. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana Snopková (j@nula) ID 1067
mimibazar.sk/janula
Oblasť: Banská Bystrica
Telefon: 0907501779
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.10.2005
Naposledy: 17.2.2019 12:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 201
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

6-8 koliesok debrecinky\r\nsyr Niva\r\n2 syry v crievku s Novovou chutou\r\ncestoviny (penne)\r\nsol, olej\r\nsladká smotana\r\ntvrdy syr (udeny je chutnejsi)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pene si uvarime v osolenej vode s troskou oleja. Mnozstvo som nepisala, zalezi, aku velku mate zapekanu misku. Po uvareni precedime, oplachneme pod horucou vodou a presypeme do misy (nie zapekacej, normalne). Penne sa zvyknu varit do polomäkka, ale ja som ich varila uplne do mäkka, cca 7-8 min.

2. Debrecinku si nakrajame na pasiky alebo stvorceky a osmazime na oleji. Ked zacina "chrumkaviet", prilejeme sladku smotanu, povarime cca 1 minutku a pridame dva bambino-Niva syry. Miesame, kym sa syriky uplne nerozpustia, cim nam vznikne jemna omacka. Mozeme prihodit aj trosku Niva syru, ale nemusi byt.

3. Hotovu omacku vylejeme na cestoviny a dokladne premiesame

4. Premiesane cestoviny presypeme, resp. s omackou uz skor prelejeme, do zapekacej misky. Najprv polovicku, na ktoru po celej ploche poukladame na platky pokrajany Niva syr a na to hodime zvysok cestovin. Mozu byt aj kopcom, vobec to nevadi, pretoze sa nebudu nicim zakryvat. Zapekaciu misku s cestovinami dame do vyhriatej rury (200 st,) a nechame zapiect. Ked na vrchnych cestovinach zacnu tmavnut rohy cestovin, misku vyberieme, po celej ploche nastruhame tvrdy syr a dame este na 2-3 minutky spät do rury zapiect, kym sa syr komplet neroztopi.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

SUPER BRYNDZOVE PIROHY OD MOJEJ MAMICKY


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

400g bryndze, 8-9 stredne velkych zemiakov, polohr. muka, sol, trosku mlieka, suseny kôpor, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Jedla somu uz rozne bryndzove pirozky, ale tieto mam zo vsetkych najradsej. Robievala ich kedysi moja mamina a teraz ich robievam ja svojim detvakom :)

1. V supke si uvarime asi tak 8-9 stredne velkych zemiakov. Po uvareni a osupani ich pohachlujeme najemno (take tie malilinke dierocky, ako sa struha aj syr). Potom masu rukou trosku premiesime a vznikne nam krasna hladucka kasa. Tuto kasu osolime cca 1/2 pol. lyzicou soli a premiesame.

2. Odoberieme si do druhej misky polovicu kase a prisypeme polohrubu muku a rukou miesime. Muku davam odhadom, tak aby bolo cesto pevne a nelepilo sa (je trosku elasticke). Rozdelime si ho na niekolko casti (podla velkosti dosky na valkanie) a na pomucenej doske si rozvalkame cesto na hrubku cca 1mm.

3. Pripravime si plnku. K druhej polovici zemiakovej kase pridame bryndzu a dobre vymiesame. Ak je plnka hrudkovita alebo velmi husta (sypka), prilejeme trosku mlieka, to plnku zvlacni a zjemni. Potom prisypeme este suseny kopor, cca 2 cajove lyzicky a vymiesame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.12.2011, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so syrovo-huvovou omackou



POTREBNÉ PRÍSADY

balik cestovin podla zelania (400g)
250ml sladkej smotany
250 - 300 g sampinonov (cerstvych)
1 bambino syr
1 vacsia cibula (alebo 2 mensie - podla chuti)
sol

POSTUP PRÍPRAVY

Je to velmi jednoduche. Cestoviny uvarime vo vode so solou a troskou oleja.
Ked su uvarene, preplachneme ich a dame do nadoby. Potom ich este pokropime
troskou rastlinneho oleja a zlahka premiesame.
Na panvici na oleji oprazime cibulku do sklovita (aby sa nepripiekla, tak ju posolime)
pridame nakrajane (na pasiky aj s nozickami) sampinony, trosku poprazime, aby
pustili stavu (v pripade potreby pridame trosinku - ani nie deci vody, prikrijeme pokrievkou
a trosku podusime. Asi po 5 minutach dusenia pridame smotanu a bambino syr a rozmiesame,
aby sa syr uplne roztopil a z masy nam vznikne vyborna poleva, ktoru vylejeme na cestoviny a

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.7.2006, 17:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu