. .. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Anita M. (kijjarka) ID 124533
.
Oblasť: Nové Zámky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.11.2009
Naposledy: 26.8.2020 9:08
Aktualizácia: 22.7.2020 20:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 13
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 37
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

MRAMOROVY koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

6ks vajcia,3dcl cukor kryštál,0,5 l múka polohrubá,2dcl olej,2dcl voda,1 prášok do pečiva. Poleva na koláč: 1šľahačka prášková,2 cukor vanilkový,400g pochúťková smotana kyslá 16%

POSTUP PRÍPRAVY

Chuťovo výborný a jednoduchý!!!
6 bielkov vyšľaháme s cukrom do tuha a postupne pridávame žĺtky, olej, vodu a do vyšľahanej masy pridáme múku s práškom do pečiva. Hotovú masu treba rozdeliť na dve časti. Do prvej časti pridáme 2 polievkové lyžice polohrubej múky. Do druhej časti pridáme 2 polievkové lyžice kakaa. Na vymastený plech dávame do stredu plechu po 2 lyžice masy (raz tmavú, raz bielu), upečieme a na horúci koláč dáme džem (môže byť aj ovocie) a rozotrieme. Necháme vychladnúť.
POLEVA:
Šľahačku vyšlaháme pridáme pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom, potom to dáme na koláč a posypeme čokoládou, alebo grankom (kakaom).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks brokolica 3 ks zemiaky 1 ks cibuľa olej trocha mlieka 1/2 balenia smotana na šľahanie podľa chuti vegeta podľa chuti sol

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájanú na jemno si opražíme na oleji (v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, naružičkovanú brokolicu a spolu pražíme.Asi po 5 minútach podlejeme vodou, osolíme a pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky. Spolu dusíme, okoreníme a pridáme vegetu.Keď brokolica a zemiaky dostatočne zmäkli, odoberieme Vývar pridáme mlieko a 1/2 šlahačky. Poriadne zamiešame. Vylejeme vývar naspäť k brokolici, povaríme a na chvíľu stiahneme z ohňa.Tyčovým mixérom rozmixujeme celú zmnes, podľa hustoty pridáme ešte mlieko. Opäť vrátime na oheň a privedieme k varu. Podávame s opraženým chlebíkom na kocky.Výhoda tohoto receptu spočíva v tom, že brokolicu môžeme nahradiť mrkvou, karfiólom, kalerábom..proste zdravou zeleninkou.
Dobrú CHUT!!!!! :) :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2014, 17:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáca zmrzilna



POTREBNÉ PRÍSADY

Sladkú smotanu, kyslú smotanu, 250 g jahôd alebo iného ovocia, 3 lyžice práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do ručného šľahača dáme obe smotany, ovocie, cukor a všetko spolu vyšľaháme a dáme do nanukových foriem

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodová zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

30dkg čerstvých jahôd,13dkg kryštálového cukru,1lyžíc citrónové šťavy,150ml smotany, 50ml mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Jahody rozmijxueme,pridáme ostatné prísady,zamiešame.Dáme do mrazáku!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia,200 g práškového cukru,200 g hladkej múky,1 vanilínový cukor,1 dcl vlažnej vody,1 dcl oleja,pol prášku do pečiva,kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame práškový cukor, 4 žĺtka, vodu a vanilínový cukor do penista, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a na záver pevný sneh zo 4 bielkov. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy nalejeme 2/3 cesta, 1/3 cesta vymiešame s kakaom a doplníme do formy. Zľahka vidličkou špirálovito vmiešame. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút, vyberieme z formy a zľahka posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.3.2013, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pudingový jahodový piškot



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:5vajce,180g cukor,5lyžíc oleja,200g hladkej múky,1lyžička kypriaceho prášku do pečiva.\r\nPuding:1lmlieka,5lyžíc cukru,2vrecká van.pudingového prášku.\r\nželé:2vrecká červeného trotového želé,5lyžíc cukru.\r\nPLUS čerstvé jahody,sekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia ušlaháme scukrom do peny,vmiešame olej a múku spráškom do pečiva.Cesto nalejem na plech vystlatý spapierom a pečenie a upečieme do ružova vrúre vyhriatej na 200C.Necháme vychladnút.Zmlieka,zcurku a z pudingových prášok uvaríme puding a ešte horúci nalejeme na vychladnuý piškot.Na puding naukladáme čerstvé jahody.želé pripravíme podla návodu na vrecku,odstavíme z ohna,chvilu miešame a až prestane byt vriace,rovnomerne ho nalejeme na jahody.Necháme stuhnút.Dáme do chladničky,povrch posypeme orechmi!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.4.2013, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

RAFAELLOOOOOOOO ***



POTREBNÉ PRÍSADY

250g sušené mlieko,12,5dkg kryštálový cukor,10dkg maslo,kokosová múčka,0,75dl voda,mandle.

POSTUP PRÍPRAVY

Do studenej vody pridáme kryštálový cukor varíme 5 minút.Necháme vychladnúť.
25 dkg sušeného mlieka,maslo a vychladnutý sirup spolu premiešame a vypracujeme.Necháme stuhnúť.Robíme malé guľky,do ktorých dáme mandľu.Guľky vygúľame v kokose a naukladáme do papierového košíčka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.5.2013, 1:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Medvedie Labky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:250 g polohrubej múky ,125 g masla alebo Hery ,125 g práškového cukru,125 g kokosovej múčky ,1vajce,1 balíček Vanilínového cukru,1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva,štipka soli Na ozdobenie: práškový cukor na posypanie,1 balíček Polevy tmavej

POSTUP PRÍPRAVY

Na prípravu cesta maslo, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokos, vajce a vanilínový cukor prepracujeme do hladka.Cesto rovnomerne rozdelíme na menšie kúsky (asi veľkosti menšieho orechu – záleží na formičkách, ktoré máme k dispozícii). Jednotlivé kúsky vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na medvedie labky. Formičky ukladáme na plech natesno smerom hore. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení vyklopíme labky z formičiek, posypeme práškovým cukrom a konce namáčame v poleve, ktorú sme vybrali zo sáčku a roztopili vo vodnom kúpeli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Moja kura na smotanke



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme-1kurča, 50g masla,250g šampiňónov,150g cibule,1 dl smotany,1 lyžica múky,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Kurča očistíme a pokrájame na kúsky.V antikorovom pekáči rozpustíme maslo a na ňom opekáme kúsky kurčaťa zo všetkých strán. Dáme pozor, aby sa maslo nepripaľovalo. Do zlata opečené kurča posolíme, pridáme jemne pokrájanú cibuľu, ktorú predtým trochu zapeníme na masle a vhodíme do toho očistené, ale neolúpané šampiňóny, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme.Keď je kurča hotové, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme všetko krátko prejsť varom.
Podávame v dobre vyhriatej mise. Kung-pao a ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Medvedie labky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 250 g polohrubej múky 125 g masla alebo Hery 125 g práškového cukru 125 g kokosovej múčky 1vejce 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker štipka soli Na ozdobenie: práškový cukor na posypanie 1 balíček Polevy tmavej Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm) formičky na medvedie labky

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:
Na prípravu cesta maslo, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokos, vajce a vanilínový cukor prepracujeme do hladka.Cesto rovnomerne rozdelíme na menšie kúsky (asi veľkosti menšieho orechu – záleží na formičkách, ktoré máme k dispozícii). Jednotlivé kúsky vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na medvedie labky. Formičky ukladáme na plech natesno smerom hore. Pečieme v predhriatej rúre.Po upečení vyklopíme labky z formičiek, posypeme práškovým cukrom a konce namáčame v poleve, ktorú sme vybrali zo sáčku a roztopili vo vodnom kúpe

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
© 2004-2020 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt