končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
CUKROVINKY |
Ľadové kolieska.POTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 500 g hladkej múky, 300 g tuk, 200 g práškový cukor, 150 g mleté orechy, na špic noža rýchlej sódy ( Salajka, Jelenia soľ ), 1 KL škorice, 2 PL citrónovej šťavy. Krém : 2,5 dcl mlieka, 30 g hladká múka, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtka, 120 g maslo, 100 g práškový cukor. Poleva : 200 g práškový cukor, citrónová šťava ( alebo citrónová poleva Dr. Oetker - pripraviť podľa návodu ). POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme nelepivé cesto. Vyvaľkať na cca 3 - 5 mm, vykrajovať kolieska a upiecť do zlata na papieri na pečenie. Z mlieka, múky, vanilky a žĺtkov uvaríme kašu. Vychladiť. Maslo vymiešať s cukrom a spojiť s vychladnutou kašou - musia mať rovnakú teplotu. Krémom spájame kolieska a vrch potrieť citrónovou polevou. Poleva - dobre vymiešať preosiaty cukor s citrónovou šťavou alebo jadnoduchšia varianta - hotová poleva od Dr. Oetkera - jednu lyžicu vody nahradiť citrónovou šťavou. Starý rodinný recept, žiadne moje Vianoce bez ľadových koliesok neboli - a to je už veľa rokov ! Nech chutia aj Vám. ŠŤASTNÉ A VESELÉ ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2013, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Šuhajdy.POTREBNÉ PRÍSADY Čokoláda : 1 Cera, 100 g kakao, 250 g práškový cukor - roztopiť. Plnka : 100 g mleté orechy, 100 g hrozienka, 100 g nakrájané želé cukríky ( Figaro - tvar ovocia obalené v cukre,, je balené po 200 g, pokojne ich môžete dať všetky , nedávajte gumové cukríky! ), 300 g práškový cukor, 50 g maslo, 0,5 dcl silná káva, 0,5 dcl mlieko. Toto všetko za stáleho miešania dáme prevariť. Odstaviť, vychladiť. Do prechaladeného pridať podľa chuti rum. POSTUP PRÍPRAVY Do košíčkov dáme za lyžičku čokolády, nechať stuhnúť. Na čokoládu lyžičku plnky a zaliať lyžičkou ( alebo trošku viac ) čokolády. Ozdobiť - mandla, orech, lentilka, cukríčky... Z tohto množstva je asi 60 - 80 ks - podľa veľkosti košíčkov. Receptov na šuhajdy je tu veľa, ale tieto sú trochu iné a veľmi chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
HARLEKÝN - môj - výbornýPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta - 5 žĺtkov do peny s 5 PL pr. cukru, 4 PL polohrubá múka, 1 PL kakao, 1 pr. do peč., sneh. Tmavý krém - 2 dcl. plnotučné mlieko, 10 dkg. várovej čokolády, 12,5 dkg masla. Biely krém - 4 dcl plnotučné mlieko, 20 dkg stužený tuk ( CERA ), 10 dkg masla, 1 žĺtok, 9 dkg kryšt. cukor, 1 van. cukor. POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si pripravíme krémy. Tmavý krém : všetky suroviny rozpustiť - nie variť ! , dať na 3 min. šľahať do mixéra, odložiť na 24 hod. do chladničky. Mixovať vo vysokej nádobe mixéra, nie šľahať ! Biely krém : postup ako pri tmavom kréme. Na druhý deň upiecť piškótu. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Naše medovníky hneď a stále mäkké.POTREBNÉ PRÍSADY 1000 g hladkej múky, 500 g medu, 300 g kryšt. cukru, 250 ml vody, 2 vajcia, 1 KL perníkového korenia, 20 g sódy bik., polovička Palmarinu (musí byť tento tuk, iný nie ). POSTUP PRÍPRAVY Med, vodu, cukor a Palmarin prevariť. Ešte horúce spracovať s múkou. Do mierne vychladnutého pridať vajcia, perníkové korenie a sódu zmiešanú s troškou múky, ktorú sme si z toho kila odložili. Vypracovať a nechať 5 hod. odpočívať v chlade. Rozvaľkať na 5 mm a vykrajovať. Potriť rozšľahaným vajcom. Piecť na vymastenom plechu alebo na papieri v horúcej rúre. Po upečení ešte raz potrieť vajcom. Zdobiť ľubovolne. Recept je z brožúrky Recepty medových výrobkov, ktorú vydal Slovenský zväz včelárov v r. 1988. Odvtedy iné medovníčky nerobíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2010, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |