
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Sypaný jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY • 2 poháre múka hladká • 2 poháre, detská krupica, alebo múka hrubá • 2 poháre cukor práškový • 1 ks prášok do pečiva • 1 ks cukor vanilkový • 2 kg jablká • 1 ks Her • tuk POSTUP PRÍPRAVY Používam 3 dl pohár. Všetky suroviny okrem jabĺk a Hery si zmiešame v jednej miske. Postrúhame si jablká, s ktorými nešetríme a ani ich nevymačkávame, lebo koláčik bude suchý. Plech vymastíme tukom. Na pekáč rovnomerne vysypeme 2 poháre zmesi. Na túto zmes dáme polovicu jabĺk, aj so šťavou - jablká nežmýkať. Opäť vysypeme rovnomerne po celej ploche 2 poháre zmesi a dáme druhú polovicu jabĺk, ktoré zasypeme poslednými 2 pohármi zmesi. Jablká musia dôkladne zakryť múku, inak koláč bude suchý, preto ak vám jabĺčka zachýbajú, radšej si treba dostrúhať. Lenivosť sa nie vždy vypláca:-) Typ pre vás: Sypkú zmes si rozdelím tak, aby stredná vrstva bola najtučnejšia a spodná zasa najtenšia... Z vlastnej skúsenosti viem, že ked dám spodnú vrstvu príliš hrubú, tak mi ňou jablčka neprejdu a je niekedy suchá... a stredná vrstva môže byť hrubšia, pretože saje vlhkosť aj zo spodných aj z vrchných jablk... Na túto zmes postrúhame rovnomerne Heru a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja pečiem zo začiatku na 250°C a keď koláčik začne voňať, stiahnem na 160°-170°C a pomaly do zlatista dopečiem. Takto vyzerá koláčik po rozkrájaní: ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 15.10.2012, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Orechovo čokoládová pochúťkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec 140 gr mletých vlašských orechov 140 gr práškového cukru 140 gr masla 70 gr strúhanky 2-3 pol. lyžice kakaa Hrozienka Pikantný džem POSTUP PRÍPRAVY V miske vyšľaháme maslo, žľtka a cukor. Pridáme orechy, strúhanku a kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do masy. Dve formy vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Vylejeme cesto, pečieme na 170 st. asi 45 min. Upečené vyklopíme na mriežku, vychladnuté prerežeme po dĺžke, naplníme pikantným džemom. Potrieme čokoládovou polevou. Poleva: 3 pol. lyžice mlieka 2 pol. lyžice cukru 1 pol. lyžica kakaa 50 gr. horkej čokolády 1 kávovú lyžičku masla. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2011, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Vanilkové rožky - zaručene dobrý receptPOTREBNÉ PRÍSADY • 240 g hladkej múky • 160 g masla • 50 g práškového cukru • 100 g pomletých vlašských orechov • 1 žĺtok • práškový cukor + vanilínový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Postup: Z hladkej múky, masla, práškového cukru, mletých vlašských orechov a žĺtka vymiesime hladké cesto, ktoré vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Pečieme na plechu v rúre asi 25 minút, potom ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Uložíme na chladné a suché miesto. Pri okamžitom konzumovaní sú krehulinké, po pár dňoch sa priam rozplývajú na jazyku. Niekedy z cesta tvarujem iba také valčeky, nemusia to byť vždy rožky... Kto má rád hrozienka môže do cesta pridať aj hrozienka, alebo iné sušené nasekané ovocie, čokoladové lupienky.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.12.2012, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |