
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Makový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky maku (ja som dala už mletý, ale robí sa aj z celého, ako chcete), 2 hrnčeky polohr. múky, 2 vajcia (kaď sú malilinké tak aj 3), 1 hrnček oleja, 1 hrnček práš. cukru (nič sa nestane, keď dáte aj kryštál) 1 a pol hrnčeka mlieka, 1 kypriaci práš. do pečiva, džem na potretie povrchu koláča, 200g čokolády (horkej al. na varenie to je jedno), 1/2 (50g) malého živočíšneho masielka POSTUP PRÍPRAVY Múku, kypr. prášok, mak, cukor, mlieko, vajcia, olej dobre zmiešame. Vylejeme na vymastený a múkou (ja dávam hrubú) posypaný plech a pečieme na 160° 15-20 minút. Upečený koláč potrieme džem-druh podľa vlastnej chuti a čokoládu. Čokoládu si roztopíme s pár kvapkami vody. Keď sa dá miešať mini-vareškou, odstavíme zo sporáka a pomaly primiešame maslo. Túto dobre zmiešanú zmes rovnomerne rozotrieme na džemom natretý koláčik. Krájať odporúčam, keď je čokoláda trošku stuhnutá, ale nie veľmi-aby sa pri krájaní nepolámala. Nakrájaný koláč vložíme do chladničky. HOTOVO!!! Dobrú chuť Vám prajem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 27.9.2015, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Falošné doboškové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500g hladká múka 50g Palmarín 2 vajcia 150 g práškový cukor 1dc mlieka 1 sáčok prášku do pečiva PLNKA: 7 dc mlieka, 1 žĺtko 2 vrecká Zlaký klas – Oetker 1 vanilkáč 2 veľké lyžice hladkej múky 2-3 veľké lyžice práškového cukru 3 – 4 veľké lyžice kakaa 1 celý Palmarín až do uvarenej hustej zmesi z horeuvedených ingrediencií Poleva alebo len čokoláda na varenie na vrch. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Všetko spolu spracujeme na cesto. Rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť zvlášť vyvaľkáme na jeden veľký tenký plát (cca 2 mm ak sa dá - do tvaru na pekáč) Každý plát zvlášť upečieme cca 170°C - 175°C 10 až 12 minutiek do ružova-plech len vymastiť tukom. Upečené pláty kladieme na rovnú plochu, pretože hneď stvrdnú. Po naplnení plnkou doboška do nasledujúceho dňa zmäkne a môžeme si nakrájať rezy. PLNKA: Celé zmiešať a uvariť hustý krém. (Kto chce dolahodiť krém, može pridať dva rady z horkej čoko na verenie). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.7.2010, 13:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BUBLANINA - VYSOKÁ, jednoduchá a bombováPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia 400g práškového cukru 2dc oleja 3dc mlieka 500 g polohrubej múky 1 sáčok pášku do pečiva štipku sódy bikarbóny POSTUP PRÍPRAVY Dlho som hľadala jednoduchý, ale hlavne rýchly recept na bublaninu, kde sa nemusí sľahať sneh z bielkov a pod. Tak a našla som. Je to prva VYSOKÁ bublaninka, čo sa mi dnes podarila bez námahy. Tak poďme na to: POSTUP: Do misky rozbijeme 4 celé vajcia, pridáme 400g cukru, 2dc oleja, 3dc mlieka a celé to zmixujeme. Potom vsypeme 500g polohrubej múky, 1 sáčok pášku do pečiva a štipku sódy bikarbóny - znova zmixujeme. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrúsime ovocie (druh podla chuti). Pečieme to na strednom stupni, cca do 175 - 180°C = 25 - 30 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 263 návštěvníkov) KOMENTÁRE (226) posledné: 29.5.2020, 8:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč (strúhaný)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY NA CESTO: 400g polohrubá múka,150g kryštál cukor, 1 HERA,1 ks vajce, 1 vanilkový cukor,1 prášok do pečiva, 2 - 3 PL kakao, štipka soli SUROVINY NA PLNKU: tvaroh tučný 400 - 500g,100g cukor práškový,1 vanilkový cukor, 3 vajcia, citrónová kôra z 1/2 citróna (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY POSTUP - CESTO: 1. múku preosejte (ja nepreosievam-nemám tolko času :-))a zmiešajte s kakaom, cukrom, práškom do pečiva a vanilkovým cukrom a soľou 2. vmiešajte po častiach zmäknutú Heru a vajce 3. zo včetkého spracujte vláčne cesto, ktoré dáte stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu POSTUP - PLNKA: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2009, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |