
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
Zeleninová polievka s krupicovými haluštičkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 bal. ľubovoľnej zeleninovej polievkovej zmesi /pr.BALA/,1 menšia cibuľa, sladká červená paprika,hladká múka,soľ, rasca, trošku vegety /ja používam z LIDLu/,pol. korenie Klasik,detská krupica na halušky, voda asi 2l vody. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na kocočky - dáme do hrnca , pridáme olej. Na stredne miernom ohni cibuľu necháme zosklovatieť, zaprášime ju sladkou červenou paprikou a hladkou múkou. Všetko intenzívne miešame, kým sa múka trochu neprepraží. Do toho ihneď nalejeme studenú vodu asi do 1/3 hrnca, stále miešame, aby sa nám netvorili hrudky.Do vody nasypeme rozmrazenú polievkovú zmes, zamiešame a všetko dolejeme vodou doplna. Okoreníme soľou, vegetou, rascou, pol.korením. Necháme na miernejšom ohni variť spolu asi 15 m. Medzitým si z krupicovej múky /asi 1/2 šálky múky/ , studenej vody a soli urobíme stedne tvrdé cesto na halušky. Po spomínaných 15 m. varenia polievky, začneme rýchlo do polievky hádzať cez haluškovač halušky. Nakoniec poriadne zamiešame, aby sa halušky nelepili spolu a na dno. Necháme ešte povariť asi 5-10 m/treba ochunať halušky/ .Na záver, keď polievku odstavíme, posypeme a ešte v hrnci nakrájanou petržlenovou vňatou -čerstvou alebo sušenou dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.3.2011, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Jednoduchý slovenský paradajkový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 6 väčších zrelých paradajok, 1 stredne veľká cibuľa, asi 1/4 čaj. lyž.soli, 1/2 pol.lyžice octu, 1 pol. lyž. slnečnicového oleja, štipka mletého čierne korenia- všetko dľa chuti a potreby platí - radšej menej ako viac /udávam len orientačné množstvo/ POSTUP PRÍPRAVY Paradajky krájame na tenšie mesiačiky-vždy vykrojíme tvrdú časť pri stopke, cibuľu na tenučné kolieska - všetko do jednej väčšej šalátovej misky. Zeleninu spolu poriadne premiešame, posolíme, okoreníme, pokropíme ju octom, a olejom. Na záver všetko dôkladne premiešame a necháme v chladničke aspoň 10 m. odležať. Chute sa spoja, zelenina pustí šťavu. Podávame ako prílohu k mäsitým, zeleninovým jedlám a nátierkám. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.9.2011, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Veľmi jednoduchá tuniaková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva drteného tuniaka v oleji 185 gr.balenie ISKA, Hamé atď . Dajte pozor- nie vo vlastnej šťave!!!, 1/2 veľkého balenia rastlinného margarínu/Perla, Veto atď/, soľ POSTUP PRÍPRAVY Konzervu s tuniakom otvoríme, olej necháme odkvapkať najlepšie na sitku, tuniaka vyklopíme do misky. Pridáme rastlinné maslo a dôkladne vymiešame do nátierky. Podľa potreby pridáme soľ. Kto veľmi chce, môže si do nátierky pridať pár kvapiek citróna alebo lyžičku obyčajnej horčice/alebo citrón plus horčicu/.Ale chutí aj samotná. Podávame s čerstvým pečivom alebo chlebom. Zdobíme zrelými praradajkami, paprikou, uhorkami podľa chuti. Doba prípravy do 3 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Rýchla Dadkina žemľovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 ks rožkov, asi 4-5 dcl mlieka na namáčanie, 1 vanilkový cukor, 250 gr. tvarohu, 2 pol.lyžice kryšt. cukru, ľubovolný kompót,5 žltkov, 5 bielkov plus kryšt.cukor na sneh /asi1 lyžica/ POSTUP PRÍPRAVY Rožky narežeme na kolieska do veľkej misy, zalejem mliekom, ktoré sme osladili kryšt.cukrom podľa chuti/orientačne 1-2 lyžice cukru/.V druhej miske si vyšlaháme žltky do peny. Poriadne namočené rožky /asi1/2 časť/ nežmýkame!, ale dobre pomrvíme v mlieku a potom premiešame so žltkovou penou. 1/2 masy ukladáme ich na dno zapekacej misky, ktorú sme vopred vymastili olejom a vysypali strúhankou. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť tvaroh zmiešaný s balíčkom vanilkového cukru.Na tvaroh poukladáme kompótové ovocie. Poslednú vrstvu budú tvoriť zvyšné rožky. Žemľovku vložíme do rúry a pečieme asi 20 m. pri teplote cca 160 stupňov. Medzitým si z bielkov a kryšt.cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po 20 m. nanesieme na žemľovku. Vložíme do rúry a pečieme asi 5. m. pri rovnakej telote, pokiaľ sneh nenarastie a nechytí zlatohnedý nádych. Podávame s kompótom a hlavne to prelejeme kompótovou šťavou. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |