
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Ryza s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g dlhozrnej ryze, asi 300 ml zeleninoveho vyvaru, 500 g pokrajanych hub, 1 cibula, jemne pokrajana, 1 bobkovy list, 200 g masla, jarna cibulka, sol, korenie, syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Ryzu preplachneme v studenej vode, nechame odkvapkat. V kastroliku rozohrejem polovicku masla, pridame cibulku, smazime, aby zosklovatela a potom prisypeme ryzu a dokladne premiesame. Zalejeme horucim vyvarom tak, aby bol 1 cm nad ryzou, osolime a pod pokrievkou podusime pokym ryza nezmekne. Asi 20 minut to trva. Dovtedy na druhej casti masla osmazime pokrajanu jarnu cibulku, pridame huby, osolime a pod pokrievkou podusime asi tak dlho ako ryzu, obcas premiesame, aby sa nam huby nepripalili, ak je treba, podlejeme. Uvarenu ryzu vsypeme do misy, v ktorej budeme toto jedlo podavat, premiesame vidlickou, pridame udusene huby s cibulkou, ochutname, ak je treba, dosolime , posypeme petrzlenovou vnatou a struhanym syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Plnka s kuracimi pecienkami pecena v ohnovzdornej mise.POTREBNÉ PRÍSADY 8 rozkov, 5 vajec, 50 g kuracich pecienok, 200 ml mlieka, 1 velka cibula, 1PL oleja, trosku masla na vymastenie formy, hrst petrzlenovej vnate, muskatovy oriesok, sol, korenie POSTUP PRÍPRAVY Na panvici rozohrejeme olej a pridame nadrobno nakrajanu cibulu, restujeme asi 3 minuty, prihodime ocistenu a odblanenu pecienku, pokrajanu na platky - male a opekame este 6 minut, osolime, okorenime a nechame vychladnut. Ruru rozpalime na 180 stupnov. Rozky nakrajame na kocky a vo velkej mise ich prelejeme mliekom. Pridame zltky a pecienku, premiesame. Pridame sneh z bielkov, nakrajanu petrzlenovu vnat a muskatovy oriesok - nastruhany. Opatrne zamiesame a nalejeme do vymastenej ohnovzdornej misy. Povrch vyrovname. Pecieme 20 minut, kym povrch nezozlatne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2012, 15:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s bielou kapustou - nieco na sposob " ala čína"POTREBNÉ PRÍSADY 300 g kuracich prs, 2 struciky cesnaku, 400 g hlavkovej bielej kapusty, 50 g prazenych arasidov, stipka cukru, 1 PL solamylu, 3 PL oleja, sol POSTUP PRÍPRAVY Umyte , osusene maso pokrajame na tensie platky, potrieme zmesou soli, cukru a rozotreteho cesnaku, rozmiesaneho v oleji. Obalime v solamyle aprudko opecieme z oboch stran po 5 min. Pridame na tenke rezance pokrajanu kapustu, podlejeme troskou vody a prikryte dusime asi 10-15 minut. Pred dokoncenim podla chuti prisolime a pokvapkame citronom, kapusta musi zostat chrumkava. Na tanieri posypeme posekanymi arasidami. My toto jedlo zvykneme jest bez prilohy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcova panenka na majorane - minutkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g br. panenky, 1 PL dijonskej horcice, 1 velka cibula, 1 stredne velke kysle jablko, 2 PL oleja, 2 Pl roztopeneho masla, 1 čL suseneho majoranu, 1/2 čl mleteho č. korenia, sol POSTUP PRÍPRAVY Maso umyjeme, osusime, pokrajame na 3 cm hrube platky. Dlanou ich mierne naklepeme, osolime, okorenime a natrieme horcicou. Osupanu cibulu nakrajame na kolieska, umyte jablko aj so supkou na osminky, jadrovnik vykrojime. Cibulu s jablkom udusime na rozohriatom oleji do makka, vyberieme z panvice a odlozime do tepla. Do oleja pridame maslo a maso na nom opekame z kazdej strany asi 1 minutu. Pridame ostatne maslo a dusime zakryte asi 3-4 minuty. Prisypeme v dlaniach rozdrveny majoran, jablko udusene s cibulou, prehrejeme. Podavame so zemiakovou kasou alebo len s hlavkovym salatom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.3.2009, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Domaca majonezaPOTREBNÉ PRÍSADY žltky, olej, sol, korenie, na dochutenie - citronova šťava, dijonska horčica, worcestrova omačka, tabasco - podľa vlastnej chute POSTUP PRÍPRAVY Opatrne oddelime zltky od bilekov, zltky potom v hlbsej miske osolime, pridame cierne korenie, potom metlickou, alebo mixerom na najvysom stupni slahame aspon 5 minut. Do zltkovej masy po kvapkach pridavame olej a stale slahame. Ked sa Vam zda velmi husta, pridame citronovu stavu alebo stipku cukru, potom pridavame ole tenkym pramienkom a stale miesame. Ked sa nam uz zda, ze jej mame tak akurat a aj jej hustota je tak akurat, pridame do zakladneho receptu trosku horcice, posekane uhorky, rozne vnate, tabasco alebo na hrubo mlete korenie roznych farieb. Takto doma urobena majoneza je naozaj SUPER!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Rozpeceny encian alebo plesnivecPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kolecka syra s bielou plesnou na povrchu pozdlzne rozkrojene, rozotrety cesnak , olivy bez kostok, kapary - nemusia byt, 1 rozdrvena chilly papricka, bazalka - najlepsie cerstva, no moze byt aj susena, olej, papier na pecenie, cerstvy alebo opeceny chlieb POSTUP PRÍPRAVY Rozdrvime olivy, kapary, cesnak, chilly, bazalku, vmiesame do oleja. Na plech rozlozime papier na pecenie, na papier ulozime syr reznou stranou hore a pokvapkame cesnakovym olejom. Pod rozohriatym grilom rozpekame 2-3 minuty dozlata. Podavame s cerstvym alebo opecenym chlebom. Ziskame 4 porcie. Mnam! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.1.2009, 10:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Hovadzie karbonatky s nivouPOTREBNÉ PRÍSADY 350g mleteho hovadzieho masa 80g nasekanej nivy 1 najemno nasekana cibula 30g struhanky 1/2 cl susenej salvie (nemusi byt) sol, korenie, zltok, olej POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame maso, syr, cibulu, struhanku, salviu, sol, korenie a zltko tak, aby nam hmota drzala pohromade. Vytvarujeme asi 4 karbonatky a opecieme na rozpalenom oleji. Ak sa Vam nedari ich na panvici prepiect, dopecieme ich v rure, ja to pre istotu davam do rury vzdy. Medzitym ako su v rure prichystam zemiakovu kasu a zeleninovy salat. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pohankove rizoto s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY 200g pohanky 2 cibule 200g sampinonov alebo hrst susenych hribov 1 strucik cesnaku rasca majoran mlete cierne korenie podravka s bylinkami alebo horska sol s bylinkami 150g struhaneho syra olej a sol podla potreby POSTUP PRÍPRAVY Cibulu pokrajame najemno a oprazime na oleji dosklovita, pridame pohanku ( mozeme nahradit jacmennymi krupami ) achvilu poprazime. Zvlast na oleji podusime sampinony (mozeme nahradit susenymi hribami, ktore na pol hodiny namocime do vody) a primesame ich k pohanke. Osolime horskou solou s bylinkami, pridame rascu, ja pouzivam drvenu, mlete korenie, majoran, pretlaceny alebo postruhany cesnak, popripade podravku s bylinkami.Zalejeme dvojnasobnym mnozstvom horucej vody a prikryte udusime do makka. Na tanieri polejeme oprazenou nakrajanou cibulkou a posypeme struhanym syrom podla chuti. Ja pouzivam udene tofu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybie filePOTREBNÉ PRÍSADY 800 g rybieho file, sol, hladka muka, olej cesticko pivove: 3 zltky, 200ml piva, hl muka podla potreby, tuhy sneh z bielkov, sol mliecne: mlieko, vajcia, hladka muka, sol POSTUP PRÍPRAVY File nakrajame na pasiky asi tak 1cm, osolime, obalime v hladkej muke a v pivovom alebo mliecnom cesticku. V rozohriatom oleji vyprazame dozlatista. Podavame s varenymi zemiakmi a zeleninovym salatom. Velmi jednoducha priprava, efektny vysledok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Drzkova polievka z hlivyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hlivy 2 cibule voda olej vegeta bez glutamanu mleta cervena paprika majoranka 2 struciky cesnaku 1 pl hl muky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame na uzke pasiky nakrajanu hlivu a dusime. Potom zamiesame papriku a hned zalejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Pridame vegetu bez glutamanu, roztlaceny al postruhany cesnak a majoranku.Polievku nechame kratko prevriet a za staleho miesania ju zahustime mukou - hladkou. Jednoduche a zdrave, dostupne aj v zime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2011, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |