. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína Mičianová (katarínaM) ID 148612
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.4.2010
Naposledy: 15.11.2017 7:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 53
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

POLIEVKY

Falošná gulášová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g párkov alebo mäkkej klobásy, 40 g masti, 2 cibuľe, 1 lyžička mlatej červenej papriky, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, rasca, 200 g zemiakov, soľ, 3 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

1. Párky alebo klobásu olúpeme a pokrájame.
2. Na masti opražíme cibuľu a pokrájané párky/klobásy.
3. Zaprášime mlatou červenou paprikou a múkou, zalejeme vodou tak, aby polievka mala správnu hustotu, okoreníme mletým čiernym korením, prisypeme rascu, pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky, osolíme a uvaríme domäkka.
4. Nakoniec dochutíme rozotretým cesnakom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Sladká tvarohová nátierka s banánom a postrúhaným kokosom



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g mäkkého tvarohu, 50 g rastlinného masla, 1 lyžica bieleho jogurtu, 1 lyžica hustej smotany, 1 lyžica citrónovej šťavy, práškový cukor, 1 banán, 2 lyžice postrúhaného kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

V miske na prípravu nátierky vymiešame dohladka rozotrtý mäkký tvaroh s raslinným maslo, bielym jogurtom, hustou smotanou, citrónovou šťavou, práškovým cukrom podľa vlastnej chuti a očisteným banánom rozotretým vidličkou. Všetko dobre premiešame a odložíme na chladné miesto alebo do chladničky na 20 až 30 minút.
Vychladenú nátierku zľahka premiešame a natierame na pečivo, sladké pečivo alebo sendvič. Je to tiež veľmi dobré nátierka použiteľná aj na palacinky :) podávame posypané postrúhaným kokosom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Vaječná nátierka s tvrdým syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

5 natvrdo uvarených vajec, 200 g tvrdého syra na strúhanie, 100 g rastlinného masla, 4 lyžice tatárskej omáčky, 3 strúčky cesnaku, soľ, 1 šalátová uhorka

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky na prípravu nátierky vložíme nahrubo postrúhané natvrdo uvarené vajcia, najemno postrúhaný tvrdý syr, rastlinné maslo, biely jogurt, tatársku omáčku, rozotreté očistené strúčky cesnaku, soľ podľa vlastnej chuti. Takto pripravené suroviny dôkladne premiešame a odložíme na chladné miesto alebo do chladničky na 20 až 30 minút.
Vychladenú nátierku potom ešte raz zľahka premiešame a natrieme na pečivo:)
Pozor na cesnak a tatárku,aby ste to s nimi neprehnali, lebo nátierka bude potom ťažšia na žalúdok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Nátierka z tuniaka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva tuniaka, 3 mladé cibuľky, 200 g rastlinného masla, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 lyžica horčice, 1 lyžica hustej smotany, soľ, citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do vhodnej misky na prípravu nátierky vložíme tuniaka. Pridáme nadrobno posekané mladé cibuľky, rastlinné maslo, postrúhané natvrdo uvarené vajcia, horčicu, hustú smotanu, soľ podľa potreby a podľa vlastnej chuti citrónovú šťavu. Všetko dobre premiešame.
2. Natierame na chlieb, pečivo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvová polievka zahustená rozšľahanými vajciami



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g mrkvy (môžte dať aj viac ak ju máte radi:-) ) 1 cibuľa, rastlinný olej, soľ, vegeta, 4 vajcia,

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a speníme v rozohriatom oleji.
2. Pridáme očistenú mrkvu, ktorú sme umyli a pokrájali na tenké kolieska. Chvíľu oprážame, podlejeme trochou vody, osolíme, povegetujeme a prikryté krátko podusíme.
3. Potom dolejeme potrebné množstvo vody(na 4porcie) a uvaríme domäkka.
4. Tesne pred dovarením vmiešame vajcia, ktoré sme rozšľahali s trochou soli.
5. Môžme posypať aj posekaným ligurčekom alebo kôprom(ale ja to robievam bez toho)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tuniakové guľky/ fašírky...



POTREBNÉ PRÍSADY

3 - 4 stredne veľké zemiaky ,hrnček ovsených vločiek, tuniak v oleji (konzerva- aj dva-podľa vlasnej chuti), strúhanka,vegeta,voda

POSTUP PRÍPRAVY

1. Zemiaky so šupkou dáme uvariť do osolenej vody.
2. Zatiaľ čo sa budú variť si vo vode vymiešame vegetu, a zalejeme ňou ovsené vločky asi tak na 20 minút, aby nám napučali. Tej vody dáme tak aby neprevyšovala vločky. Ak dáte náhodou veľa vody, tak si pridajte ešte troška vločiek, alebo ju zlejte.
3. Uvarené zemiaky ošúpte a postrúhajte. Masu zmiešajte s ovsenými vločkami( až po ich napučaní ), pridajte tuniaka z ktorého ste zliali olej a troška strúhanky na zahustenie.
4. Všetko spolu dobre premiešajte, môžte dochiť aj korením.
5. Z hotovej masy urobte najlepšie je fašírky ( aby sa ľahšie prepiekli) a vypražte ich na horúcom oleji.
Podávajte so zemiakmi či zemiak. šalátom.
DOBRÚ CHUŤ PRAJEM :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.5.2010, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu