. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Žaneta B. (zanetab1) ID 135773
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.2.2010
Naposledy: 6.6.2017 19:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 20
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

MÚČNIKY, POHÁRE

Sacher torta



POTREBNÉ PRÍSADY

130 g maslo, 110 g práškový cukor, 6 vajíčok, 130 g čokolády na varenie + cca 150-200 g čokolády na polevu, 110 g kryštálový cukor, 130 g hladká múka, marhuľový lekvár (v žiadnom prípade iný!!!)

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám z Nemecka a chutí lepšie, ako originál. Vyskúšané :o)))
130 g masla so 110 g práškového cukru a 6 žĺtkami vymiešame do penista. (ja zvyknem ručným mixérom, je to rýchlejšie).
130 g čokolády na varenie rozpustím nad parou a pridám do predchádzajúcej zmesi.
zo 6 bielok a 110 g kryštálového cukru vymiešam tuhú penu a opatrne ju primiešam k už existujúcej zmesi.
potom za opatrného miešania pridám 130 g hladkej múky a celé vylejem do vopred vymastenej a múkou posypanej formy na pečenie torty. Ak použijete väčšiu formu, torta bude nižšia, pri menšej bude vyššia. Pečieme cca 1 hod. pri 180 stupňoch celzia. Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť, avšak ho treba prevrátiť, takže spodná časť bude vrch torty. Pri pečení sa cesto nafúkne a originálna Sacher torta je hladká a rovnomerná, preto ju prevraciam. Ono sa to cesto pri chladení vyrovná, takže nebude hrboľaté zo spodku. Keď cesto vychladlo, rozrežeme ho v polovici (ja si zvyknem označiť hornú a dolnú časť špáradkami, aby som trafila naspäť po rozrezaní. Režem hrubšou niťou, je to rovnomerné.). Potom natrieme stred marhuľovým (a nie iným) lekvárom a zlepíme obe časti. Ak ste cesto piekli v menšej forme, môžete cesto rozrezať 2x a 2x natrieť. Nič tým nepokazíte :o)) Na koniec ju polejem čokoládou (ktorú som medzitým nechala roztopiť v parnom kúpeli). Potom ju nechám už len stuhnúť a hotovo. S tou polevou bude babračka, ale oplatí sa :) A keď máte deti, určite radi pomôžu so zbytočnou polevou :o)))
Tortu podávame so šľahačkou, kto ju nemá rád, torta chutí aj bez nej :o)))
Dobrú chuť :o)
Žaneta

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 20.6.2014, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu