
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
NÁTIERKY |
![]() Fantastická pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 uvarené stredne veľké zemiaky v šupke, 2 vajíčka uvarené na tvrdo, 1 cibuľka, 2-3 sterilizované uhorky, mäkká saláma príp. kabanos, majonéza, horčica, soľ, MČK, ocot, prášk. cukor POSTUP PRÍPRAVY Táto pomazánka mi pripomína klasický majonézový šalát v pomazánkovej podobe, ale na čerstvom pečive alebo hrianke priam úžasná. Ja dávam suroviny podľa oka a hlavne podľa toho pre koľko ľudí. Toto množstvo je pre cca. 4 osoby.\r\n\r\nVychladnuté zemiaky postrúhame na jemno, vajíčka a salámu na hrubšie /tak ako sa jablká strúhajú/, cibuľu a uhorky nakrájame na malé kocky. Kto má rád pikantné, kľudne môže pridať feferónku. Ochutíme soľou, korením, troškou prášk. cukru a pár kvapkami octu. Celé to spojíme majonézou a už stačí dodať len dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Párkový guláš s fazuľouPOTREBNÉ PRÍSADY 400g párkov /najlepšie pikantnejších typu spišské/, 1 konzerva fazule /tí čo majú dosť času a fazule ako ja, si ju môžu uvariť a potom pridať podľa receptu/, 2 cibule, malý rajčinový pretlak, zemiaky, 3 strúčky cesnaku, 1 zeleninová paprika, feferónka /podľa chuti/, majoránka, tymián, soľ, MČK, olej, vývar POSTUP PRÍPRAVY Tento recept bol kedysi dávno uverejnený v jednom kalendári a my sme si ho dosť obľúbili. Keďze som tu nič podobné nenašla, podelím sa s Vami o recept. Dúfam, že bude chutiť tak ako nám.\\r\\n\\r\\nNa troche oleja si osmažíme párky pokrájané na kolieska, vyberieme ich a na tom istom oleji osmažíme kolieska cibule a papriky. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, tiež trochu osmažíme, pridáme pretlak, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké pridáme fazuľu /z konzervy alebo svoju uvarenú aj s tým fazuľovým vývarom/, feferónku, korenie, dosolíme podľa chuti a varíme ešte cca. 5 min. Nakoniec pridáme osmažené párky, pretlačený cesnak, majoránku, tymián a odstavíme z ohňa. Podávame s chlebom alebo posúchom, najlepšie takým doma upečeným. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |