
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kung-Pao - originál (Čína)POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg kuracieho mäsa (prsia, príp. vykostené tmavé mäso), 2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí), 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička ml. čierneho korenia, 1/2 lyžičky ml. zázvoru, 1/2 lyžičky glutasolu (nemusí byť), 2-3 lyžice solamylu, cca 1dl sójovej omáčky, olej, 1 malá chilli paprička alebo 1 strúčik cesnaku - podla chuti POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na prúžky (čína), v mise zmiešame s polovicou sójovej omáčky, čiernym korením, soľou, zázvorom, solamylom, glutasolom. Necháme marinovať v chladničke cca 1/2 hodiny (čím dlhšie, tým lepšie, mäso marinované do druhého dna je krehučké ako sen). Na panvici zohrejeme olej (cca 4-5 lyžíc), keď chceme jedlo pikantné, opečieme 1 rozdrobenú chilli papričku alebo pokrájaný cesnak. Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán cca 3-4 minúty, kým nezhnedne. Potom pridáme arašidy a opekáme ďalšie asi 3 minúty. Nakoniec pridáme zvyšnú sójovú omáčku, vtedy to začne prskať a šumieť, mäso zhnedne do finálnej podoby a je to hotové. Podávame s ryžou, nie veľmi slanou, aby vynikla chuť jedla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Hubové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g čerstvých húb, 250 g ryže alebo krúp, 1 lyžica oleja, 1 cibuľa, pol litra vývaru alebo vody, 30 g nastrúhaného ementálu alebo parmezánu, soľ POSTUP PRÍPRAVY Najprv uvaríme podľa príslušného receptu ryžu, alebo krúpy. Očistené huby pokrájame na kúsky. Na oleji usmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby a podusíme. Potom pridáme ryžu, alebo krúpy, osolíme, pomiešame a ešte trochu podusíme. Na tanieri posypeme strúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Bryndzová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g bryndze, 200 g masla, mletá červená paprika, 1 malá cibuľa, petržlenová vňať alebo pažítka, chlieb POSTUP PRÍPRAVY Bryndzu s maslom vymiešame, pridáme mletú červenú papriku, nadrobno posekanú cibuľu. Všetko dobre premiešame a natrieme na krajce chleba. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.2.2009, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Bábovka tvarohováPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 250 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 250 g Hera, 250 g tvaroh hrudkovitý, 1 vanilkový cukor, 1/2 prášku do pečiva, 2 lyžice kakao POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme Heru, tvaroh - stále v mixéri. Bielky vyšľaháme zvlášť a postupne pridávame do vyšľahanej masy z mixéra po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a striedavo bielka. Do vymastenej formy ukladáme kôpky cesta a do polovice primiešame kakao a striedavo ich ukladáme do formy. Piecť dáme do vyhriatej rúry na cca 50 min. pomaly. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Orechová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 10 vajíčok, 10 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 22 dkg mletých orechov, 3 dkg strúhanky, 1 čajovú lyžicu čiernej zrnkovej kávy, cca 1 pásik varovej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme cukor, potom žĺtka. Chvíľu ešte spolu šľaháme. Postupne pridáme ostatné prísady a dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote cca 200-250 stupňov, podľa potreby. Po upečení tortu plníme kakaovým krémom. Krém: Potrebujeme: 3 celé vajíčka, 15 dkg práškového cukru, 2 polievkové lyžice kakaového prášku, 1 polievkovú lyžicu polohrubej múky. Troška vanilinového cukru. Toto všetko za stáleho miešania varíme na miernom ohni. (Pozor, aby sa nám vajíčka nezrazili.) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |