. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana G. (jaginka11) ID 117577
.
Oblasť: Topoľčany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.10.2009
Naposledy: 8.5.2014 20:34
Aktualizácia: 12.12.2010 15:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 46
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

CUKROVINKY

Snehové srdiečka



POTREBNÉ PRÍSADY

420 g hl. múky, 420g Palmarín, 120g práš. cukru, kôra z 1/2 citronu, 2 žĺtky, lekvár na zliepanie Sneh: 3 bielky, 270g práš. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

V miske premiešame všetky sypké prísady, pridáme Palmarín, citr. kôru a žĺtky, zmiesime cesto, ktoré necháme v chlade odpočinúť. Potom cesto rozvaľkáme na cca 3 mm, vykrajujeme srdiečka, poukladáme na plech, povrchu potrieme snehom ušľahaným z bielkov a cukru a pečieme v rúre pri teplote 160 - 170 st.. Vychladené spájame lekvárom /snehové strany ostanú zvrchu/.

Prajem Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kávová torta na PSP



POTREBNÉ PRÍSADY

8 bielkov, 280 g prášk. cukru, 110 g mandlí alebo orechov, 120 g polohr. múky, KRÉM: 8 žĺtkov, 140 g prášk cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 40 g hl. múky, 250 g masla cca 100-120 ml silnej čiernej kávy /filtrovanej alebo instantnej/ ZDOBENIE: mleté lúpané mandle na obsypanie bokov torty, hmota na vrch torty z penových cukríkov, ozdobné guličky, hostia je okrúhla piškóta poliata bielou polevou.

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov a práš. cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doň primiešame pomleté mandle alebo orechy a múku. Tort. formu potrieme tukom a vysypeme jemnou strúhankou, spodok môžeme vyložiť pap. na peč., cesto do nej vylejeme a dáme piecť do vyhriatej rúry /pri teplote 160 až 170 st. pečieme cca 30 min./ KRÉM: Žĺtky, cukor, smotanu a hl. múku miešame nad parou 20-30min, kým nevznikne hustá kaša. Vychladenú postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy /podľa konzistencie krému/. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti, spojíme krémom a natrieme aj povrch a boky torty. Ozdobíme podľa fantázie.
Sú tu oveľa krajšie torty - cukrárok profesionálok. Môj návod je skôr pre mamičky, ktoré nemajú profesionálne cukrárske pomôcky, ani bohaté skúsenosti so zdobením. Možno som niekomu poskytla inšpiráciu?!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.5.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáce BEBE-dobré ráno



POTREBNÉ PRÍSADY

300g ovs. vločiek, 300g polohr. múky, 300g kr. cukru, 1 KL škorice, 0,5 KL sódy bicarb., 2-3 hrste posekaných orechov, 2 vajcia, 100 g várovej čokolády /posekanej alebo postrúhanej/, 1 Palmarín, hrozienka - podľa chuti /ja som dala tak 3 hrste/-posekané

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý - recept doniesla zo školy moja 9-ročná dcéra /piekli na krúžku/, ale veľmi chutný a u nás obľúbený.
Do misky si dáme všetky sypké prísady, zamiešame, pridáme vajíčka a pokrájaný tuk - zmiesime na cesto. Rukou odoberieme kúsok cesta, vytvarujeme si guličku a tú potom trošku rozplácame na akoby malú fašírku. Tieto "fašírky" ukladáme na papierom na pečenie vyložený plech - necháme medzery, lebo cesto sa pri pečení mierne roztečie. Pečieme v rozohriatej rúre pre teplote cca 160-170 st. C.
Prajem dobrú chuť k týmto chutným a zdravým keksíkom!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.5.2010, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu