končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SUŠIENKY "COOKIES" bez prdopeč-uPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g hnedého cukru (alebo bieleho kryštálového cukru), 200 g horkej čokolády, 75 g vlašských orechov, 75 g hrozienok, 100 g masla, 300 g múky - v pomere 80 g špaldovej celozrnnej hladkej múky + 220 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 vanilkový (alebo vanilínový) cukor, štipka soli, 5 g droždia (t.j. kocka o strane cca 1 cm), 1/2 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY V malej miske rozmiešame mlieko, droždie, káv. lyžičku cukru a káv. l. polohr. múky - všetko izbovej teploty a necháme zakryté postáť- vznikne "minikvások". Maslo s cukrom vymiešame. Pridáme vajíčko, vanilkový cukor, premiešame. Pridáme múku, soľ a minikvások. Vypracujeme cesto - pozor bude to hustejšia lepivá hmota a necháme ho cca 1/2 hod postáť zakrytú v teple. Medzitým nasekáme nožom čokoládu, orechy, hrozienka nadrobno a toto všetko potom pridáme do cesta a premiešame. Tvarujeme koláčiky - na to používam nasledovný spôsob: plastovú naberačku na ryžu (s výklopkou) si pomúčim, na lyžičku naberiem cesto, vložím do naberačky, pozatláčam lyžičkou a vyklopím. Potom koláčik múčenou stranou nadol položím na plech vystlaný papierom na pečenie. Naberačku pomúčim vždy pred každým koláčikom a aj lyžičku občas treba očistiť, aby sa nelepilo cesto. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.2.2010, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Osie hniezda z Aďkinho cestaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Osie hniezda vyrobené z cesta podľa Aďkinho receptíku na pečené buchty http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5041 (Adriana B. (Aďka27) ID 32431). To cestíčko je výborné, robila som z neho osie hniezda škoricovo-orechové a boli super, na povrchu chrumkavé, vo vnútri mäkučké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.2.2010, 23:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kalerábová polievka krémová s krutónmiPOTREBNÉ PRÍSADY Polievka: 2 stredne veľké kalerábiky, 2 menšie mrkvičky, maslo, mletá rasca, pšeno na zahustenie, soľ, petržlenová vňať. Krutóny: 2 krajce bieleho chleba, maslo, 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY POLIEVKA: Kaleráb pokrájame na kocky, mrkvu na kolieska. V hrnci rozpustíme maslo (asi osmina masla), osmažíme na ňom kaleráb a mrkvu - krátko poobraciame zeleninu vareškou. Zalejeme horúcou vodou zarovno, pridáme mletú rascu (trošku - tak medzi prsty) a krátko povaríme, kým kaleráb nezmäkne. (kto chce, môže pridať aj list "vegety" - t.j. ligúrček) Potom pridáme za hrsť pšena a chvíľku povaríme, pekne polievku zahustí a je veľmi zdravé. Ponorným mixérom vymixujeme všetko do krémovej konzistencie. Na záver dochutíme soľou a nasekanou petržlenovou vňaťou. KRUTÓNY: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 28.2.2014, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |