
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča na spôsob bažanta.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY °° 1 kurča°° soľ°° mletá rasca°° maslo°° Na marinádu : °° 1 cibuľa°° 2 strúčky cesnaku°° 1PL korenia kari°° 1PL kečupu°° 1PL plnotučnej horčice°° soľ°° mčk°° 2 zrnká nového korenia°° 2 -3 borievky POSTUP PRÍPRAVY - Kurča umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, posypeme rascou. Mäso uložíme na pekáč a dáme ho do dobre vyhriatej rúry piecť. Pripravíme marinádu : - Do misky dáme nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, korenie karí, kečup, horčicu, trocha soli a čierneho korenia, nové korenie a borievky. Dolejeme vodou a premiešame. - Pred dopečením dáme na každú porciu mäsa kúsok masla a všetko zalejeme marinádou. - Znova dáme do rúry a dopečieme. - Vhodné prílohy : dusená (varená ) ryža, zemiaková kaša ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča v horčicovej omáčke so syrom.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY °°1 kurča°° 70g tuku°° mleté čierne korenie°° mletá červená paprika°° 100 g strúhaného syra°° 200ml biele- ho vína°° 1PL horčice°° 250ml kyslej smotany°° 25g strúhanky°° POSTUP PRÍPRAVY - Umyté a očistené kurča pokrájame na porcie, opražíme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, podle- jeme vodou a zakryté dusíme do mäkka. - Mäso vyberieme a uložíme na pekáč. - Šťavu necháme trocha odpariť, pridáme do nej polovicu syra a pomaly zohrievame, kým sa neroztopí. - Prilejeme víno, pridáme horčicu, rozmiešanú smotanu a za stáleho miešania necháme zovrieť. - Zmes vylejeme na mäso v pekáči, posypeme ho strúhankou a zvyšným syrom a dáme zapiecť. - Vhodné prílohy: zemiaková kaša, knedle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča v cibuľovej omáčke s bazalkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY °° 1 kurča°° 5 väčších cibúľ°° 1 kocka slepačieho bujónu°° 1PL Solamylu°° soľ°° mleté čierne korenie°° gri lovacie korenie°° bazalka°° olej°° POSTUP PRÍPRAVY - Umyté a osušené kurča pokrájame na menšie porcie, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou čerstvou alebo sušenou bazalkou. - V rajnici zohrejeme olej, mäso z obidvoch strán prudko opražíme. - Cibuľu ošúpeme, pokrájeme, pridáme k mäsu, podlejeme vodou, premiešame a zakryté dusíme do mäkka. - Potom mäso vyberieme, do šťavy rozmrvíme bujón a vlejeme Solamyl rozmiešaný v troche vody. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. - Mäso dáme späť do omáčky, už nevaríme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Labužnícke kurčaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšie kura, 1 šálka strúhanky, 3 PL obyčajnej horčice, 1 PL oleja, 1/3 lyžičky soli, 1/3 lyžičky mčk POSTUP PRÍPRAVY - Kurča umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice alebo štvrťky a nasolíme. - Horčicu rozmiešame s olejom, pridáme soľ a korenie a zmesou natrieme ( zvonka ) obe časti kurčaťa. - Necháme ich v chlade niekoľko hodín odležať. - Mäso uložíme do pekáča, podlejeme vodou, vrch mäsa posypeme jemnou strúhankou a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry. Počas pečenia ho občas podlejeme výpekom, prípadne aj podlejeme vodou. - Vhodné prílohy : zemiaková kaša, ryža, kompót ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2010, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zamatové kurča na červenom vínePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY °°1 kurča°°1 cibuľa°°1 stredne veľká červená kapusta°°soľ°°cukor°°rasca°°ocot°°voda°°100ml červeného vína°°olej°°maslo°°mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY - Kurča umyjeme, osušíme, pokrájame a mierne osolíme. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, kapustu na rezančeky. - Pekáč potrieme olejom, rozložíme doň cibuľu, potom kapustu. - Posypeme ju soľou, cukrom, rascou, pokvapkáme octom a všetko premiešame. - Na zmes rozložíme kúsky kurčaťa ( kožou hore ), poprášime ich paprikou, podlejeme trochou vody a dáme piecť. - Pred dokončením dáme na každú porciu mäsa kúsok masla a dopečieme. Ako prílohu dáme parené, kysnuté alebo zemiakové knedle, chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Husacia pečeňPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY °°husacia pečeň (250g )°°100g masla°°2 jablká°°2 paradajky°°50g orechov°°20ml koňaku°°soľ POSTUP PRÍPRAVY - Husaciu pečeň nakrájame, mierne osolíme a opečieme na polovici masla. - Jablká ošúpeme,zbavíme jadier,nakrájame na hrubšie plátky a podusíme na druhej polovici masla. Podlejeme koňakom. - Podávame tak,že na plátok jablka položíme plátok husacej pečienky,prikryjeme plátkom jablka a posy- peme posekanými orechmi. Ozdobíme plátkom paradajky a zelenou petržlenovou vňaťou. - Podávame s dusenou ryžou a so zeleninovou prílohou. - Takto pripravenú husaciu pečeň môžeme podávať aj na studeno s pečivom ako sýte predjedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Cíferská pochúťkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie °° 750g kuracích pŕs°°100g cibule°°100g sterilizovaných šampiónov°°50ml bieleho vína°°100g ríbezlového kompótu (bez šťavy) °°100g oleja°°oregano°°soľ°°4 vajcia°° POSTUP PRÍPRAVY - Umyté a osušené kuracie mäso pokrájame na hrubšie rezance a dobre osolíme. - Cibuľu očistíme,pokrájame nadrobno a orestujeme na horúcom oleji. Pridáme pokrájané mäso a ope- čieme. - K opečenému mäsu pridáme pokrájané šampióny a ríbezlový kompót. Zmes ochutíme oreganom,podle- jeme vínom a dusíme. - Z vajec upečieme tenké omelety ( na 1 osobu 1 vajce ) a naplníme ich mäsovou zmesou. Podávame so zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča ako zajacPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie °°1kurča°°50g údenej slaniny°°2 cibule°°10 strúčkov cesnaku°°1 PL masti°°rasca°°soľ Omáčka čili : °°1 kyslá smotana°°2°PL dmáčky čili°°2 lyžičky chrenu POSTUP PRÍPRAVY - Umyté a osušené kurča pokrájame na porcie a osolíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Potom pridáme 1 PL masti a nadrobno pokrájanú cibuľu,ktorú necháme speniť. - Do tohto uákladu vložíme porcie kurčaťa,posypeme rascou,pridáme pretlačený cesnak,podlejeme vodou a prikryté pomaly dusíme. - Polomäkké kurča preložíme do hlbšieho pekáča aj so šťavou,ktorá sa vytvorila pri dusení, a v horúcej rúre odkryté dopečieme dočervena. Elektrická rúra :195-200°C°° Teplovzdušná rúra :175°C°° Plynová rúra : stupeň 3-4 Čas pečenia : 40 - 50 minút Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2010, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Chili con carnePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie °°500g hovädzieho mäsa°°1 cibuľa°°1lyžička hladkej múky°°2 strúčiky cesnaku°°0,5 lyžičky čili korenia °°1lyžička soli°°mleté čierne korenie°°100ml červeného vína°°1kocka mäsového bujónu°°1konzerva nakrá- janých paradajok°°1konzerva fazule v slanom náleve°°olej POSTUP PRÍPRAVY - Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno ( cesnak posekáme na menšie kúsky).Umyté a osušené mäso pomelieme. - Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu,pridáme pomleté mäso,opražíme a posypeme 1 lyžičkou hladkej múky. - Potom pridáme posekaný cesnak,0,5 lyžičky čili korenia, lyžičku soli a mleté čierne korenie. Podlejeme červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 až 20 minút pod pokrievkou dusíme. - K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú,odkvapkanú fazuľu (podľa chuti môžeme pridať aj malú konzervu kukurice ). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsová roláda s kiviPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY °°400g hovädzieho alebo teľacieho mäsa(stehna) °°3 strúčiky cesnaku°°100g šunky°°3kusy kivi°°1 cibuľa °°50g parmezánu (alebo iného tvrdého syra)°°1PLhrubej múky°°mleté nové korenie°°soľ°°50g masti POSTUP PRÍPRAVY - Mäso natenko vyklepeme,osolíme,okoreníme,posypeme nadrobno posekaným cesnakom. - Na to poukladáme plátky šunky,na kolieska nakrájané olúpané kivi a cibuľu. Túto zmes posypeme postrú- haným parmezánom. - Roládu zavinieme a na masti udusíme domäkka (ak treba podlejeme horúcou vodou). - Ked´ je mäso mäkké,roládu vyberieme,masť posypeme 1PLhrubej múky,dochutíme mletým novým kore- ním,podlejeme vodou a krátko povaríme. - Hotovú roládu pokrájame a polejeme šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2010, 0:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |