
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekané cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY 6-8 koliesok debrecinky\r\nsyr Niva\r\n2 syry v crievku s Novovou chutou\r\ncestoviny (penne)\r\nsol, olej\r\nsladká smotana\r\ntvrdy syr (udeny je chutnejsi) POSTUP PRÍPRAVY 1. Pene si uvarime v osolenej vode s troskou oleja. Mnozstvo som nepisala, zalezi, aku velku mate zapekanu misku. Po uvareni precedime, oplachneme pod horucou vodou a presypeme do misy (nie zapekacej, normalne). Penne sa zvyknu varit do polomäkka, ale ja som ich varila uplne do mäkka, cca 7-8 min. 2. Debrecinku si nakrajame na pasiky alebo stvorceky a osmazime na oleji. Ked zacina "chrumkaviet", prilejeme sladku smotanu, povarime cca 1 minutku a pridame dva bambino-Niva syry. Miesame, kym sa syriky uplne nerozpustia, cim nam vznikne jemna omacka. Mozeme prihodit aj trosku Niva syru, ale nemusi byt. 3. Hotovu omacku vylejeme na cestoviny a dokladne premiesame 4. Premiesane cestoviny presypeme, resp. s omackou uz skor prelejeme, do zapekacej misky. Najprv polovicku, na ktoru po celej ploche poukladame na platky pokrajany Niva syr a na to hodime zvysok cestovin. Mozu byt aj kopcom, vobec to nevadi, pretoze sa nebudu nicim zakryvat. Zapekaciu misku s cestovinami dame do vyhriatej rury (200 st,) a nechame zapiect. Ked na vrchnych cestovinach zacnu tmavnut rohy cestovin, misku vyberieme, po celej ploche nastruhame tvrdy syr a dame este na 2-3 minutky spät do rury zapiect, kym sa syr komplet neroztopi. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SUPER BRYNDZOVE PIROHY OD MOJEJ MAMICKYPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 400g bryndze, 8-9 stredne velkych zemiakov, polohr. muka, sol, trosku mlieka, suseny kôpor, maslo POSTUP PRÍPRAVY Jedla somu uz rozne bryndzove pirozky, ale tieto mam zo vsetkych najradsej. Robievala ich kedysi moja mamina a teraz ich robievam ja svojim detvakom :) 1. V supke si uvarime asi tak 8-9 stredne velkych zemiakov. Po uvareni a osupani ich pohachlujeme najemno (take tie malilinke dierocky, ako sa struha aj syr). Potom masu rukou trosku premiesime a vznikne nam krasna hladucka kasa. Tuto kasu osolime cca 1/2 pol. lyzicou soli a premiesame. 2. Odoberieme si do druhej misky polovicu kase a prisypeme polohrubu muku a rukou miesime. Muku davam odhadom, tak aby bolo cesto pevne a nelepilo sa (je trosku elasticke). Rozdelime si ho na niekolko casti (podla velkosti dosky na valkanie) a na pomucenej doske si rozvalkame cesto na hrubku cca 1mm. 3. Pripravime si plnku. K druhej polovici zemiakovej kase pridame bryndzu a dobre vymiesame. Ak je plnka hrudkovita alebo velmi husta (sypka), prilejeme trosku mlieka, to plnku zvlacni a zjemni. Potom prisypeme este suseny kopor, cca 2 cajove lyzicky a vymiesame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 9.12.2011, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so syrovo-huvovou omackouPOTREBNÉ PRÍSADY balik cestovin podla zelania (400g) 250ml sladkej smotany 250 - 300 g sampinonov (cerstvych) 1 bambino syr 1 vacsia cibula (alebo 2 mensie - podla chuti) sol POSTUP PRÍPRAVY Je to velmi jednoduche. Cestoviny uvarime vo vode so solou a troskou oleja. Ked su uvarene, preplachneme ich a dame do nadoby. Potom ich este pokropime troskou rastlinneho oleja a zlahka premiesame. Na panvici na oleji oprazime cibulku do sklovita (aby sa nepripiekla, tak ju posolime) pridame nakrajane (na pasiky aj s nozickami) sampinony, trosku poprazime, aby pustili stavu (v pripade potreby pridame trosinku - ani nie deci vody, prikrijeme pokrievkou a trosku podusime. Asi po 5 minutach dusenia pridame smotanu a bambino syr a rozmiesame, aby sa syr uplne roztopil a z masy nam vznikne vyborna poleva, ktoru vylejeme na cestoviny a Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.7.2006, 17:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |