
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Špagety s hubami a zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY špagety\r\n 2 šampiňóny\r\n 1 paradajka\r\n 3 strúčiky cesnaku\r\n hrášok\r\n 3 PL paradajkového pretlaku\r\n bazalka sušená\r\n soľ\r\n čierne korenie\r\n olivový olej\r\n syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja tak ako ich máme radi.\r\n\r\nNa olivovom oleji osmahneme na kúsky pokrájaný cesnak. Pridáme pokrájané šampióny, hrášok, a na drobné kúsky pokrájané paradajky. Osolíme, okoreníme a dusíme kým hríby nezmäknú.\r\n\r\nPridáme paradajkový pretlak, môžme podliať troškou vody. Nakoniec podľa chuti dokoreníme a pridáme uvarené špagety. Premiešame ich s omáčkou a môžme podávať posypané strúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Totálne čokoládové browniesPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 150g masla, 100 g horkej čokolády, 100 g mliečnej čokolády , 5PL kakaa, 3 šálky kryštálového cukru, 1ČL prášku do pečiva, 1 šálka polohrubej mú, 1/2 šálky hladkej múky , 4 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Maslo, horkú čokoládu a cukor necháme rozpustiť v mikrovlnke. Občas premiešame. Keď sa nám všetko ropustí na riedku čokoládovú masu, necháme to trocha vychladnúť. \r\nPo vychladnutí zamiešame kakao, múku, prášok do pečiva, vajcia a nakoniec kúsky mliečnej čokolády.( mliečna čokoláda by sa mohla aj rozpustit priamos horkou, malo by to asi rovnaký efekt no ja som to robila takto) \r\nVylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Francúzske toastyPOTREBNÉ PRÍSADY Toastový chclieb 1 vajíčko trocha mlieka 1 balíček vanilkového cukru olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY V miske rozmiešame vajíčko s trochou mlieka a vanilkovým cukrom. Plátky toastového chleba v ňom obalíme a na rozpálenom oleji vyprážame do zlatohneda. Ešte teplé môžme obaliť alebo posypať cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.6.2010, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Rebarborový koláč s posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY * 300 g rebarbora\\r\\n * balíček vanilkového cukru\\r\\n * Posýpka:\\r\\n * 1/2 hrnčeka rozpustené maslo\\r\\n * 1 hrnček polohrubá múka\\r\\n * 1/2 hrnčeka práškový cukor\\r\\n * Cesto:\\r\\n * 1 hrnček prášok do pečiva\\r\\n * 1 a 1/4 hrnčeka hladká múka\\r\\n * 1/2 hrnčeka rozpustené maslo\\r\\n * 3/4 hrnčeka mlieko\\r\\n * 2 žltky\\r\\n * 3/4 hrnčeka práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Rebarboru ošupeme a nakrájame namenšie kocky. Do roztopeného masla primiešame múku, cukor a tým vytvorýme posýpku.\\r\\n\\r\\nŽĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko a rozpustené maslo a ešte trocha prešľaháme . Nakoniec primešame múku a prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto.\\r\\n\\r\\nCesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Posypeme nakrájanou rebarborou, vanilkovým cukrom a nakoniec vopred pripravenou posýpkou. Pečieme pri 150°C 40-45 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Americké palačinky( lievance) podľa NigellyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * 225 g hladkej múky * 1 PL prášku do pečiva * štipka soli * 2 vajcia * 30 g rozpusteného masla * 300 ml vlažného mlieka * 1 PL kryštálového cukru * maslo alebo olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY V nádobe zmiešame mlieko s vajíčkami a vychladeným rozpusteným maslom. Pridáme múku, prášok do pečiva, cukor a vymiešame husté cesto. Necháme odstáť asi 2O minút Na panvici rozpustíme maslo, alebo rozohrejeme olej. Pečieme malé lievančeky.( Keď chceme , môžme cesto trochu zriediť mliekom a piecť tiučnejšie veľké palacinky, no mne to takto vyhovuje viac.) Ked sa nám na vrchnej strane lievanca začnú robiť bublinky je čas otočiť ho. Z druhej strany pečieme asi 4O sekúnd. Podávame potreté džemom, nutelou alebo preliate vanilkovým pudingom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 29.5.2013, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
![]() Talianská pizza MargheritaPOTREBNÉ PRÍSADY * 250g hladkej múky * 20 g droždia * 1 ČL soli * voda podľa potreby Paradajková omáčka : * 5 PL kečupu * paradajkový pretlak malý * bazalka * soľ * čierne korenie * paradajky Na obloženie: * mozarella * strúhaný syr * bazalka čerstvá POSTUP PRÍPRAVY Z múky, droždia, soli a vody vymiesime cesto . Rozdelíme na dve bochníky a odložíme na dve hodiny na teplé miesto, aby cesto vykyslo. Po dvoch hodinách cesto vyberieme. Nevaľkáme ale rukami vytvarujeme kruhy, ktoré potrieme paradajkovou omáčkou ( môže byť aj len kečupom). Obložíme mozarellou, strúhaným syrom a lístkami čerstvej bazalky. Kto chce môže na vrch pridať na štvrtinky rozrezané cherry paradajky. Pečieme pri 300°C asi 10 minút. Cesto sa dá obložiť hociím. nemusí to byť striktne mozarella či iný syr . Ja to robím takto, no ako sa vraví fantázii sa medze nekladú. Paradajková omáčka: V miske zmiešame pretlak, kečup, na kúsky pokrájané paradajky, bazalku, soľ a korenie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |