
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
POLIEVKY |
Falošná gulášová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g párkov alebo mäkkej klobásy, 40 g masti, 2 cibuľe, 1 lyžička mlatej červenej papriky, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, rasca, 200 g zemiakov, soľ, 3 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY 1. Párky alebo klobásu olúpeme a pokrájame. 2. Na masti opražíme cibuľu a pokrájané párky/klobásy. 3. Zaprášime mlatou červenou paprikou a múkou, zalejeme vodou tak, aby polievka mala správnu hustotu, okoreníme mletým čiernym korením, prisypeme rascu, pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky, osolíme a uvaríme domäkka. 4. Nakoniec dochutíme rozotretým cesnakom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Sladká tvarohová nátierka s banánom a postrúhaným kokosomPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g mäkkého tvarohu, 50 g rastlinného masla, 1 lyžica bieleho jogurtu, 1 lyžica hustej smotany, 1 lyžica citrónovej šťavy, práškový cukor, 1 banán, 2 lyžice postrúhaného kokosu POSTUP PRÍPRAVY V miske na prípravu nátierky vymiešame dohladka rozotrtý mäkký tvaroh s raslinným maslo, bielym jogurtom, hustou smotanou, citrónovou šťavou, práškovým cukrom podľa vlastnej chuti a očisteným banánom rozotretým vidličkou. Všetko dobre premiešame a odložíme na chladné miesto alebo do chladničky na 20 až 30 minút. Vychladenú nátierku zľahka premiešame a natierame na pečivo, sladké pečivo alebo sendvič. Je to tiež veľmi dobré nátierka použiteľná aj na palacinky :) podávame posypané postrúhaným kokosom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Vaječná nátierka s tvrdým syromPOTREBNÉ PRÍSADY 5 natvrdo uvarených vajec, 200 g tvrdého syra na strúhanie, 100 g rastlinného masla, 4 lyžice tatárskej omáčky, 3 strúčky cesnaku, soľ, 1 šalátová uhorka POSTUP PRÍPRAVY Do misky na prípravu nátierky vložíme nahrubo postrúhané natvrdo uvarené vajcia, najemno postrúhaný tvrdý syr, rastlinné maslo, biely jogurt, tatársku omáčku, rozotreté očistené strúčky cesnaku, soľ podľa vlastnej chuti. Takto pripravené suroviny dôkladne premiešame a odložíme na chladné miesto alebo do chladničky na 20 až 30 minút. Vychladenú nátierku potom ešte raz zľahka premiešame a natrieme na pečivo:) Pozor na cesnak a tatárku,aby ste to s nimi neprehnali, lebo nátierka bude potom ťažšia na žalúdok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Nátierka z tuniakaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva tuniaka, 3 mladé cibuľky, 200 g rastlinného masla, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 lyžica horčice, 1 lyžica hustej smotany, soľ, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY 1. Do vhodnej misky na prípravu nátierky vložíme tuniaka. Pridáme nadrobno posekané mladé cibuľky, rastlinné maslo, postrúhané natvrdo uvarené vajcia, horčicu, hustú smotanu, soľ podľa potreby a podľa vlastnej chuti citrónovú šťavu. Všetko dobre premiešame. 2. Natierame na chlieb, pečivo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvová polievka zahustená rozšľahanými vajciamiPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g mrkvy (môžte dať aj viac ak ju máte radi:-) ) 1 cibuľa, rastlinný olej, soľ, vegeta, 4 vajcia, POSTUP PRÍPRAVY 1. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a speníme v rozohriatom oleji. 2. Pridáme očistenú mrkvu, ktorú sme umyli a pokrájali na tenké kolieska. Chvíľu oprážame, podlejeme trochou vody, osolíme, povegetujeme a prikryté krátko podusíme. 3. Potom dolejeme potrebné množstvo vody(na 4porcie) a uvaríme domäkka. 4. Tesne pred dovarením vmiešame vajcia, ktoré sme rozšľahali s trochou soli. 5. Môžme posypať aj posekaným ligurčekom alebo kôprom(ale ja to robievam bez toho) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tuniakové guľky/ fašírky...POTREBNÉ PRÍSADY 3 - 4 stredne veľké zemiaky ,hrnček ovsených vločiek, tuniak v oleji (konzerva- aj dva-podľa vlasnej chuti), strúhanka,vegeta,voda POSTUP PRÍPRAVY 1. Zemiaky so šupkou dáme uvariť do osolenej vody. 2. Zatiaľ čo sa budú variť si vo vode vymiešame vegetu, a zalejeme ňou ovsené vločky asi tak na 20 minút, aby nám napučali. Tej vody dáme tak aby neprevyšovala vločky. Ak dáte náhodou veľa vody, tak si pridajte ešte troška vločiek, alebo ju zlejte. 3. Uvarené zemiaky ošúpte a postrúhajte. Masu zmiešajte s ovsenými vločkami( až po ich napučaní ), pridajte tuniaka z ktorého ste zliali olej a troška strúhanky na zahustenie. 4. Všetko spolu dobre premiešajte, môžte dochiť aj korením. 5. Z hotovej masy urobte najlepšie je fašírky ( aby sa ľahšie prepiekli) a vypražte ich na horúcom oleji. Podávajte so zemiakmi či zemiak. šalátom. DOBRÚ CHUŤ PRAJEM :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.5.2010, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |