
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
šalát s balzamicový octomPOTREBNÉ PRÍSADY rímsky šalát, rajčiny 2-3 ks, 2 ks zeleninovej papriky, 1 poľná ,alebo šalátová uhorka, 1 stredne veľká cibuľa, olivy , soľ, balzamicový ocot, olivový olej na šaláty - neochutený, bazalka čerstvá , toasty na opekanie, veľká misa na prípravu a plastová podložka na krájanie POSTUP PRÍPRAVY rímsky šalát opláchneme v studenej vode a začneme trhať do väčšej misy ( nekrájame ,ale trháme na stredne veľké kusy priamo do misy z ktorej budeme jedlo naberať ) , na plastovej doske nakrájame na štvrťky rajčiny, papriku na kusky ,tak aby sa ľahko napichovala na vidličku , uhorku umyjeme ale nešúpeme , nakrájame na pásiky a potom na 2 cm kúsky , cibuľu nakrájame tiež na väčšie kúsky , všetko pridávame postupne k šalátu , prisypeme olivy , jemne posolíme , pridáme natrhanú bazalku, zalejeme 3-4 lyžicami balzamicového octu , nepridávame žiadne iné pochutiny ani cukor, dobre premiešame a hned podávame s opekanými toastmi , šalát je naozaj dobrý len ked sa hneď konzumuje , neodporúčam odkladať , vďaka obsahu octu a zeleniny má čistiace účinky , je vhodný pri chudnutí i pre tých ,ktorí radi dodržujú zdraví životný štýl veľmi zasýti i keď to od zloženia človek neočakáva ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
medovo orechový koláčik z lekváromPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:600g hladkej múky, 200g kryštálového cukru, 3 celé vajcia, 4 lyžice tekutého medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, perníkové korenie Plnka:lekvár-najlepšie slivkový ( švestkový),alebo marhulový ( meruňkový ),pomleté orechy, pokrájané hrozienky, sušené ovocie ( nemusí byť ) POSTUP PRÍPRAVY múku , cukor, celé vajcia a med s perníkovým korením zmiešame pridáme sódu bikarbónu, vznikne mierne lepivé cesto , ktoré vytvarujem do bochníka a odložíme do chladu minimálne na hodinu, . Potom ho rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika , potrieme lekvárom , posypeme orechami, hrozienkami a sušeným ovocím. Stočíme na tenké záviny ( mne vychádzajú o dĺžky 30-35 cm a šírka do 7 cm ),potrieme rozšľahaným vajcom , pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre Koláčik je ideálny pre tých ktorý sa snažia o aké také zdravšie stravovanie , i ked obsahuje dosť cukru ,ale neobsahuje tuky, krája sa na malé tenké závinčeky a vydrží aj mesiac, čím dlhšie stojí tým je mäkší. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavý medový chlebíčekPOTREBNÉ PRÍSADY 200g práškového cukru, 4 polievkové lyžice medu, 200g margarínu, 200g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1/2 čajovej lyžičky škorice,1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška, 2 potlčené klinčeky, citrónová kôra- ja dávam šťavu , mandľová príchuť, 100g tmavej čokolády, 50g orechov, 3 polievkové lyžice rumu, 2 polievkové lyžice šľahačkovej smotany , 1 polievková lyžica práškového cukru do snehu POSTUP PRÍPRAVY 1 cesto: 2 celé vajcia a 2 žĺtky zmiešame, pridáme k tomu med, práškový cukor, vanilkový cukor, maslo, múku prášok do pečiva, dobre všetko vymiešame a vmiešame postupne klinčeky, muškátový oriešok, škoricu, citronovú kôru a mandľovú príchuť, 2 cesto: rozpustíme čokoládu vo varnom kúpeli, pridáme zomleté orechy, rum šľahačkovú smotanu, sneh z dvoch bielkov vymiešaných z 2 lyžicami práškového cukru Cesto číslo 1 rozdelíme na dve polovice , do 1/2 vlejeme cesto č. 2 , vzniknú nám dve cestá jedno svetlé a druhé tmavé, svetlé cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej chlebíkovej formy ( môže byť aj bábovková) naň opatrne po celej dĺžke nalejeme tmavú cesto a mierne varechou premiešame, pečieme pomaly v predom vyhriatej rúre , po upečení vyklopíme a môžeme pocukriť. Tip: ja pečiem chlebík na papieri na pečenie nakoľko mám zlú plynovú rúru, ľahšie ho vyklopím a netrhá sa mi . Chlebík i keď je mierne náročný na drobné pochutiny je mimoriadne voňavý a čerstvý aj niekoľko dní. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |