
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
ZAVÁRANINY |
Hruškové čatní s korintkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Množstvo uvádzané približne na 2 sterilizované nádoby s obsahom 250 ml: 500 g hrušiek, 300 g nahrubo nakrájanej cibule, 100 g korintiek alebo iných hrozienok, 200 g hnedého cukru, 1 lyžička strúhaného zázvoru, 0, 3 l jablčného octu, 2 citróny, 1 červená pálivá paprička (aj viac, podľa chuti). POSTUP PRÍPRAVY 1. Hrušky olúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame na väčšie kúsky, resp hrubšie plátky. Vložíme ich do hrnca spolu s nakrájanou cibuľou, umytými korintkami, cukrom a nastrúhaným zázvorom. Pridáme ocot, citrónovú šťavu, čili a privedieme k varu. 2. Zmiernime oheň, necháme prebublávať aspoň hodinu, kým hrušky a cibuľa zmäknú a čatní zhustne. 3. Horúce naplníme do sterilizovaných pohárov a uzavrieme. 4. Oficiálne vydrží asi tri mesiace, ale pokiaľ sa udržiava v chlade, teda v špajzi, zvládne to v pohode aj dva roky, to môžem potvrdiť. 5. Podáva sa ku grilovanému mäsu, k pečenému mäsu, ako súčasť sendviča napr. s morčacím mäsom, ku klobásam... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Domáca paštéčka tzv. husacia pečienkaPOTREBNÉ PRÍSADY ½ kg pečienky (bravčovej alebo hydinovej) 4 vajcia ½ l šľahačkovej smotany 20 dkg bravčovej masti 1, 5 lyžičky soli štipka čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY Pečienku očistíme a dáme spolu s ostanými prísadami do mixéru. Masť je lepšie predtým trocha roztopiť, ale nepridať ju horúcu. Pečienku môžete rozmixovať aj samostatne a následne všetko spolu riadne prešľahať. Nakoniec všetko nalejeme do vymastenej jenskej misy. Dáme piecť do vyhriatej rúry (okolo 160 °C, max 180°C, keď vám slabšie pečie rúra - ako mne) aspoň na 1 aj ½ hodiny. Potom už len stačí natrieť na čerstvý chlieb alebo naopak na hrianku, alebo ňou naplniť lokše. Ešte sme doma nemali stravníka, ktorému by nebola zachutila tak, že si ju začal robiť aj doma. Presvedčila aj tých, ktorí inak pečienku práve veľmi nemusia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Anglická mrkvová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg mrkvy na kolieska 3 stredne veľké cibule 15 dkg šunky na prúžky 2 l vývaru – kurací alebo zeleninový maslo, biele korenie POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpustíme, cibuľku na ňom podusiíme do sklovita, pridáme šunku nakrájanú, opäť chvíľu podusíme, pridáme mrkvu na kolieska, znovu podusíme, zalejejme vývarom, varíme asi 1 hodinu, potom všetko spolu rozmixujeme. Mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |