končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
HOLANDSKÉ ČEREŠNE - LAHODNÉPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g lístkového cesta Plnka 1: 1 čerešňový kompót - vykôstkujeme, 2 lyžice Solamylu - Maizeny, 2 lyžice práškového cukru Plnka 2: 500 ml šľahačky, 2 x stužovač šľahačky, 3 lyžice práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru Poleva: 150g práškového cukru, 1 lyžica citrónove šťavy, 2 lyžice kompótvej šťavy alebo sirupu POSTUP PRÍPRAVY 1. Cesto vyvaľkáme na doske na dva rovnako veľké kusy, popicháme vidličkou a preložíme na studenou vodou opláchnutý plech. Upečieme do zlata. 2. Čerešňový kompót precedíme, 250 ml kompótovej šťavy privedieme do varu. V 50 ml rozmiešame 2 lyžice solamylu a 2 lyžice prášk. cukru. Vlejeme to do horúcej šťavy a za stáleho miešanie privedieme do varu. Niekoľko čerešní môžme odložiť bokom na ozdobu a zvyšné dáme do uvarenej hmoty a necháme vyhcladnúť. 3. Vychladnutú náplň dáme na jeden plát cesta. Šľahačku vymiešame so stužovačom, van. cukrom a práškovým cukrom do tuha. nahrubo natrieme na čerešňovu vrstvu. 4. Položíme na vrch druhý plát cesta. Práškový cukor vymiešame s citrńovou a kompótovu šťavou. Touto polevou potrieme vrchný plát cesta. 5. Dáme do chladničky stuhnúť, cesto zmäkne a ľahko sa potom krája. Môžme ozdobiť zvyšnými čerešňami, alebo podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť, :O) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 11.2.2009, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TVAROHOVÁ BLESKOVKA - VEĽMI DOBRÉ A ĽAHKÉPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g práškového cukru, 220 g hera (maslo) Plnka: 500 g tvarohu (môže byť aj vo vaničke ale chutnejší je hrudkovitý), 0,5l mlieka, 2 vajíčka, cukor podľa chuti, hrozienka (alebo môžte dať aj nejaké drobné ovocie) - všetko spolu zmiešať POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s práškovým cukrom, kypriacim práškom a maslom a urobíme takú mrveničku. Na tukom vymastený plech nasypete poloviu mrvenky, potom nalejeme plnka a rozotrieme a posypeme zvyšnou polkou mrvenky. Pečieme pri cca 170 stupňoch až kým koláčik nezrúžovie. Koláčik je veľmi chutný a vláčny. Mňam :O) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kinder koláč :O)POTREBNÉ PRÍSADY 1 l mlieka9 vajec2,5 balíčka vanilkového pudingového prášku100 g vlašských orechov300 g masla20 PL kryštálového cukru3 PL hladkej múky3 PL strúhanky2 PL kakaa1,5 PL oleja100 g čokoládového krému(nutela, alebo nejaký čokoládový krém z obchodu)½ balíčka prášku do pečiva2 šľahačkové smotany1 stužovač šľahačkysoľ POSTUP PRÍPRAVY Plnka: Z 1 l mlieka, 9 ks žĺtkov, 2,5 vanilkových pudingových práškov a 9 PL lyžíc kryštálového cukru uvaríme puding. Vo vodnom kúpeli ochladíme a po častiach primiešavame k 300 g rozšľahaného masla. Do polovice krému vmiešame kakao. Cesto: 9 ks bielok so štipkou soli vymiešame na tuhy sneh, do ktorého pridáme 9 PL ( polievkových lyžíc) kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky , 1,5 PL oleja a 1/2 balička prášku do pečiva. Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme ho olejom. Na spodok rozvrstvíme na hrubo nasekane vlašské orechy a vylejeme cesto. Pri teplote 180° C upečieme do ružova. Po upečení koláč vyberieme, odstránime papier a koláč vložíme do plechu tak, aby orechy boli na vrchu. Ešte teplý povrch koláča potrieme čokoládovým krémom a necháme vychladnúť. Pripravenú plnku po kopčekoch striedavo ukladáme na koláč. Rozotrieme a uhladíme. Nakoniec si vyšľaháme 2 čerstvé šľahačky s cukrom a stužovačom šľahačky a rozotrieme na povrch. Posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 230 návštěvníkov) KOMENTÁRE (53) posledné: 14.2.2013, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |