končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Božské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady:(na 1 plech): Cesto: 8 vajec 8 PL kryštálového cukru 10 PL polohrubej múky 1 až 2 PL kakaa Vanilkový krém: 170 g rastlinného tuku 80 g Zlatého klasu 500 ml mlieka 50 g kryštálového cukru 50 g vanilínového cukru 1 až 2 PL kakaa rumová aróma Orechový krém: 70 g mletých orechov 50 g práškového cukru 50 g vanilínového cukru kôra z 1 citróna mlieko podľa potreby rumová aróma Na ozdobenie: 6 kivi 200 g jahôd 750 ml šľahačkovej smotany 1 balíček stužovadla šľahačky čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na polovice a upečieme 2 pláty (pri teplote 180 °C asi 15 minút). 2. Pripravíme vanilkový krém: do polovice mlieka vsypeme kryštálový aj vanilínový cukor a necháme zovrieť. Potom pridáme studené mlieko rozmiešané so Zlatým klasom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. 3. Do vychladnutého pudingu vmiešame rastlinný tuk a dochutíme rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta natrieme polovicu vanilkového krému, rozložíme nakrájané jahody a prikryjeme druhým plátom cesta. 4. Do druhej polovice krému vmiešame kakao. Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol rozotierateľný krém. 5. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto, naň navrstvíme kakaový krém, polovicu šľahačky vyšľahanej so stužovadlom, poukladáme nakrájané kivi a natrieme druhou polovicou šľahačky. Zákusok na záver ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 22.6.2011, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
RoládyPOTREBNÉ PRÍSADY Ingredience: Plátkový sýr(eidam ,uzený...) máslo nebo jakoukoli pomazánku a salám KDO NEMÁ RÁD SÝR MŮŽE MÍSTO PLÁTKU SÝRA DÁT TŘEBA PLÁTEK ŠUNKY POSTUP PRÍPRAVY Postup: Na plátek sýra namažeme pomazánku nebo stačí jen máslo(ale něco co ztuhne ne mazlavý sýr nebo margariny)třeba máslo s česnekem nebo vyšlehané máslo s bylinkami a strouhaným sýrem. Trošku namažeme poklademe salám, může být jak měkký tak tvrdý podle chuti, zase trochu namažeme a svineme do rolády.Dáme ztuhnout do lednice a druhý den krájíme na slaboučké kolečka a klademe na rohlíky.Můžeme ale i otočit a rolády mohou být salámové třeba ze šunky a sýr být uvnitř. Může se použít i na obložené mísy ,chlebíčky ....nebo sníst jen tak ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohová roláda s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie:6 vajec,6 lyžic kryštálového cukru,3 lyžice hladkej múky,3 lyžice polohrubej múky,½ balíčka prášku do pečiva Plnka:250 g mäkkého tvarohu,150 g práškového cukru,150 g masla (Hery, Palmrinu,čerstvé maslo),ovocie-ja dávam banány POSTUP PRÍPRAVY Příprava:Z bielkov ušľaháme sneh vmiešame doň cukor a ešte šľaháme.Postupne pridáme žĺtky a múku s práškom do pečiva.Cesto rozotrieme na plech vystlaný pomasteným papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry upiecť.Ešte teplé ho stočíme. Pripravíme plnku: tvaroch zmäknutý tuk a cukor dohladka vymiešame.Plnku natrieme na vychladnuté cesto, po celej ploche poukladáme ľubovoľne ovocie (čerstvé, zavárané alebo mrazené).Roládu stočíme, zabalíme do alobalu alebo mastného papiera a necháme v chlade odležať.Pred podávaním ju pokrájame na rovnaké kolieska. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.2.2019, 9:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |