. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Veronika F. (veronika3011) ID 15129
Oblasť: Modra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.4.2007
Naposledy: 5.2.2019 10:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 5
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

HOLANDSKÉ ČEREŠNE - LAHODNÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g lístkového cesta Plnka 1: 1 čerešňový kompót - vykôstkujeme, 2 lyžice Solamylu - Maizeny, 2 lyžice práškového cukru Plnka 2: 500 ml šľahačky, 2 x stužovač šľahačky, 3 lyžice práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru Poleva: 150g práškového cukru, 1 lyžica citrónove šťavy, 2 lyžice kompótvej šťavy alebo sirupu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cesto vyvaľkáme na doske na dva rovnako veľké kusy, popicháme vidličkou a preložíme na studenou vodou opláchnutý plech. Upečieme do zlata.
2. Čerešňový kompót precedíme, 250 ml kompótovej šťavy privedieme do varu. V 50 ml rozmiešame 2 lyžice solamylu a 2 lyžice prášk. cukru. Vlejeme to do horúcej šťavy a za stáleho miešanie privedieme do varu. Niekoľko čerešní môžme odložiť bokom na ozdobu a zvyšné dáme do uvarenej hmoty a necháme vyhcladnúť.
3. Vychladnutú náplň dáme na jeden plát cesta. Šľahačku vymiešame so stužovačom, van. cukrom a práškovým cukrom do tuha. nahrubo natrieme na čerešňovu vrstvu.
4. Položíme na vrch druhý plát cesta. Práškový cukor vymiešame s citrńovou a kompótovu šťavou. Touto polevou potrieme vrchný plát cesta.
5. Dáme do chladničky stuhnúť, cesto zmäkne a ľahko sa potom krája. Môžme ozdobiť zvyšnými čerešňami, alebo podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť, :O)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 11.2.2009, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

TVAROHOVÁ BLESKOVKA - VEĽMI DOBRÉ A ĽAHKÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g práškového cukru, 220 g hera (maslo) Plnka: 500 g tvarohu (môže byť aj vo vaničke ale chutnejší je hrudkovitý), 0,5l mlieka, 2 vajíčka, cukor podľa chuti, hrozienka (alebo môžte dať aj nejaké drobné ovocie) - všetko spolu zmiešať

POSTUP PRÍPRAVY

Múku zmiešame s práškovým cukrom, kypriacim práškom a maslom a urobíme takú mrveničku. Na tukom vymastený plech nasypete poloviu mrvenky, potom nalejeme plnka a rozotrieme a posypeme zvyšnou polkou mrvenky. Pečieme pri cca 170 stupňoch až kým koláčik nezrúžovie. Koláčik je veľmi chutný a vláčny. Mňam :O)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kinder koláč :O)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 l mlieka9 vajec2,5 balíčka vanilkového pudingového prášku100 g vlašských orechov300 g masla20 PL kryštálového cukru3 PL hladkej múky3 PL strúhanky2 PL kakaa1,5 PL oleja100 g čokoládového krému(nutela, alebo nejaký čokoládový krém z obchodu)½ balíčka prášku do pečiva2 šľahačkové smotany1 stužovač šľahačkysoľ

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka: Z 1 l mlieka, 9 ks žĺtkov, 2,5 vanilkových pudingových práškov a 9 PL lyžíc kryštálového cukru uvaríme puding. Vo vodnom kúpeli ochladíme a po častiach primiešavame k 300 g rozšľahaného masla. Do polovice krému vmiešame kakao.
Cesto: 9 ks bielok so štipkou soli vymiešame na tuhy sneh, do ktorého pridáme 9 PL ( polievkových lyžíc) kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky , 1,5 PL oleja a 1/2 balička prášku do pečiva. Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme ho olejom. Na spodok rozvrstvíme na hrubo nasekane vlašské orechy a vylejeme cesto. Pri teplote 180° C upečieme do ružova.
Po upečení koláč vyberieme, odstránime papier a koláč vložíme do plechu tak, aby orechy boli na vrchu. Ešte teplý povrch koláča potrieme čokoládovým krémom a necháme vychladnúť. Pripravenú plnku po kopčekoch striedavo ukladáme na koláč. Rozotrieme a uhladíme. Nakoniec si vyšľaháme 2 čerstvé šľahačky s cukrom a stužovačom šľahačky a rozotrieme na povrch. Posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 230 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (53) posledné: 14.2.2013, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu