. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Danka V. (Dada0102) ID 105785
.
mimibazar.sk/dada0102
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.7.2009
Naposledy: 15.3.2024 23:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 85
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

POLIEVKY

Zeleninová polievka s krupicovými haluštičkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. ľubovoľnej zeleninovej polievkovej zmesi /pr.BALA/,1 menšia cibuľa, sladká červená paprika,hladká múka,soľ, rasca, trošku vegety /ja používam z LIDLu/,pol. korenie Klasik,detská krupica na halušky, voda asi 2l vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na kocočky - dáme do hrnca , pridáme olej. Na stredne miernom ohni cibuľu necháme zosklovatieť, zaprášime ju sladkou červenou paprikou a hladkou múkou. Všetko intenzívne miešame, kým sa múka trochu neprepraží. Do toho ihneď nalejeme studenú vodu asi do 1/3 hrnca, stále miešame, aby sa nám netvorili hrudky.Do vody nasypeme rozmrazenú polievkovú zmes, zamiešame a všetko dolejeme vodou doplna. Okoreníme soľou, vegetou, rascou, pol.korením. Necháme na miernejšom ohni variť spolu asi 15 m. Medzitým si z krupicovej múky /asi 1/2 šálky múky/ , studenej vody a soli urobíme stedne tvrdé cesto na halušky. Po spomínaných 15 m. varenia polievky, začneme rýchlo do polievky hádzať cez haluškovač halušky. Nakoniec poriadne zamiešame, aby sa halušky nelepili spolu a na dno. Necháme ešte povariť asi 5-10 m/treba ochunať halušky/ .Na záver, keď polievku odstavíme, posypeme a ešte v hrnci nakrájanou petržlenovou vňatou -čerstvou alebo sušenou dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.3.2011, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Jednoduchý slovenský paradajkový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

6 väčších zrelých paradajok, 1 stredne veľká cibuľa, asi 1/4 čaj. lyž.soli, 1/2 pol.lyžice octu, 1 pol. lyž. slnečnicového oleja, štipka mletého čierne korenia- všetko dľa chuti a potreby platí - radšej menej ako viac /udávam len orientačné množstvo/

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky krájame na tenšie mesiačiky-vždy vykrojíme tvrdú časť pri stopke, cibuľu na tenučné kolieska - všetko do jednej väčšej šalátovej misky. Zeleninu spolu poriadne premiešame, posolíme, okoreníme, pokropíme ju octom, a olejom. Na záver všetko dôkladne premiešame a necháme v chladničke aspoň 10 m. odležať. Chute sa spoja, zelenina pustí šťavu. Podávame ako prílohu k mäsitým, zeleninovým jedlám a nátierkám. Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.9.2011, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Veľmi jednoduchá tuniaková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva drteného tuniaka v oleji 185 gr.balenie ISKA, Hamé atď . Dajte pozor- nie vo vlastnej šťave!!!, 1/2 veľkého balenia rastlinného margarínu/Perla, Veto atď/, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Konzervu s tuniakom otvoríme, olej necháme odkvapkať najlepšie na sitku, tuniaka vyklopíme do misky. Pridáme rastlinné maslo a dôkladne vymiešame do nátierky. Podľa potreby pridáme soľ. Kto veľmi chce, môže si do nátierky pridať pár kvapiek citróna alebo lyžičku obyčajnej horčice/alebo citrón plus horčicu/.Ale chutí aj samotná. Podávame s čerstvým pečivom alebo chlebom. Zdobíme zrelými praradajkami, paprikou, uhorkami podľa chuti. Doba prípravy do 3 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Rýchla Dadkina žemľovka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 ks rožkov, asi 4-5 dcl mlieka na namáčanie, 1 vanilkový cukor, 250 gr. tvarohu, 2 pol.lyžice kryšt. cukru, ľubovolný kompót,5 žltkov, 5 bielkov plus kryšt.cukor na sneh /asi1 lyžica/

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky narežeme na kolieska do veľkej misy, zalejem mliekom, ktoré sme osladili kryšt.cukrom podľa chuti/orientačne 1-2 lyžice cukru/.V druhej miske si vyšlaháme žltky do peny. Poriadne namočené rožky /asi1/2 časť/ nežmýkame!, ale dobre pomrvíme v mlieku a potom premiešame so žltkovou penou. 1/2 masy ukladáme ich na dno zapekacej misky, ktorú sme vopred vymastili olejom a vysypali strúhankou. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť tvaroh zmiešaný s balíčkom vanilkového cukru.Na tvaroh poukladáme kompótové ovocie. Poslednú vrstvu budú tvoriť zvyšné rožky. Žemľovku vložíme do rúry a pečieme asi 20 m. pri teplote cca 160 stupňov. Medzitým si z bielkov a kryšt.cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po 20 m. nanesieme na žemľovku. Vložíme do rúry a pečieme asi 5. m. pri rovnakej telote, pokiaľ sneh nenarastie a nechytí zlatohnedý nádych. Podávame s kompótom a hlavne to prelejeme kompótovou šťavou. Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu