. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Erika S. (Erika121160) ID 132795
Oblasť: Partizánske
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2010
Naposledy: 10.6.2019 14:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

CUKROVINKY

Ľadové kolieska.



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 500 g hladkej múky, 300 g tuk, 200 g práškový cukor, 150 g mleté orechy, na špic noža rýchlej sódy ( Salajka, Jelenia soľ ), 1 KL škorice, 2 PL citrónovej šťavy. Krém : 2,5 dcl mlieka, 30 g hladká múka, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtka, 120 g maslo, 100 g práškový cukor. Poleva : 200 g práškový cukor, citrónová šťava ( alebo citrónová poleva Dr. Oetker - pripraviť podľa návodu ).

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme nelepivé cesto. Vyvaľkať na cca 3 - 5 mm, vykrajovať kolieska a upiecť do zlata na papieri na pečenie.
Z mlieka, múky, vanilky a žĺtkov uvaríme kašu. Vychladiť. Maslo vymiešať s cukrom a spojiť s vychladnutou kašou - musia mať rovnakú teplotu. Krémom spájame kolieska a vrch potrieť citrónovou polevou.
Poleva - dobre vymiešať preosiaty cukor s citrónovou šťavou alebo jadnoduchšia varianta - hotová poleva od Dr. Oetkera - jednu lyžicu vody nahradiť citrónovou šťavou.

Starý rodinný recept, žiadne moje Vianoce bez ľadových koliesok neboli - a to je už veľa rokov !

Nech chutia aj Vám. ŠŤASTNÉ A VESELÉ !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2013, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Šuhajdy.



POTREBNÉ PRÍSADY

Čokoláda : 1 Cera, 100 g kakao, 250 g práškový cukor - roztopiť. Plnka : 100 g mleté orechy, 100 g hrozienka, 100 g nakrájané želé cukríky ( Figaro - tvar ovocia obalené v cukre,, je balené po 200 g, pokojne ich môžete dať všetky , nedávajte gumové cukríky! ), 300 g práškový cukor, 50 g maslo, 0,5 dcl silná káva, 0,5 dcl mlieko. Toto všetko za stáleho miešania dáme prevariť. Odstaviť, vychladiť. Do prechaladeného pridať podľa chuti rum.

POSTUP PRÍPRAVY

Do košíčkov dáme za lyžičku čokolády, nechať stuhnúť. Na čokoládu lyžičku plnky a zaliať lyžičkou ( alebo trošku viac ) čokolády. Ozdobiť - mandla, orech, lentilka, cukríčky...

Z tohto množstva je asi 60 - 80 ks - podľa veľkosti košíčkov.

Receptov na šuhajdy je tu veľa, ale tieto sú trochu iné a veľmi chutné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

HARLEKÝN - môj - výborný



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta - 5 žĺtkov do peny s 5 PL pr. cukru, 4 PL polohrubá múka, 1 PL kakao, 1 pr. do peč., sneh. Tmavý krém - 2 dcl. plnotučné mlieko, 10 dkg. várovej čokolády, 12,5 dkg masla. Biely krém - 4 dcl plnotučné mlieko, 20 dkg stužený tuk ( CERA ), 10 dkg masla, 1 žĺtok, 9 dkg kryšt. cukor, 1 van. cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si pripravíme krémy.

Tmavý krém : všetky suroviny rozpustiť - nie variť ! , dať na 3 min. šľahať do mixéra, odložiť na 24 hod. do chladničky. Mixovať vo vysokej nádobe mixéra, nie šľahať !

Biely krém : postup ako pri tmavom kréme.

Na druhý deň upiecť piškótu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Naše medovníky hneď a stále mäkké.



POTREBNÉ PRÍSADY

1000 g hladkej múky, 500 g medu, 300 g kryšt. cukru, 250 ml vody, 2 vajcia, 1 KL perníkového korenia, 20 g sódy bik., polovička Palmarinu (musí byť tento tuk, iný nie ).

POSTUP PRÍPRAVY

Med, vodu, cukor a Palmarin prevariť. Ešte horúce spracovať s múkou. Do mierne vychladnutého pridať vajcia, perníkové korenie a sódu zmiešanú s troškou múky, ktorú sme si z toho kila odložili. Vypracovať a nechať 5 hod. odpočívať v chlade. Rozvaľkať na 5 mm a vykrajovať. Potriť rozšľahaným vajcom. Piecť na vymastenom plechu alebo na papieri v horúcej rúre. Po upečení ešte raz potrieť vajcom.
Zdobiť ľubovolne.
Recept je z brožúrky Recepty medových výrobkov, ktorú vydal Slovenský zväz včelárov v r. 1988. Odvtedy iné medovníčky nerobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2010, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu