. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea B. (AjkaK) ID 10039
.
mimibazar.sk/ajkak
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.1.2007
Naposledy: 24.5.2020 9:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 63
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Žemlovka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 sendviča \r\n350 – 400 g strúhaných jabĺk \r\nmaslo na vymastenie pekáčika \r\nstrúhanka na vysypanie pekáčika \r\n250 – 300 ml mlieka \r\n2 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker \r\n50 g rozohriateho masla \r\n250 g mäkkého tvarohu \r\n1 bal. Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker \r\n1 PL práškového cukru \r\n3 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť) \r\n1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker \r\n1 PL hrozienok

POSTUP PRÍPRAVY

1. Sendvič nakrájame na 1 cm široké plátky. Jablká očistíme a nastrúhame. Vyššiu ohňovzdornú zapekaciu misu (pekáčik) vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. \r\n \r\n2. Do 250 ml mlieka dáme 1 vanilínový cukor. Maslo rozohrejeme. Tvaroh vyšľaháme s pudingovým práškom, práškovým cukrom a 3 žĺtkami. Ak je tvaroh hustý, pridáme 2 – 3 PL mlieka. \r\n \r\n3. Do zapekacej misy striedavo kladieme vrstvy: sendvič namočený v osladenom mlieku, pokvapkaný rozpusteným maslom, následne vrstvu tvarohu, potom opäť sendvič namočený v mlieku a pokvapkaný maslom, potom nastrúhané jablká posypané polovicou škoricového cukru a hrozienkami. Opakujeme do vyčerpania surovín – končíme hore vrstvou sendviča namočeného v mlieku a pokvapkaného maslom. \r\n \r\n4. Žemľovku pečieme priklopenú v predhriatej rúre pri teplote cca 180 – 190 °C asi 50 – 55 minút. Potom žemľovku odklopíme a teplotu pečenia zvýšime na 220 °C. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nastriekame zdobiacim vrecúškom na žemľovku (môžeme iba navrstviť lyžicou) a zapečieme všetko asi 5 – 7 minút doružova. \r\n \r\n5. Pred servírovaním posypeme druhou polovicou škoricového cukru. \r\n \r\nTIP: Žemľovku môžeme piecť aj z 5 – 6 rožkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu