. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Anna H. (aňa) ID 545
.
mimibazar.sk/ana
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.8.2005
Naposledy: 10.6.2019 15:37
Aktualizácia: 25.11.2018 23:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 122
RODINNÉ FOTOGRAFIE 95
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

medovníčky - rýchle!



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 125g masla, 190g práškového cukru, 3 PL medu, 2 vajcia, 1 KL mletej škorice, 1 KL sódy bicarbóny, 4 roztlčené klinčeky. POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP PRÍPRAVY

!!!Dávam do pozornosti aj novším maminkám. Ešte raz som vsunula recept , ktorý som tu uverejníla už strašne dávno, niektoré ho už možno poznáte, , ... a videla som, že pečiete aj tento rok nádherné medovníčky....!!!!
POSTUP PRÍPRAVY

Kedže už všetci myslíme na Vianoce a naše detičky maju medovnicky velmi radi, tu sa s Vami podelim mamicky o recept, ktorý je naozaj rýchly a medovníkové cesto, nemusi stáť niekolko dní v chladničke. Jednoducho všetko spolu premiešame, zmiesime a vyvaľkáme na hrúbku 1cm. Vykrajujeme formičkami a ukladame na plech poretý tukom. Dva razy potrieme vajíčkom, to rada robí moja dcerka a naozaj mi to dosť pomôže. Po natretí hned zdobíme napr. orechami, mandľami, hrozienkami aj to rada robí moja Laura alebo podla vlastnej fantázie. Pečieme vo vyhriatej rure pri 170 až 200 oC, cca 10-15 min, podla rury. Dufam a pevne verim, že sa vydaria. Poznamka: ja ich robím z kila muky t. j. všetko * 2 a mám okolo 100 ks medovníčkov, mne sa podarilo tento rok 125ks.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2012, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

OSIE HNIEZDA



POTREBNÉ PRÍSADY

850g hladkej múky, 1PL oleja, 100g kryšt.cukru, 2ĆL kypriaceho prášku, 1ĆL soli, , 5 dcl mlieka, 42g droždia. Plnka, vanilkový cukro, kryšt. cukor, maslo, škorica, kakako, orechy, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia, trochy mlieka, cukru a soli pripravíme kvások. Do hlbšej misy alebo do misy robota pridame olej, cukor, kypriaci prášok, soľ, mlieko a nakysnutý kvások. Vypracujeme alebo robot za nás cesto a prikryté necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve častia rozvalkáme na 1 cm. Posypeme kryšt. cukrom, vanilkovým cukrom, škoricou, maslom, kakaom a stočíme ako roládu. Z cesta krájame kolieska, ktoré trošklu stlačíme a ukladáme na pripraven plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme cca 20min. Plnky môžu byť rôzne, aj orechová, pudingová, nutelová, podla toho, komu čo chutí. Z tohto receptu som upiekla 3 plechy, 1 sa zjedol hned a ostatné skončili v mrazničke, keby nahodou ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.2.2008, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

FáNKY (ved sú fašiangy)



POTREBNÉ PRÍSADY

40dag, hladkej muky, 2 celé vajca, 1 dcl mlieka , 250g tvarohu, 2PL prášk. cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 ĆL sody bicarbony, štipka soli, tuk na vysmážanie, vanilkový a práškový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Milé maminky, kedže su tu fašiangy a máloktorá z nás si mozno trufne pripraviť fašiangové šišky, / ja som ich prvý krát robila uz ako dieťa/ je tu lahšia a naozaj velmi chutná obdoba šišiek, Postup je úplne jednoduchý. Všetky ingrediencie jednoducho zmiešame do kopy a necham ešte 1/2 hodinku kysnut, keby sa Vám nähodiu cesto zdalo byť lepkavé tak kludne pridajte hladkú muku. Cesto nemusi nejak zvlášť vykysnúť, ono to v podstate narastie az ked sa vysmažia . Cesto rozvaľkáme na hrubku cca 0,8 cm a radielkom robime malé tvary, napr kosoštvorce, no proste ako nám vyjde cesto. Potom uz len jednoducho hodime do rozpáleného oleja, prikryjeme - ono to bude pukať, krásne sa nafúknu potom ich otočíme a už a druhú stranu neprikrývame,. A finále? uz s pomocou vasich detičiek dokončite jednoducho, obalíte fánky v cukre, ktorý pripravíme vlastne ked zmiešame vanilkový s práškovým a potom uz len dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 2.2.2010, 17:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 1231 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (630) posledné: 29.11.2021, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

BIELE kokosové LABKY



POTREBNÉ PRÍSADY

360g hladkej múky, 160g kokosu, 100g prášk. cukru, 240g masla- margarínu, 2 PL medu , 2 PL citronovrej šťavy, 2PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoducho všetko zmiesime, a vytvoríme bochníček/ ide to podozrivo lahko, nenadriete sa pri tom, /a do olejom povytieraných formičiek, / dcerka mi ich pedantne prštekom vyolejovala/ odštipkávame z bochníčka cesto a dlabkáme prstami do formičiek. Pečieme cca 12 min podla rúry a veľkosti formičiek okolo 180-200C . Po vychladnutí ich povyklápame a obalíme s cukrom t. j. zmiešaný vanilkový s práškovým, to tiež zvládnu aj Vaš pomocníci.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Rýchle medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 125g masla, 190g práškového cukru, 3 PL medu, 2 vajcia, 1 KL mletej škorice, 1 KL sódy bicarbóny, 4 roztlčené klinčeky.

POSTUP PRÍPRAVY

Kedže pomaly treba mysliet aj na Vianoce a naše detičky maju medovnicky velmi radi, tu sa s Vami podelim mamicky o recept, ktorý je naozaj rýchly a medovníkové cesto, nemusi stáť niekolko dní v chladničke. Jednoducho všetko spolu premiešame, zmiesime a vyvaľkáme na hrúbku 1cm. Vykrajujeme formičkami a ukladame na plech potretý tukom. Dva razy potrieme vajíčkom, to rada robí moja dcerka a naozaj mi to dosť pomôže. Po natretí hned zdobíme napr. orechami, mandľami, hrozienkami aj to rada robí moja Laura alebo podla vlastnej fantázie. Pečieme vo vyhriatej rure pri 170 až 200 oC, cca 10-15 min, podla rury. Dufam a pevne verim, že sa vydaria. Poznamka: ja ich robím z kila muky t. j. všetko * 2 a mám okolo 100 ks medovníčkov, mne sa podarilo tento rok 125ks.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 21.2.2015, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu