
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI VOŇAVÝ CHLEBÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladká múka - najlepšia je chlebová, celozrnná, alebo špaldová, prípadne "pol na pol", 3-4 uvarené zemiaky , 1 polievková lyžica /PL/ soli, 1-2 PL rasce, 2 PL octu, pol litra vlažnej vody. Kvások - /kocku 42g droždia rozmrviť v deci vlažnej vody s 1 PL cukru/ POSTUP PRÍPRAVY Múku treba nechať cez noc zohriať v kuchyni a pred použitím preosiať cez husté sito. Z droždia a cukru si urobíme kvások. Pridáme k múke, popučeným uvareným zemiakom, pridáme soľ, vlažnú vodu, ocot a rascu a vypracujeme cesto.Miesime 10-15 min. Necháme 30 min.kysnúť, premiesime a znovu necháme 15 min kysnúť. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku rozrežeme na dve rovnaké časti a vyformujeme dva bochníky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie,/ nie tesne vedľa seba/ necháme podkysnúť a pečieme 60 min. pri 185-190 st. Pred dopečením asi 10 min. chlebík potrieme čistou vodou potom sa nám pekne zapečie. Upečieme si 2 ks chutného 700gr. voňavého chlebíka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |