. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

katarína j. (KAcickaaa) ID 149575
Oblasť: Sobrance
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.4.2010
Naposledy: 22.1.2011 22:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

RYŽA A CESTOVINY

Špagety s hubami a zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

špagety\r\n 2 šampiňóny\r\n 1 paradajka\r\n 3 strúčiky cesnaku\r\n hrášok\r\n 3 PL paradajkového pretlaku\r\n bazalka sušená\r\n soľ\r\n čierne korenie\r\n olivový olej\r\n syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja tak ako ich máme radi.\r\n\r\nNa olivovom oleji osmahneme na kúsky pokrájaný cesnak. Pridáme pokrájané šampióny, hrášok, a na drobné kúsky pokrájané paradajky. Osolíme, okoreníme a dusíme kým hríby nezmäknú.\r\n\r\nPridáme paradajkový pretlak, môžme podliať troškou vody. Nakoniec podľa chuti dokoreníme a pridáme uvarené špagety. Premiešame ich s omáčkou a môžme podávať posypané strúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Totálne čokoládové brownies


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

150g masla, 100 g horkej čokolády, 100 g mliečnej čokolády , 5PL kakaa, 3 šálky kryštálového cukru, 1ČL prášku do pečiva, 1 šálka polohrubej mú, 1/2 šálky hladkej múky , 4 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, horkú čokoládu a cukor necháme rozpustiť v mikrovlnke. Občas premiešame. Keď sa nám všetko ropustí na riedku čokoládovú masu, necháme to trocha vychladnúť. \r\nPo vychladnutí zamiešame kakao, múku, prášok do pečiva, vajcia a nakoniec kúsky mliečnej čokolády.( mliečna čokoláda by sa mohla aj rozpustit priamos horkou, malo by to asi rovnaký efekt no ja som to robila takto) \r\nVylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Francúzske toasty



POTREBNÉ PRÍSADY

Toastový chclieb 1 vajíčko trocha mlieka 1 balíček vanilkového cukru olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

V miske rozmiešame vajíčko s trochou mlieka a vanilkovým cukrom. Plátky toastového chleba v ňom obalíme a na rozpálenom oleji vyprážame do zlatohneda. Ešte teplé môžme obaliť alebo posypať cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.6.2010, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rebarborový koláč s posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

* 300 g rebarbora\\r\\n * balíček vanilkového cukru\\r\\n * Posýpka:\\r\\n * 1/2 hrnčeka rozpustené maslo\\r\\n * 1 hrnček polohrubá múka\\r\\n * 1/2 hrnčeka práškový cukor\\r\\n * Cesto:\\r\\n * 1 hrnček prášok do pečiva\\r\\n * 1 a 1/4 hrnčeka hladká múka\\r\\n * 1/2 hrnčeka rozpustené maslo\\r\\n * 3/4 hrnčeka mlieko\\r\\n * 2 žltky\\r\\n * 3/4 hrnčeka práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Rebarboru ošupeme a nakrájame namenšie kocky. Do roztopeného masla primiešame múku, cukor a tým vytvorýme posýpku.\\r\\n\\r\\nŽĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko a rozpustené maslo a ešte trocha prešľaháme . Nakoniec primešame múku a prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto.\\r\\n\\r\\nCesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Posypeme nakrájanou rebarborou, vanilkovým cukrom a nakoniec vopred pripravenou posýpkou. Pečieme pri 150°C 40-45 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Americké palačinky( lievance) podľa Nigelly


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

* 225 g hladkej múky * 1 PL prášku do pečiva * štipka soli * 2 vajcia * 30 g rozpusteného masla * 300 ml vlažného mlieka * 1 PL kryštálového cukru * maslo alebo olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

V nádobe zmiešame mlieko s vajíčkami a vychladeným rozpusteným maslom. Pridáme múku, prášok do pečiva, cukor a vymiešame husté cesto. Necháme odstáť asi 2O minút

Na panvici rozpustíme maslo, alebo rozohrejeme olej. Pečieme malé lievančeky.( Keď chceme , môžme cesto trochu zriediť mliekom a piecť tiučnejšie veľké palacinky, no mne to takto vyhovuje viac.) Ked sa nám na vrchnej strane lievanca začnú robiť bublinky je čas otočiť ho. Z druhej strany pečieme asi 4O sekúnd.

Podávame potreté džemom, nutelou alebo preliate vanilkovým pudingom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.5.2013, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Talianská pizza Margherita



POTREBNÉ PRÍSADY

* 250g hladkej múky * 20 g droždia * 1 ČL soli * voda podľa potreby Paradajková omáčka : * 5 PL kečupu * paradajkový pretlak malý * bazalka * soľ * čierne korenie * paradajky Na obloženie: * mozarella * strúhaný syr * bazalka čerstvá

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, droždia, soli a vody vymiesime cesto . Rozdelíme na dve bochníky a odložíme na dve hodiny na teplé miesto, aby cesto vykyslo.

Po dvoch hodinách cesto vyberieme. Nevaľkáme ale rukami vytvarujeme kruhy, ktoré potrieme paradajkovou omáčkou ( môže byť aj len kečupom). Obložíme mozarellou, strúhaným syrom a lístkami čerstvej bazalky. Kto chce môže na vrch pridať na štvrtinky rozrezané cherry paradajky. Pečieme pri 300°C asi 10 minút. Cesto sa dá obložiť hociím. nemusí to byť striktne mozarella či iný syr . Ja to robím takto, no ako sa vraví fantázii sa medze nekladú.

Paradajková omáčka: V miske zmiešame pretlak, kečup, na kúsky pokrájané paradajky, bazalku, soľ a korenie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu