
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BUBLANINAPOTREBNÉ PRÍSADY Po veľmi dlhom čase opäť pridávam chutný receptík. Bublanina je veľmi rýchla a veľmi chutná. Budeme potrebovať prísady, ktoré doma mávame vždy poruke :) -150 g masla -200 g práškového cukru -2 vajcia -1 dcl mlieka -300 g polohrubej múky - prášok do pečiva, vanilínový cukor, citrónovú kôru, rôzne ovocie, kompótové alebo sezónne POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu práškového cukru, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru(nevadí ak ju nemáme), vanilínový cukor a po troche mlieko. Po každej ingrediencii zamiešame. Ušľaháme si sneh z bielkov dotuha, do ktorého pridáme druhú polovicu práškového cukru, zamiešame. Nakoniec primiešame sneh z bielkov, spolu s múkou, do ktorej vysypeme prášok do pečiva. Konečná fáza spočíva v tom, že si prichystáme plech, vymastený a vysypaný, na ktorý vylejeme cesto a šup do horúcej rúry, tak na 30 minút. Moja dnešná bublanina je aj s kakaom, nechala som si kúsok cesta do ktorého som pridala 2 lyžičky kakaa a navrch som ho naliala, ak sa Vám kakové cesto bude zdať veľmi tuhé, pridajte kvapku mlieka, podľa potreby. No a aby som nezabudla na ovocie, ja som pridala jahody a čierne ríbezle, bublaninu posypte ovocím a potom šup do rúry. Keď vychladne, posypte ju práškovým cukrom. Dobrú maškrtu, želám!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() BARANIE ROŽKY ALEBO AJ UHORKYPOTREBNÉ PRÍSADY Baranie rožky alebo uhorky POSTUP PRÍPRAVY Nálev: 3L vody 100 g kuchynskej soli 350-400 g kryštálový cukor 1 L octu (ak máte baranie rožky v menšom množstve tak si urobte nálev iba z polovičných dávok) Uhorky zalievam rovnakým nálevom, je skvelý !!!!! Nálev si iba zohrejeme, aby sa prísady rozpustili, a vychladeným zalievame zaváraniny. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() UNCLE BENS - po domáckyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg papriky 1kg paradajky 1 kg cibule 1-1,5 dcl oleja 0,5 dcl octu 2-3 pretlaky (ja dávam takú strednú konzervu) konzerva kukurice konzerva šampiónov pol fľaše kyslých uhoriek soľ podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý, robí sa podobne ako lečo. Zeleninu si umyjeme a všetku si ju pekne nakrájame. Najprv udusíme papriku, pridáme paradajky, cibuľu aj všetky prísady a dusíme. Celkom na záver pridáme šampióny, kukuricu a kyslé uhorky, premiešame a necháme už iba prejsť varom. Odstavíme a naplníme do fliaš, uzavrieme a 15 minút sterilizujeme. Tento Uncle Bens po tepelnej úprave je výborný k dusenému kuraciemu masu, alebo len tak s ryžou. Kto má rád pikantné, pridá si čili papričky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 28.9.2016, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() SLIVKOVÁ NUTELAPOTREBNÉ PRÍSADY Slivky 2 kg 1 kg kryštálovéhé cukru 150 g kakao 100 g čokoládu na varenie POSTUP PRÍPRAVY Slivkovú nutelu robievam každý rok, a chcem sa o túto dobrotu s vami podeliť, pretože je výborná či už na palacinky, alebo na chlebík, alebo len tak :) Z 2 kíl sliviek som pozavárala 8 fliaš. Najprv si slivky umyjeme a odkôstkujeme. Dám ich rozvariť do vačšieho hrnca, ale môžu s aj najprv rozmixovať...... Keď sú rozvarené, pridám tam cukor, kakao, polámanú čokoládu na varenie(možu sa pridať aj posekané oriešky) a povaríme kým sa zmesi spoja a čokoláda roztopí, nech to prebuble.... Odstavíme a necháme vychladnúť a skryť z dohľadu detí, aby z nej neubúdalo :)) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 18.8.2018, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() BRYNDZOVÉ STRAPAČKYPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, hrubú múku, 1 vajce, soľ, bryndzu, slaninu POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky aj nemamičky, chcem Vám ukázať spôsob ako ja robím bryndzové strapačky. Na začiatok si dám do veľkého hrnca variť vodu, pridám lyžičku soli. Popražíme slaninku. Očistené zemiaky (asi tak 5-6), pokrájam na malé kocky a šupnem ich do mixéra. Keď sú rozmixované, pridám jedno celé vajce, a hrubú múku, tú pridávam až pokiaľ je cesto dostatočne husté, aby sa mi vo vode halušky nerozpadli, môžete si to aj skúsiť ak Vám už voda vrie, a podľa toho pridať múku. Do vriacej vody cez strapačkové sito robíme halušky, ja ich robievam cez veľké strúhadlo, takto sú menšie. Zároveň aj premiešame a chvíľu povaríme, kým vyplávajú na povrch. Prelejeme cez sitko, prepláchneme studenou vodou. Odkvapkané, ich dám do misky a pridám premiešanú bryndzu, potom už iba servírujem. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.9.2011, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BANÁNOVÉ REZYPOTREBNÉ PRÍSADY PIŠKÓTA: 8 vajec, 8 lyžíc kryštálového cukru, 4 lyžice hrubej múky a 4 lyžice hladkej múky KRÉM: 3 vajíčka, 15 dkg práškového cukru 2 lyžice hrubej múky 2 lyžice kakaa Heru 2 banány džem čokoládu na varenie POSTUP PRÍPRAVY Ponúkam Vám veľmi jednoduchý a na čas nenáročný banánový koláčik, ja ho zvyknem robiť ako rezy, ale aj ako tortu. Verte mi, že sa po ňom iba tak zapráši. Fotky prípravy som nenafotila, kedže som si neskoro spomenula :()...........takže poďme na postup. 1. V prvom rade si oddelíme bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom, ak to máme vyšľahané dotuha, pridáme po jednom žĺtka a zľahka vymiešame. Potom pridávame postupne obe múky a opať vymiešame. Túto zmes vylejeme na plech na vymastený papier. Dáme piecť do vyhriatej rúry, na 180 stupňov, moja rúra piškótu upečie za 25 minút. Ak ju máme upečenú, necháme piškótu vychladnúť. 2. Krém je taktiež jednoduchá záležitosť. Budeme miešať nad parou (ja vymiešavam vo vačšej miske), tieto ingrediencie- 3 vajíčka, 15 dkg práš.cukru, 2 lyžice hrubej múky a 2 lyžice kakaa. Musíme miešať až do zhustnutia. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Ak už zmes vychladla, pridáme do nej Heru a vyšľaháme. Má to byť hladký krém, ktorý potom v chladničke už na piškóte ztuhne. Banány nakrájajte na kocky a pridajte do plnky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 5.3.2012, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() JABĹČKOVA TORTIČKA-veeelmi jednoducha !!!POTREBNÉ PRÍSADY 750 g olupanych a postruhanych jablk, 4 dl vody, 6 PL krystaloveho cukru, 2 balicky piskot, 2 balicky Zlaty klas, cokoladova poleva,moze byt aj slahacka na ozdobenie a trochu rumu, ale ja nedavam, pretoze tento kolacik je hlavne pre deti. POSTUP PRÍPRAVY tento kolacik je nenarocny na cas a pripravu, detom velmi chuti, skuste a neolutujete :O) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 9.3.2011, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
JABLKOVA NUTELAPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg jablk, 4-5 dl vody, 500 g krystaloveho cukru, 1 vanilinovy cukor, 100g kakaa, 1/2 cokolady na varenie, POSTUP PRÍPRAVY Jablka umyjeme,osupeme,povykrajujeme jadernik,mozme pokrajat na mensie kusky a dame dusit do vody,nie na prudkom ohni.Potom pridame ostatne suroviny a este chvilku povarime.Ked nam zmes vychladne,rozmixujeme,naplnime do flias a este 15 minut sterilizujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 31.10.2009, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() CALAMADA OD HEDYPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg uhoriek, 2 kg zelenej papriky,2 kg kapusty,1 kg cibule, 2 x DEKO, 0,5 l ocot, 1 kg cukru.Je to na cca15 flias od tatarky. POSTUP PRÍPRAVY Vsetky uvedene prisady pokrajame na tenke rezance,uhorky nastruhame,pridame cukor,DEKO a ocot,poriadne premiesame, a nechame postat bud cely den alebo celu noc,kedy zacneme s pripravou,nic sa nestane ak bude stat cely den a celu noc,krasne rozvoniava........potom ju natlacime do flias,este zalejeme stavou,uzavrieme a sterilizujeme 10 min.Ak vam ostane vela stavy,nevylievajte ju,mozete ju pouzit na inu zeleninu, napr. aj samotne uhorky,alebo cibulku,karfiol,tekvicu a pod.... Ja ju mam od mojej znamej EVY,no je taka vyborna,ze ju nezatajim a ponukam ju aj Vam :O)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.7.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |