
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nanukové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 300 g práškový cukor, 10 PL čierna káva, 200 g hrubá múka, 100 g mleté orechy, 1 prášok do pečiva, PLNKA: 300 ml mlieko, 6 PL hladká múka, 200 g cukru, 200 g maslo, 1 bal.vanikový cukor, Horká čokolada POSTUP PRÍPRAVY Žltky vymiešame s cukrom, pridáme vychladnutú kávu, múku,orechy a prašok do pečiva.Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme. V 100 ml mlieka rozhabarkujme múku, vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.Zvlášť vymiešame maslo s práškovým a vanikovým cukrom, pridáme kašu a spolu vyšlaháme elektrickým šľahačom. Plnku natrieme na vychladnuté cesto a posypeme horkou čokoládou alebo čokoládou na varene,ktorú ostrým nožom nastrúhame na hobliky. Prajem chutne mlsanie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MedovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladká múka 200 g práškový cukor 2 väčšie vajíčka 1 PL mletá škorica 5 ks zomleté klinčeky 1 PL citrónová šťava 40 g mleté orechy 2 PL medu 1/2 PL soda bikarbóny 1 žĺtok na potretie POLEVA NA OZDOBENIE: 150 g práškový cukor+ 1 bielok POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky vmiešame cukor, orechy, škoricu a klinčeky. Med za stáleho miešania zohrejeme a pridáme sodu biksarbónu. Vznikne pena, ktorú vlejeme do múky. Pridáme vajcia a všetko spolu dobre vypracujeme. Cesto necháme odležať v chlade(najlepšie je urobiť ho deň vopred). Cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku 5-7 mm a ozdobnými formičkami vykrajujeme medovníčky. Poukladáme ich (ďalej od seba) na vymastený plech, potrieme žĺtkom. Niektoré ozdobíme hrozienkami ine orechami podľa uváženia.Upečieme vo vyhriatej rúre. Z bielka ušľaháme sneh a zašľaháme doň preosiaty cukor. Vznikne krémovitá hmota, ktorou ozdobujeme medovníčky podľa vlastnej fantázie. Na ozdobenie staačí mikrotenové vrecúško, na ktorom v rožku urobíme maličkú dieročku. A dielko je hotové, prajem dobré mlsnanie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |