
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MARHUĽOVÉ REZYPOTREBNÉ PRÍSADY 220 g masla, 150 g práškového cukru, 6 žĺtkov, 400 g hrubej múky, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 200 ml mlieka, 700 g marhuľového kompótu, 6 bielkov, 350 g kryštálového cukru, 50 g čokolády na varenie POSTUP PRÍPRAVY Maslo s práškovým cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, potom múku zmiešanú s kypriacim práškom a mliekom. Cesto rozotrieme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a zapekáme 10 až 15 minút. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a nad parou šľaháme pokiaľ sa nerozpustí cukor. Zapečenú piškótu vyberieme z rúry, obložíme odkvapkanými nakrájanými marhuľami a potrieme snehom. Vložíme späť do rúry, teplotu znížime na 160 stupňov C a dopečieme. Vychladnuté rezy posypeme nastrúhanou čokoládou. Výborná mňamka :-)))) Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.10.2009, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
GURMÁNSKY BOCHNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg vykostenej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, rasca, 1 PL horčice, 2 PL rajčiakového pretlaku, 1 červená a žltá paprika, 1 cibuľa, 200 g tvrdého syra, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame, zomelieme, posolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku, rascu, horčicu, pretlak a premiešame. Papriku zbavíme jadierok, nakrájame na drobné kocky, cibuľu nadrobno, syr nahrubo postrúhame, pridáme k mäsu a opäť premiešame. Mäsovú zmes upravíme do vymasteného pekáča, potrieme studenou vodou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 60 min. Nateplo bochník podávame s duseným kelom, nastudeno s horčicou, chlebom a čerstvou zeleninou. Želám dobrú chuť :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 6.10.2009, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÝ CHLEBÍČEKPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g masla, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 4 vajcia, 100 g čokolády na varenie, 75 g mandlí, 50 g polohrubej múky, 40 g čokoládového pudingu, 2 KL kypriaceho prášku, 2 PL mlieka, 40 g mandlí nakrájaných na rezančeky. Poleva: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku. POSTUP PRÍPRAVY Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom a soľou vymiešame. Postupne vmiešame vajcia. Pridáme čokoládu, zomleté mandle, múku zmiešanú s pudingom a kypriacim práškom a mlieko. Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a pečieme asi 50 minút. Vychladnutý chlebíček polejeme polevou a ozdobíme mandľami. Poleva: Do kastrólika dáme polámanú čokoládu, posekaný tuk a nad parou necháme rozpustiť. Občas premiešame. Výýýýbornýýý chlebíček. U nás má veľký úúúspech. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.10.2009, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SVIATOČNÁ ROLÁDAPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 5 PL práškového cukru, 3 PL polohrubej múky, 1 PL kakaa, štipka soli, 1 PL citrónovej šťavy. Plnka: 250 ml šlahačkovej smotany, 1 ks vanilkového cukru, 1 PL kryštálového cukru, 250 g rccotty, 2PL práškového cukru, 2 PL vajcového koňaku, 50 g višňového džemu, 3 lyžice zaváraných vykôstkovaných višní. POSTUP PRÍPRAVY Žltky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme múku zmiešanú s kakaom a premiešame. Bielky vyšlaháme so štipkou soli a citrónovou šťavou na hustý sneh a vmiešame do cesta. Na plech vyložený papierom na pečenie rozotrieme cest, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Potom aj s papierom vyklopíme na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť. Z cesta stiahneme papier, potrieme ho plnkou, cez stred po dĺžke dáme pásik džemu rozmiešaného s višňami a zvinieme do rolády. Vrch rolády potrieme zvyšnou plnkou. Plnka: Smotanu zohrejeme až do bodu varu s vanilkovým a kryštálovým cukrom a hneď odtiahneme. Keď vychladne, odložíme do chladničky až do druhého dňa. Riccottu vymiešame s práškovým cukrom a vajcovým koňakom. Smotanu vyšlaháme dotuha a zľahka vmiešame do riccotty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.10.2009, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
SLANE SYROVÉ PAMPÚŠIKYPOTREBNÉ PRÍSADY 130 g hladkej múky, 50ml oleja, 200 ml vody, 2 vajcia. Plnka: 100 g debrecínskej šunky, 200 g mäkkého tvarohu, 1 lyžica francúzskej horčice, 70 g rajčiakového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 80 g syra plesnivca, pažítka POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme múku, olej, vodu, rozmiešame a za stáleho miešania varíme pokiaľ sa cesto neoddeľuje od hrnca. Do čiastočne vychladnurého cesta po jednom vmiešame vajcia. Ešte teplé cesto vložíme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a na plech vymastený olejom striekame kôpky. Pokropíme studenou vodou, vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov C a pečieme 20 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, aby neunikla para. Teplé pampúšiky prekrojíme zúbkatým nožom. Vychladnuté naplníme plnkou. Plnka: Do mixéra dáme šunku, tvaroh, horčicu, pretlak, soľ, korenie, syr a dohladka rozmixujeme. Pridáme posekanú pažítku. Je to výborna chuťovka v posedeniu pri vínku, alebo jednoducho pri oslave. Dobručká mňamka. :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.10.2009, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |