. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana B. (hračka) ID 14390
.
mimibazar.sk/hracka
Oblasť: Lučenec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.4.2007
Naposledy: 19.10.2017 19:45
Aktualizácia: 10.12.2015 14:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 118
RODINNÉ FOTOGRAFIE 63
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

MÚČNIKY, POHÁRE

Sušená torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpusy: 400 g kryštálový cukor, 6 bielok, 100 ml voda. Plnka: 6 žĺtok a 2 celé vajíčka , 250 g kryštálový cukor, 50 g kakao, 50 g čokoláda, 500 g maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Sušená torta
Recept je priamo z cukrárskej výroby:
Korpusy: 400 g kryštálový cukor, 6 bielok. Z tohoto cukru 2/3 odoberieme a uvaríme so 100 ml vody na hustý sirup. Vtedy dáme šľahať bielka so zvyšnou 1/3 cukru a keď sú už takmer vyšľahané - ten horúci sirup po tenkom pramienku prilievame ku šľahajúcim sa bielkam. Keď ho všetok vylejeme ešte chvíľu necháme šľahať a potom to necháme vychladnúť.
Na vymastený a pomúčený plech s pečiacim papierom si nastriekame špricňou tvar aký chceme napr. srdce. Urobíme z toho 4 pláty srdiečka a všetky ich dáme sušiť do horúcovzdušnej rúry na cca 50-60 stupňov asi tak na 5 hodín. Potom z nich stiahneme papier a dáme vychladnúť.
Plnka: 6 žĺtok a 2 celé vajíčka šľaháme vo vandlíku nad parou ručným šľahačom a prisýpame do toho 250 g kryštálový cukor. Šľaháme to kým to nezväčší objem a nezahreja sa na 40 stupňov. Potom to odstavíme a pridáme 50 g preosiate kakao a 50 g stopenej varovej čokolády a opatrne premiešame. Necháme vychladnúť a potom do tejto zmesy vmiešame 500 masla (alebo 250 maslo+250 Hera).
Vychladené korpusy plníme opäť špricňou a ukladáme na seba.
Tip: Aby ste mali rovnaké tvary korpusov a pekne to na seba sadlo, nakreslite si rovnaké tvary ceruzkou na papier a potom ho vystrihnite. Nastriekajte bielkovú masu na tieto papiere a dajte sušiť.
Je to pracné ale výsledok stojí za to. U nás sa zjedla za 1 večer s príjemnou návštevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.5.2015, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu