. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491
Oblasť: Partizánske
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.3.2007
Naposledy: 12.2.2023 9:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 15
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

CHUŤOVKY

Slaná trojhranka / podľa Janky T./


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Uvedené v Jankinom recepte

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa Janky - ďakujem za inšpiráciu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.7.2009, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orechovo- čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Len pre inšpiráciu

POSTUP PRÍPRAVY

Len pre inšpiráciu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.12.2007, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

„Slané pečivo – vegetky“



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 45 dkg polohrubej múky, 25 dkg tuku, 1 malá lyž. práškového cukru, 2 malé lyž. soli, 1 malá lyž. prášku do pečiva, 2 dcl mlieka.
Plnka: 25 dkg masla Helia, 20 dkg tvrdého syra, 1 malá lyž. červenej papriky, 2 malé lyž. preosiatej vegety.

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad na cesto vypracujeme jemné vláčne cesto, ktoré rozdelíme na 6 rovnakých bochníkov .

Do zmäknutého tuku pridáme postrúhaný syr, papriku a vegetu. Dobre vymiešame. Každý bochník natenko rozvaľkáme, potrieme plnkou, stočíme ako roládu, necháme stuhnúť 24 hodín. Potom rolády pokrájame na tenké plátky, poukladáme na suchý plech ďalej od seba a upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia roláda s Wellnes plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 tenšie kuracie rezne á 100 g, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžičku mletej papriky sladkej, 1 zrelé avokádo, 1 zrelú papáju, 2 rezy čerstvého ananásu, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 10 lístkov bazalky jemne roztretých, 2 lyžice oleja, 2 dl zeleninového bujónu, 1 lyžičku karí korenia, soľ, mleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Avokádo a papáju olúpeme a prekrojíme na polovice, odkôstkujeme a z každého jednu polovicu nakrájame na malé kocky. Očistíme ananás a jeden rez nakrájame tiež na kocky druhý na polovicu. Roztlačíme cesnak dáme do misky, pridáme ovocie nakrájané na kocky, sójovú omáčku, šťavu z citróna, bazalku, petržlen, dochutíme soľou a mletým korením. Každý rezeň natrieme ovocnou masou, zrolujeme a uzatvoríme špáradlom. Rozohrejeme olej na panvici a roládu osmažíme dozlata. Vyberieme, posypeme paprikou a dáme prikryté do zohriatej rúry. Do panvice dáme bujón, karí a zvyšok ovocnej masy, dopečené rolády .Zvyšok papáje, ananásu a avokáda použijeme na dekoráciu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Zemiaková pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

3 stredne veľké zemiaky, soľ, olivový olej, 2 papriky, 3 paradajky, 2 natvrdo uvarené vajcia, 50 g šunky, 50 g tvrdého syra.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené zemiaky postrúhame na hrubšom strúhadle, rovnomerne rozložíme na panvicu potretú olivovým olejom, osolíme, okoreníme, prikryjeme a necháme chvíľu podusiť. Potom na zemiaky poukladáme kolieska paradajok, papriky, natvrdo uvarené vajcia, na rezance pokrájanú šunku. Prikryjeme a ďalej dusíme. Pred dokončením posypeme postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 lístkové cesto
Plnka:

4 žĺtky, 0,5 l mlieka, 0,5 dl oleja, 750 g tvarohu, 1 vrecúško pudingového prášku, 1 vrecúško vanilkového cukru, 150 g práškového cukru,

Bielkový sneh:
3 lyžice kryštálového cukru, 3 bielky

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Cesto rozvaľkáme a uložíme ho do hlbšieho plechu. Suroviny na plnku rozmixujeme a vylejeme na surové cesto. Dáme piecť. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme nad parou sneh. Natrieme ho pred dopečením na koláč a dopečieme. Krájame po vychladnutí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.3.2007, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový závin s marcipánom



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g lístkového cesta, 750 g kyslejších jabĺk, 1 vrecúško hrozienok namočených v rume, 200 g marcipánovej hmoty, múku na vysypanie dosky, 100 g posekaných lieskových orieškov, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 bielok, 1 žĺtok, práškový cukor, 1 lyžičku škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

1/5 lístkového cesta si odložíme na ozdobenie. Z väčšej časti cesta vyvaľkáme plát na hrúbku asi 3 mm. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na tenké plátky. Zmiešame ich s orieškami, hrozienkami, vanilkovým cukrom a škoricou. Jablkovú hmotu rovnomerne navrstvíme na plát cesta. Posypeme postrúhanou marcipánovou hmotou. Bočné okraje preložíme, aby sa nám jablká nevysypali a urobíme závin, ktorý preložíme na pekáč. Závin potrieme žĺtkom. Z časti lístkového cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3 mm a ozdobným kolieskom z neho nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm. Pásikmi vytvoríme na závine mriežku. Ozdobený závin potrieme bielkom. Závin pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30 minút. Upečený závin posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2009, 10:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ananásovo tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g polohrubej múky, 150 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce. Plnka: 4 vajcia, 1- 2 ananásové kompóty, 100 g práškového cukru, 500 g tvarohu, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 citrón, 50 g hladkej múky, 2 dl šľahačkovej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, maslo, práškový cukor a vajce zmiešame. Dobre vymieseným cestom vystelieme plech (formu) a odložíme do chladničky. Ananás scedíme, 4 vajcia s cukrom vymiešame do peny (môžeme použiť mixér), primiešame tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru, smotanu a múku. Dobre vymiešame (vymixujeme) a nalejeme na cesto v plechu. Kockami ananásu rovnomerne posypeme plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 až 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu