Katarína V. (Katy25) ID 105854 |
 |
Oblasť: Nové M. nad Váhom |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 27.7.2009 |
Naposledy: 24.6.2016 9:36 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
300g Hl. múky,250g másla,2 žltka,2 lyžice vody,5 jablk,1 vanilkový cukor,3 lyžice kryš.cukru,3 lyžice hrozienok,3 lyžice mandlových lupienkou,olej a múku na vysypanie plechu
POSTUP PRÍPRAVY
Je to výborný krehký múčnik,osviežujći a hodí sa ku káve.Tento recept som vyčitala v jednom časopise a hneď som ho aj vyskúšala.POSTUP: Do múky nakrájame zmeknuté máslo,pridáme žltka,2 lyžice vody a všetko spojíme v cesto, ktoré nesolíme ani nesladíme.Cesto rozdelíme na rovnaké diely a vyvalkame z nich dva obdlžníky.Je to na taký menší plech.Jeden obdlžník prenesieme na vymastený a vysypaný plech.Jablka ošúpeme,zbavíme jadrovníkov a nastruhame na hrubom struhadle.Nanesieme rovnomerne na spodný plat,posypeme vanilkovým a kryštálovým cukrom,hrozienkami a mandlovými lupienkami.Potom prikryjeme druhým obdlžníkom a na par miestach popichame vidličkou.Koláčik pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňou asi 45min.Vychladnutý múčnik nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |
KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2009, 8:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |