sódu bikarbónu, kakao a orechy. Na smotanové cesto dáme druhú polovicu postrúhaných jabĺk, pocukríme a posypeme škoricou. Zakryjeme druhým rozvaľkaným lístkovým cestom, popicháme vidličkou a dáme piecť na 25-30 minút pri 200 stupňoch. Po vychladnutí posypeme pr. cukrom. Koláčik je šťavnatý a ľahulinký. Prajem príjemné mlsanie :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2013, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Naša cícerová polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks cícer v konzerve (ja som použila Bonduelle), 2 ks mrkvy, 1 stredná cibuľa, 2-3 zemiaky (záleží od veľkosti), bujón alebo Solčanka alebo najlepšie vývar, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, trošku čerstvého zázvoru POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu očístíme a nakrájame na kolieska, cibuľu ošúpeme, zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Na roztopenom masle si orestujeme mrkvu, pridáme zemiaky, po chvíli odkvapkaný cícer, pridáme korenie, rascu, papriku, zalejeme vývarom alebo vodou (ktorú potom dochutíme bujónom alebo Solčankou), pridáme cibuľu v celku a necháme variť do zmäknutia. Potom cibuľu vyberieme (ja ju vyhadzujem), a odoberieme z polievky mrkvu, zemiaky a cicer (aby sme potom mali do čoho zakusnúť), no a zbytok rozmixujeme. Pridáme zeleninku, prípadne dochutíme soľou a trochou čerstvo nastrúhaného zázvora a hotovo. Táto polievočka je veľmi rýchla a chutná. Keď používate cícer zo sáčku, tak ho namočte deň vopred do vody a varte ho ako prvý, bo sa varí dlhšie ako mrkva a zemiaky. :) Prajem Vám dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.1.2013, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Fantastické linecké kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g hladkej múky, 350 g práškového cukru, 2 Hery, 3 žĺtka, citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín zmiesime cesto, ktoré dáme do chladu aspoň na 30 minút. Rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré pečieme pri 180 stupňoch. Po vychladnutí spájame džemom (ja používam ríbezľový) a posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 133 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 2.2.2017, 6:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Cuketka na Barborkin spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 2 mladé cukety, 2 veľké rajčiny, 1 stredná cibuľa, 200 g šunky (môže aj nemusí byť), soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, strúčik cesnaku, čerstvé lístky bazalky (nemusia byť), 400-500 ml kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Na masle alebo oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky (plátky) pokrájanú cuketu, orestujeme. Potom pridáme na kocky pokrájané rajčiny a šunku, osolíme, okoreníme čiernym korením a pod pokličkou dusíme (pozor, aby ste z toho nemali kašu, chceme, aby cuketka bola chrumkavá). Pred koncom pridáme mletú červenú papriku, potrhané lístky bazalky, pretlačený cesnak a rozmiešanú kyslú smotanu. Necháme trošku pobublať a odstavíme...hotofka! Najlepšie to chutí s chlebíkom..ja som skúsila aj s cestovinami a bolo to fajné :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.11.2012, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() ŽERBÓ REZY že eňo ňuňo :)POTREBNÉ PRÍSADY 450g polohrubej múky, 280g masla alebo rastlinného tuku, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 20g droždia, 3 polievkové lyžice mlieka, 1 vajce, 1 žĺtok, lekvár (ja som použila slivkový), 150g mletých orechov, 150g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilkového cukru Poleva : 140g práškového cukru, 4lyžice vody, 70g stuženého tuku, 3lyžice kakaa ( toto sú údaje z receptu od mojej tety, ale ja som roztopila mliečnu Milka čokoládu s trochou Cery a bolo to trošku iné, ale fajné lahodné) POSTUP PRÍPRAVY Do múky posekáme maslo alebo postrúhame rastlinný tuk, pridáme preosiaty cukor, v mlieku rozmiešané droždie, vajce a žltok. Všetko spolu zamiesime a rozdelíme na 3 diely. Každý diel osobitne na tenko rozvaľkáme, vaľkom prenesieme na plech potrieme rozmiešaným lekvárom, posypeme polovicou zomletých a s cukrom a vanilkovým zmiešaných orechov, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, znova potrieme lekvárom, posypeme orechmi prikryjeme tretím rozvaľkaným cestom a pomaly upečieme. Trocha vychladnuté vyklopíme na dosku a studené polejeme kakaovou polevou. POLEVA: Cukor s vodou varíme za stáleho miešania 4-5 minút. Do misky dáme stužený tuk, preosiate kakao a pomaly za stáleho miešania prilievame sirup. Keď je už poleva hladká a dosť hustá, môžeme ju hneď použiť ak zhustne ale nie je hladká pridáme opatrne po kvapkách horúcu vodu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 2.4.2012, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Fašírka kyklopPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho), 1-2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, troška hladkej múky alebo strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, sušený majorán \r\nNa plnku: vajcia uvarené natvrdo (ja som použila 2 vajcia, ktoré som po uvarení rozkrojila po dľžke), kyslé uhorky, kápia POSTUP PRÍPRAVY Suroviny poriadne premiešame. Polovicu dáme na vymastený, strúhankou vysypaný srnčí chrbát. Do stredu naukladáme vajcia a plátky kápie a uhorky. Prikryjeme druhou polovicou zmesi. Pofŕkame olejom a dáme do vyhriatej rúry piecť do zlata. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2012, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nenáročný megaľahký perníkPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej múky, 2 vajcia, 500 ml mlieka, 1 dcl oleja, 1 kypriaci prášok do perníka, 300 g práškového cukru, 50 g kakaa, džem na potretie (odporúčam nejaký kyselkavý - napr.ríbezľový) Na polevu:100 g čokolády na varenie, 50 g Cery POSTUP PRÍPRAVY Všetky sypké suroviny spolu dobre premiešame. Pridáme vajcia, olej, časť mlieka a rozmiešame, podľa potreby doriedime zvyšným mliekom. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Necháme vychladnúť, potrieme džemom a prelejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili tak, že sme roztopili vo vodnom kúpeli čokoládu a Ceru. Môžeme zdobiť šľahačkou. Zjedol sa tak rýchlo, že som ho nestihla ani odfotiť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tvarohový rezy od svokričkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 20 dkg masla, 30 dkg hrubej múky, 8 dkg práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce Tvarohová plnka: 30 dkg jemného tvarohu, 20 dkg v šupke uvarených a nasledovne pretlačených zemiakov, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 žĺtky Sneh: 20 dkg práškového cukru, 4 bielky POSTUP PRÍPRAVY Cesto si pripravíme nasledovne: maslo postrúhame, pridáme múku, cukor, vajce, PDP a zmiesime cesto, rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech - upečieme do polovice. Nedopečené cesto vyberieme a natrieme tvarohovou plnkou a snehom. Dopečieme. Tvarohovú plnku si pripravíme tak, že žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme tvaroh, zemiaky, vanilkový cukor a premiešame. Sneh: Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, vložíme do vodného kúpeľa a šľaháme dotuha. Je to vynikajúci koláčik. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.10.2011, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Americký koláč od ZuzkyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 1 hrnček (250ml) práškového cukru, 1 hrnček jemnej strúhanky, 1 hrnček mletých orechov, 500ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky\r\nKrém: 3 bielky, 1 hrnček práškového cukru, 1 čokoláda na varenie POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme orechy, strúhanku a zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou posypaný plech a upečieme. Smotany zmiešame so stužovačom, vyšľaháme a natrieme na vychladnutý plát cesta.\r\nPripravíme krém:\r\nZ bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zapracujeme zmäknutú čokoládu, ktorú som si roztopila v mikrovlnke (treba dávať pozor, aby čokoláda nebola teplá..takže treba zapojiť člena rodiny, aby vám miešal čokoládu do vychladnutia). Krém natrieme na šľahačku a dáme na 3-4 hodiny do chladu. Tento koláč mám od manželovej kolegyne a je fantastický a ľahučký. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 16.2.2012, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Viedenský kuglófPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 250 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 250 ml vajcového likéru, 150 ml oleja, 250 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku \r\nNa polevu: 100 ml vajcového likéru, 180 g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme cesto: Do mixéra dáme vajcia, práškový a vanilínový cukor a všetko spolu mixujeme. Do hustej masy pridáme vajcový likér, olej a polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Všetko spolu dobre znova vymixujeme. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 50 minút.Pripravíme polevu: Vajcový likér a práškový cukor dobre spolu vymiešame. Na upečený kuglóf rovnomerne rozotrieme polevu a necháme stuhnúť...je tam trosku citit ten alkohol, ale je to mnamka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.11.2012, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |