. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

silvia h. (sahier) ID 116670
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.10.2009
Naposledy: 2.10.2012 14:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

šalát s balzamicový octom



POTREBNÉ PRÍSADY

rímsky šalát, rajčiny 2-3 ks, 2 ks zeleninovej papriky, 1 poľná ,alebo šalátová uhorka, 1 stredne veľká cibuľa, olivy , soľ, balzamicový ocot, olivový olej na šaláty - neochutený, bazalka čerstvá , toasty na opekanie, veľká misa na prípravu a plastová podložka na krájanie

POSTUP PRÍPRAVY

rímsky šalát opláchneme v studenej vode a začneme trhať do väčšej misy ( nekrájame ,ale trháme na stredne veľké kusy priamo do misy z ktorej budeme jedlo naberať ) , na plastovej doske nakrájame na štvrťky rajčiny, papriku na kusky ,tak aby sa ľahko napichovala na vidličku , uhorku umyjeme ale nešúpeme , nakrájame na pásiky a potom na 2 cm kúsky , cibuľu nakrájame tiež na väčšie kúsky , všetko pridávame postupne k šalátu , prisypeme olivy , jemne posolíme , pridáme natrhanú bazalku, zalejeme 3-4 lyžicami balzamicového octu , nepridávame žiadne iné pochutiny ani cukor, dobre premiešame a hned podávame s opekanými toastmi , šalát je naozaj dobrý len ked sa hneď konzumuje , neodporúčam odkladať , vďaka obsahu octu a zeleniny má čistiace účinky , je vhodný pri chudnutí i pre tých ,ktorí radi dodržujú zdraví životný štýl veľmi zasýti i keď to od zloženia človek neočakáva

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

medovo orechový koláčik z lekvárom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:600g hladkej múky, 200g kryštálového cukru, 3 celé vajcia, 4 lyžice tekutého medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, perníkové korenie Plnka:lekvár-najlepšie slivkový ( švestkový),alebo marhulový ( meruňkový ),pomleté orechy, pokrájané hrozienky, sušené ovocie ( nemusí byť )

POSTUP PRÍPRAVY

múku , cukor, celé vajcia a med s perníkovým korením zmiešame pridáme sódu bikarbónu, vznikne mierne lepivé cesto , ktoré vytvarujem do bochníka a odložíme do chladu minimálne na hodinu, . Potom ho rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika , potrieme lekvárom , posypeme orechami, hrozienkami a sušeným ovocím. Stočíme na tenké záviny ( mne vychádzajú o dĺžky 30-35 cm a šírka do 7 cm ),potrieme rozšľahaným vajcom , pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre

Koláčik je ideálny pre tých ktorý sa snažia o aké také zdravšie stravovanie , i ked obsahuje dosť cukru ,ale neobsahuje tuky, krája sa na malé tenké závinčeky a vydrží aj mesiac, čím dlhšie stojí tým je mäkší.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Voňavý medový chlebíček



POTREBNÉ PRÍSADY

200g práškového cukru, 4 polievkové lyžice medu, 200g margarínu, 200g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1/2 čajovej lyžičky škorice,1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška, 2 potlčené klinčeky, citrónová kôra- ja dávam šťavu , mandľová príchuť, 100g tmavej čokolády, 50g orechov, 3 polievkové lyžice rumu, 2 polievkové lyžice šľahačkovej smotany , 1 polievková lyžica práškového cukru do snehu

POSTUP PRÍPRAVY

1 cesto: 2 celé vajcia a 2 žĺtky zmiešame, pridáme k tomu med, práškový cukor, vanilkový cukor, maslo, múku prášok do pečiva, dobre všetko vymiešame a vmiešame postupne klinčeky, muškátový oriešok, škoricu, citronovú kôru a mandľovú príchuť,
2 cesto: rozpustíme čokoládu vo varnom kúpeli, pridáme zomleté orechy, rum šľahačkovú smotanu, sneh z dvoch bielkov vymiešaných z 2 lyžicami práškového cukru

Cesto číslo 1 rozdelíme na dve polovice , do 1/2 vlejeme cesto č. 2 , vzniknú nám dve cestá jedno svetlé a druhé tmavé, svetlé cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej chlebíkovej formy ( môže byť aj bábovková) naň opatrne po celej dĺžke nalejeme tmavú cesto a mierne varechou premiešame, pečieme pomaly v predom vyhriatej rúre , po upečení vyklopíme a môžeme pocukriť.
Tip: ja pečiem chlebík na papieri na pečenie nakoľko mám zlú plynovú rúru, ľahšie ho vyklopím a netrhá sa mi .
Chlebík i keď je mierne náročný na drobné pochutiny je mimoriadne voňavý a čerstvý aj niekoľko dní.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu