
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CUKROVINKY |
![]() Snehové srdiečkaPOTREBNÉ PRÍSADY 420 g hl. múky, 420g Palmarín, 120g práš. cukru, kôra z 1/2 citronu, 2 žĺtky, lekvár na zliepanie Sneh: 3 bielky, 270g práš. cukru POSTUP PRÍPRAVY V miske premiešame všetky sypké prísady, pridáme Palmarín, citr. kôru a žĺtky, zmiesime cesto, ktoré necháme v chlade odpočinúť. Potom cesto rozvaľkáme na cca 3 mm, vykrajujeme srdiečka, poukladáme na plech, povrchu potrieme snehom ušľahaným z bielkov a cukru a pečieme v rúre pri teplote 160 - 170 st.. Vychladené spájame lekvárom /snehové strany ostanú zvrchu/. Prajem Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Kávová torta na PSPPOTREBNÉ PRÍSADY 8 bielkov, 280 g prášk. cukru, 110 g mandlí alebo orechov, 120 g polohr. múky, KRÉM: 8 žĺtkov, 140 g prášk cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 40 g hl. múky, 250 g masla cca 100-120 ml silnej čiernej kávy /filtrovanej alebo instantnej/ ZDOBENIE: mleté lúpané mandle na obsypanie bokov torty, hmota na vrch torty z penových cukríkov, ozdobné guličky, hostia je okrúhla piškóta poliata bielou polevou. POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov a práš. cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doň primiešame pomleté mandle alebo orechy a múku. Tort. formu potrieme tukom a vysypeme jemnou strúhankou, spodok môžeme vyložiť pap. na peč., cesto do nej vylejeme a dáme piecť do vyhriatej rúry /pri teplote 160 až 170 st. pečieme cca 30 min./ KRÉM: Žĺtky, cukor, smotanu a hl. múku miešame nad parou 20-30min, kým nevznikne hustá kaša. Vychladenú postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy /podľa konzistencie krému/. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti, spojíme krémom a natrieme aj povrch a boky torty. Ozdobíme podľa fantázie. Sú tu oveľa krajšie torty - cukrárok profesionálok. Môj návod je skôr pre mamičky, ktoré nemajú profesionálne cukrárske pomôcky, ani bohaté skúsenosti so zdobením. Možno som niekomu poskytla inšpiráciu?! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.5.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Domáce BEBE-dobré ránoPOTREBNÉ PRÍSADY 300g ovs. vločiek, 300g polohr. múky, 300g kr. cukru, 1 KL škorice, 0,5 KL sódy bicarb., 2-3 hrste posekaných orechov, 2 vajcia, 100 g várovej čokolády /posekanej alebo postrúhanej/, 1 Palmarín, hrozienka - podľa chuti /ja som dala tak 3 hrste/-posekané POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý - recept doniesla zo školy moja 9-ročná dcéra /piekli na krúžku/, ale veľmi chutný a u nás obľúbený. Do misky si dáme všetky sypké prísady, zamiešame, pridáme vajíčka a pokrájaný tuk - zmiesime na cesto. Rukou odoberieme kúsok cesta, vytvarujeme si guličku a tú potom trošku rozplácame na akoby malú fašírku. Tieto "fašírky" ukladáme na papierom na pečenie vyložený plech - necháme medzery, lebo cesto sa pri pečení mierne roztečie. Pečieme v rozohriatej rúre pre teplote cca 160-170 st. C. Prajem dobrú chuť k týmto chutným a zdravým keksíkom!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.5.2010, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |