. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Laco L. (lacolefo) ID 151270
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2010
Naposledy: 31.5.2010 0:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

POLIEVKY

Výborná mrvenica



POTREBNÉ PRÍSADY

Sezónne hríby (májovky, kuriatka, tanečnice, pôvabnice,) môžu byť aj šampióny alebo hliva, krupica, vajce, voda, soľ, ml. čierne korenie, ml. červená paprika, zemiaky.

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dáme očistené umýté a na malé kúsky nakrájené hríby, prídáme soľ, a necháme variť cca. 30 minút záleží od druhu hríbov. Medzitým si v hlbšej miske rozbijeme vajce a pridáme detskú krupicu. Nepíšem koľko, záleží na Vás koľko mrvenice a akú hustú polievku chcete mať. Rukami vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme 1/2 hodinku postáť. Zatiaľ si očistíme zamiaky a nakrájame ich na menšie kúsky. Do hlbšej misky postupne rajbeme mrveničku na rajbadle a presípame krupicou, aby sa nám nelepila. Hríby sú už polomäkké prídáme zemiaky a dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou papriky. Keď sú aj zemiaky polomäkké na jemnom sitku preosejeme mrveničku a postupne ju zavárame do polievky. Necháme prejsť varom a je to. Na záver ešte dochutíme a ozdobíme petržlenovou vňaťou.



Info: druh hríbov záleží na Vás a vašich možnostiach. Nepísal som olej, lebo ja ho pri tejto polievke nepoužívam a riad sa lepšie umýva. Ak sa vám nechce alebo nedá urobiť mrvenička, tak sa dá aj kúpiť, ale domáca je predsa len to pravé. Čas prípravy je 1 a 1/2 hodiny. Ale ten výsledok. Tak Vám prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu