
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() MRAMOROVY koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 6ks vajcia,3dcl cukor kryštál,0,5 l múka polohrubá,2dcl olej,2dcl voda,1 prášok do pečiva. Poleva na koláč: 1šľahačka prášková,2 cukor vanilkový,400g pochúťková smotana kyslá 16% POSTUP PRÍPRAVY Chuťovo výborný a jednoduchý!!! 6 bielkov vyšľaháme s cukrom do tuha a postupne pridávame žĺtky, olej, vodu a do vyšľahanej masy pridáme múku s práškom do pečiva. Hotovú masu treba rozdeliť na dve časti. Do prvej časti pridáme 2 polievkové lyžice polohrubej múky. Do druhej časti pridáme 2 polievkové lyžice kakaa. Na vymastený plech dávame do stredu plechu po 2 lyžice masy (raz tmavú, raz bielu), upečieme a na horúci koláč dáme džem (môže byť aj ovocie) a rozotrieme. Necháme vychladnúť. POLEVA: Šľahačku vyšlaháme pridáme pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom, potom to dáme na koláč a posypeme čokoládou, alebo grankom (kakaom). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Brokolicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks brokolica 3 ks zemiaky 1 ks cibuľa olej trocha mlieka 1/2 balenia smotana na šľahanie podľa chuti vegeta podľa chuti sol POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájanú na jemno si opražíme na oleji (v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, naružičkovanú brokolicu a spolu pražíme.Asi po 5 minútach podlejeme vodou, osolíme a pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky. Spolu dusíme, okoreníme a pridáme vegetu.Keď brokolica a zemiaky dostatočne zmäkli, odoberieme Vývar pridáme mlieko a 1/2 šlahačky. Poriadne zamiešame. Vylejeme vývar naspäť k brokolici, povaríme a na chvíľu stiahneme z ohňa.Tyčovým mixérom rozmixujeme celú zmnes, podľa hustoty pridáme ešte mlieko. Opäť vrátime na oheň a privedieme k varu. Podávame s opraženým chlebíkom na kocky.Výhoda tohoto receptu spočíva v tom, že brokolicu môžeme nahradiť mrkvou, karfiólom, kalerábom..proste zdravou zeleninkou. Dobrú CHUT!!!!! :) :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2014, 17:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáca zmrzilnaPOTREBNÉ PRÍSADY Sladkú smotanu, kyslú smotanu, 250 g jahôd alebo iného ovocia, 3 lyžice práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Do ručného šľahača dáme obe smotany, ovocie, cukor a všetko spolu vyšľaháme a dáme do nanukových foriem ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 30dkg čerstvých jahôd,13dkg kryštálového cukru,1lyžíc citrónové šťavy,150ml smotany, 50ml mlieko POSTUP PRÍPRAVY Jahody rozmijxueme,pridáme ostatné prísady,zamiešame.Dáme do mrazáku!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
BábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,200 g práškového cukru,200 g hladkej múky,1 vanilínový cukor,1 dcl vlažnej vody,1 dcl oleja,pol prášku do pečiva,kakao POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame práškový cukor, 4 žĺtka, vodu a vanilínový cukor do penista, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a na záver pevný sneh zo 4 bielkov. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy nalejeme 2/3 cesta, 1/3 cesta vymiešame s kakaom a doplníme do formy. Zľahka vidličkou špirálovito vmiešame. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút, vyberieme z formy a zľahka posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.3.2013, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Pudingový jahodový piškotPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto:5vajce,180g cukor,5lyžíc oleja,200g hladkej múky,1lyžička kypriaceho prášku do pečiva.\r\nPuding:1lmlieka,5lyžíc cukru,2vrecká van.pudingového prášku.\r\nželé:2vrecká červeného trotového želé,5lyžíc cukru.\r\nPLUS čerstvé jahody,sekané orechy POSTUP PRÍPRAVY Vajcia ušlaháme scukrom do peny,vmiešame olej a múku spráškom do pečiva.Cesto nalejem na plech vystlatý spapierom a pečenie a upečieme do ružova vrúre vyhriatej na 200C.Necháme vychladnút.Zmlieka,zcurku a z pudingových prášok uvaríme puding a ešte horúci nalejeme na vychladnuý piškot.Na puding naukladáme čerstvé jahody.želé pripravíme podla návodu na vrecku,odstavíme z ohna,chvilu miešame a až prestane byt vriace,rovnomerne ho nalejeme na jahody.Necháme stuhnút.Dáme do chladničky,povrch posypeme orechmi!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.4.2013, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() RAFAELLOOOOOOOO ***POTREBNÉ PRÍSADY 250g sušené mlieko,12,5dkg kryštálový cukor,10dkg maslo,kokosová múčka,0,75dl voda,mandle. POSTUP PRÍPRAVY Do studenej vody pridáme kryštálový cukor varíme 5 minút.Necháme vychladnúť. 25 dkg sušeného mlieka,maslo a vychladnutý sirup spolu premiešame a vypracujeme.Necháme stuhnúť.Robíme malé guľky,do ktorých dáme mandľu.Guľky vygúľame v kokose a naukladáme do papierového košíčka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.5.2013, 1:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Medvedie LabkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto:250 g polohrubej múky ,125 g masla alebo Hery ,125 g práškového cukru,125 g kokosovej múčky ,1vajce,1 balíček Vanilínového cukru,1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva,štipka soli Na ozdobenie: práškový cukor na posypanie,1 balíček Polevy tmavej POSTUP PRÍPRAVY Na prípravu cesta maslo, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokos, vajce a vanilínový cukor prepracujeme do hladka.Cesto rovnomerne rozdelíme na menšie kúsky (asi veľkosti menšieho orechu – záleží na formičkách, ktoré máme k dispozícii). Jednotlivé kúsky vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na medvedie labky. Formičky ukladáme na plech natesno smerom hore. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení vyklopíme labky z formičiek, posypeme práškovým cukrom a konce namáčame v poleve, ktorú sme vybrali zo sáčku a roztopili vo vodnom kúpeli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Moja kura na smotankePOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme-1kurča, 50g masla,250g šampiňónov,150g cibule,1 dl smotany,1 lyžica múky,soľ POSTUP PRÍPRAVY Kurča očistíme a pokrájame na kúsky.V antikorovom pekáči rozpustíme maslo a na ňom opekáme kúsky kurčaťa zo všetkých strán. Dáme pozor, aby sa maslo nepripaľovalo. Do zlata opečené kurča posolíme, pridáme jemne pokrájanú cibuľu, ktorú predtým trochu zapeníme na masle a vhodíme do toho očistené, ale neolúpané šampiňóny, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme.Keď je kurča hotové, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme všetko krátko prejsť varom. Podávame v dobre vyhriatej mise. Kung-pao a ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Medvedie labkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 250 g polohrubej múky 125 g masla alebo Hery 125 g práškového cukru 125 g kokosovej múčky 1vejce 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker štipka soli Na ozdobenie: práškový cukor na posypanie 1 balíček Polevy tmavej Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm) formičky na medvedie labky POSTUP PRÍPRAVY Príprava: Na prípravu cesta maslo, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokos, vajce a vanilínový cukor prepracujeme do hladka.Cesto rovnomerne rozdelíme na menšie kúsky (asi veľkosti menšieho orechu – záleží na formičkách, ktoré máme k dispozícii). Jednotlivé kúsky vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na medvedie labky. Formičky ukladáme na plech natesno smerom hore. Pečieme v predhriatej rúre.Po upečení vyklopíme labky z formičiek, posypeme práškovým cukrom a konce namáčame v poleve, ktorú sme vybrali zo sáčku a roztopili vo vodnom kúpe ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |