končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Cestovinový šalát s krabími tyčinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, krabie tyčinky, mrazená zelenina, soľ, korenie, tatarka POSTUP PRÍPRAVY uvaríme si cestoviny, udusíme krabie tyčinky a tiež udusíme mraz. zeleninu, všetko necháme vychladnúť, pridáme podľa potreby soľ a korenie a nakoniec tatarku - už len dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Mexické kuracie prsiaPOTREBNÉ PRÍSADY kur. prsia, cibuľa, olej, Bonduelle mexická fazuľka s kukuricou, kečup, môže byť trocha chilli omáčky s ananásom, alebo inej, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku nakrájame, speníme do ružova, pridáme na rezančeky nakrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme, dobre opečieme a pridáme mexickú fazuľku a kečup. Pre chuť milovníkom pikantného chilli. Podávame s ryžou, alebo chlebom.Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč TANGPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:5 vajec,polohr.múku,prášk.cukor,1 prášok do pečiva,troška oleja, Plnka číslo 1: 2 kyslé smotany,2 vanilkove cukry, kompót(jahody,broskyne alebo marhule) Plnka číslo 2: 2 zlaté klasy, tang šumienka lesné ovocie alebo ríbezľová POSTUP PRÍPRAVY 5 žĺtkov vyšlaháme s 5 pol.lyžicami cukru, potom 1 pr. do pečiva zmiešame s 5 pol.lyžicami polohr.múky, pridáme k žltkom s cukrom a dáme k tomu aj sneh z 5 bielkov a trošky soli - na záver prilejeme trošku oleja. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme... Na vychladnuté cesto natrieme 2kyslé smotany zmiešané s vanilkov.cukrom,pokladieme ovocie /najlepšie mahrule/ Uvaríme 2 zlaté klasy so šumienkovou vodou Tang,osladíme podľa potreby.Krásne nám to zhustne. Vychladnuté vylejeme na koláčik a šup na noc do chladničky. HAM... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Juhoslovanský krémešPOTREBNÉ PRÍSADY líst. cesto, orech. cesto: 5 vajec, 20 dkg pr. cukru, 4 lyž. polohr. múky, 8 dkg orechov, 1 pr. do pečiva - vyšľaháme a dáme piecť Plnka: 1/2 l mlieka. 5 lyž. hl. múky, 25 dkg masla, 12 dkg pr. cukru, 1 vanilka, 1,5 dcl rumu POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozdelíme na dva rovnaké diely a upečieme na opačnej strane plechu. Plnku uvaríme a vychladnutú spojíme s maslom. Líst. cesto potrieme plnkou, na to dáme orech. cesto, plnku a líst. cesto. Zaťažíme, necháme oddychovať 12-24 hodín. Potom papkáme... MŇAM... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.4.2008, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zákusok z džúsuPOTREBNÉ PRÍSADY medové pláty /kúpené/, 3 zl. klasy, 1,5 l. dzúsu - pomaranč, 9 lyž. kryšt. cukru, piškóty, ananás kompót /ja dávam mahruľový - je to super chuť/, 3 práškové šľahačky /na ich výrobu treba mlieko/ POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme plnku z troch zl. klasov a 1,5 l. džúsu a 9 lyž. cukru. Na medový plát vylejeme polovicu masy a poukladáme naň piškoty a kompot. Na všetko vylejeme druhú polovicu masy a necháme vychladnúť. Po vychladnutí natrieme vyšľ. šľahačkou. Suprový osviežujúci koláčik. Rýchla príprava... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Strúhaný tvarohový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hl.múky, 250g palmy /al. helie/, 150g pr. cukru, 1 vanilk. cukru, 1/2 pr. do pečiva, 1 žltok, 3 lyž. kakaa, tuk a múka na plech PLNKA: 750g tvarohu, 250g pr. cukru, 1 lyž solamylu /zl. klasu/, 3 žltky, 4 bielky POSTUP PRÍPRAVY Na doske spracujeme múku, pr. cukor a vanilku, pr. do pečiva, žltok a kakao. Cesto uložíme na 30 min do chladničky. Cesto rozdelíme na dve časti, polovicu postrúhame na hrubom strúhadle na plech. Žltky, pr. a vanil. cukor vymiešame do peny, potom pridáme prepasír. tvaroh a solamyl. nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Plnku rozotrieme na postr. cesto v plechu. Na plnku dostrúhame druhú polovicu cesta. Koláč upečieme a papkáme - je senzačný. Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 31.3.2008, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KRÁLIČIE MÄSO |
Králik na smotane s brusnicamiPOTREBNÉ PRÍSADY králik, cesnak, slaninka, cibuľa, koreň. zelenina, bobk. list, nové kor., citron, slivk. lekvár, kryšt. cukor, múka, cukor, ocot, soľ, olej a smotana, brusnice POSTUP PRÍPRAVY Králik sa poopeká na oleji prešpikovaný cesnakom a slaninkou, osolené, okorenené. Maso sa vyberie, do výpeku sa pridá nakrájaná cibuľa a po chvílke najemno nasekaná korenová zelenina, kt. sa tiež opečie. Pridá sa bobkový list, nove korenie, plátky citrona a jedna kávová lyž. slivkového lekváru a ešte dve poliev. lyž. kryšt. cukru. Podliať vodou, vložiť naspať maso a dusiť, kým nie je masko udusené do makka. Potom sa šťava zahustí zásmažkou, podľa potreby dochutí, cukor,ocot, soľ a 33% smotanou. Po odstavení pridať trochu brusníc. Prajem dobrú chuť.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.9.2012, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Blesková trasená tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 smotany na šľahanie, 2 konzervy mandarinkového kompotu, 2 pudingy Dr. Qetker bez varenia Créme Olé /určite nie iné!!!/, hotový korpus z obchodu /kaufland 46,-- Sk napr./ alebo si ho aj upečte POSTUP PRÍPRAVY *do hrnca dáme 2 smotany, 2 pudingy a 2 kompoty aj zo šťavou a dobre pretrasieme /sami zistíte koľko treba triasť, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a trasenie bude ťažšie a ťažšie... *naplníme korpus... *tretiu smotanu vyšľaháme ako zvyčajne a použijeme na ozdobu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.5.2008, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |